reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Ja ze spodniami też mam problem. Biodra nie maja zamiaru chyba wrócic do swojeo normalnego stanu. Mysle, że w nastepny weekend zostawiam małego z mężem i jadę na zakupy. Poprawię sobie humor i będę miała, co nosić :)

reklama
Mi też wisi fartuch zamiast brzucha ;( i Zad mam wielki. A najbardziej przeraża mnie to ze po spacerze 20 minutowy z Małą ledwo stoje. Podwozie i kręgosłup bolą mnie jak cholera. Nigdy przed ciąża nie bolał mnie kręgosłup a teraz zdycham ;(. Ja czekam na basen tylko sama średnio lubię chodzić. I ciekawe gdzie znajdę taki strój kąpielowy dla słonicy z miseczką G.

Ja na szczęście chodzę w ciuchach sprzed ciąży, ale "dziwna" skóra na brzuchu dalej mi przeszkadza:-(
I wielkie piersi, aż się boję jakie będą po karmieniu :-( rozstępy już są na nich:-(

Lusinek..ja rozstępy mam na cyckach, bo w pierwszym trymestrze urosły mi z c/d na g...a teraz h...ale już bledną i tak źle to nie wygląda..gorzej, że zrobiły mi się takie brzydkie na udach i parę koło pępka po porodzie..normalnie jak je zobaczyłam to się popłakałam...:p

Anastazja, ja na brzuchu nie mam... Ale przez te na piersiach też już parę łez poleciało... Rozmiar h to kurna koszmar jakiś... Przed ciążą d/e było :(
Jak szybko Wam zniknął/znika nadmiar skóry na brzuchu? Ja kurczę dalej mam fałdkę taką niefajną :( Ale od jutra zaczynam 6weidera i codzienne peelingi i mam nadzieję, że pomoże na brzuch.

Lusinek mi się wydawała w ciąży, że tłuszczyku nie mam, tylko skóra na brzuchu jest maksymalnie napięta a teraz ten flaczek mi wisi ciągle. Od dwóch tygodni waga drgnęła ledwo o 1kg mniej. Chodzę w ciążowych spodniach, tylko pasek w nie wkładam, bo spadają ale w te sprzed ciąży leżą w szafie, bo się nie mieszczę przez brzuchol.
Emm też myślę, żeby jechać gdzieś po spodnie tylko nie wiem, czy z niskim stanem czy z wysokim, żeby brzuch zakryło. Masakra. Myślałam, ze spadnie mi teraz jak się więcej ruszam i jem po trochu a częściej.

Alice ja brzucha aż tak nie mam. Przed ciążą byłam bardzo szczupła, wręcz chuda.. Ale ten flaczek mnie dobija. W spodnie wchodzę, ale fałdki wystają:zawstydzona/y:

Lusinek mi się wydawała w ciąży, że tłuszczyku nie mam, tylko skóra na brzuchu jest maksymalnie napięta a teraz ten flaczek mi wisi ciągle. Od dwóch tygodni waga drgnęła ledwo o 1kg mniej. Chodzę w ciążowych spodniach, tylko pasek w nie wkładam, bo spadają ale w te sprzed ciąży leżą w szafie, bo się nie mieszczę przez brzuchol.
Emm też myślę, żeby jechać gdzieś po spodnie tylko nie wiem, czy z niskim stanem czy z wysokim, żeby brzuch zakryło. Masakra. Myślałam, ze spadnie mi teraz jak się więcej ruszam i jem po trochu a częściej.

Ja kupie biodrówki i bielizne taka na brzuch korygujaca:tak:

oceanica ja mam tez problem z kregoslupem pospaceruje troche i boli ze hej gorzej jest z wiekszymi zakupami bo wystac nie umiem i ledwo chodze a wieczorem umieram...
anastazja - mi tez sie zrobily rozstepy po porodzie....na nogach i na brzuchu....jak to zobaczylam to lzy jak grochy lecialy....

reklama
malutkans mam nadzieje ze to minie ale przestalo sie to robic zabawne ;/ polog mi minal a ja nie dam rady przy zmywaniu naczyn wystac. W rossmanie stały dwie panny przede mna a ja juz łzy w oczach ;/ a jeszcze stary mi nie wierzy ze to az tak mysli ze sie migam- stanie przy przewijaku kolo 10-12 razu tez nie wchodzi w gre ;/

brzuch sie uchronil przed rozstepami ale cycki masakra ;( witajcie golfy ;(

Ostatnia edycja:
Do góry