reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Oceanica, Malutka mi koleżanka w pracy opowiadała, że jej siostra po porodzie miała problemy z kręgosłupem. Poszła do lekarza i okazalo się, że coś się tam jej zrobiło. Jakiś ucisk nerwu.
Emmm ja też myślę nad biodrówkami właśnie. Ja dostałam od koleżanki takie majtki korygujące firmy mitex. Bardzo miłe w dotyku ale jakoś mi to mało daję. W sklepie widziałam fajny pas wyglądający jak gorset.
Ja mam wrażenie, ze po ciąży te narządy wewnętrzne jakby mi się rozlazły. Ciągle w brzuchu mi burczy jak w nocy wstaję do Małego i dziś po śniadaniu znowu mi tam burczy.

reklama
U mnie waga teraz stoi, mam -12kg na minusie czyli 11kg które w ciąży przybrałam i 1kg dodatkowy ;)
co do spodni ja założe zwykłe rurki, ale ten flaczek na brzuchu mnie denerwuje.. jak na razie specjalne majtki i kremy na rozstępy żeby je troszkę zmniejszyć - bo dostałam. b.dużo w ciąży! jestem ciekawa kiedy zaczną robić się jaśniejsze.

u mnie prawie 2 miesiące po porodzie i zostało do zrzucienia 7,5kg dodam że w ciąży przytyłam 22kg po porodzie spadło 7kg ale mieszczę się tylko w jedne spodnie sprzed ciąży (bo rozmiar 38) rozstępy zauważyłam na udach :/ miałam kilka a teraz doszły dodatkowe.. no i na cycuchach chyba mi się zaczynają robić..
a na brzuchu dalej mam kreskę czy Wy też macie? kiedy ona znika??

ja wlasnie wrocilam od lekarza i narazie mam -11 a do mojej starej wagi brakuje mi -10 a wiec daleka droga przede mna :p
fazerka ty chociaz miescisz sie w jedne bo ja w zadne.....w nogach wejde gorzej z dupa strasznie urosla w ciazy:-):-p

Mi zostało 5 kg do przeciążowej ale przed ciążą to był jeden z moich grubszych okresów w życiu więc taka dyszka mi się marzy ;)

no ja juz wlaze od jakiegos czasu w zwykle portki, do zrzutu zostaly mi 4 kg, pewnie jakbym sie skupila juz dawno bym stracila i je, ale nosz oprzec czasem sie nie moge :-D gorzej niz w ciazy

w sumie oprocz tych 4 chcialabym stracic ze 2-3 jeszcze

Nie jestem osamotniona widać z tym brzuchem...dziś na wizycie u gina byłam i się śmiał, ze mam brzuch jak w ciąży. A mnie nie do śmiechu, bo ciężko to zrzucić.Do wagi sprzed ciąży brakuje jakieś 5kg

reklama
Do góry