reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ogromny przyrost wagi w ciąży..

reklama
przez pierwszy miesiąc jadłam zdrowo, tylko gotowane mięso, ale potem to już jak dzik, budyn, drożdżówki itp. brałam jodid 200 i wit d. no i spacery 3x na dzień po 2h.

Ja z synem przybrałam 30 kg ponad a jadłam mniej niż teraz będąc w ciąży, aktualnie 6 dni do porodu i 11 kg , tez mam niedoczynność i biore euthyrox . Być może ciąża a ciąża, właśnie zjadłam całe opakowanie paluszków z sezamem 500 kcal i popilam szklanka mleka , i dość często jem i dużo zaczynam od 5 rano z śniadaniem wiec trzecie śniadanie jest o 10 ;). Ja bym się nie martwila ważne, że dziecko dobrze się rozwija kg zejdą po ciąży

Ja z synem przybrałam 30 kg ponad a jadłam mniej niż teraz będąc w ciąży, aktualnie 6 dni do porodu i 11 kg , tez mam niedoczynność i biore euthyrox . Być może ciąża a ciąża, właśnie zjadłam całe opakowanie paluszków z sezamem 500 kcal i popilam szklanka mleka , i dość często jem i dużo zaczynam od 5 rano z śniadaniem wiec trzecie śniadanie jest o 10 ;). Ja bym się nie martwila ważne, że dziecko dobrze się rozwija kg zejdą po ciąży

Słyszałam, że ogólnie w pierwszej ciąży się zawsze więcej przybiera niż w następnej. Ale czy to prawda, nie wiem..
Oczywiście, że się cieszę ;) Dla mnie zdrowie dziecka najważniejsze! Jednak jeżeli jesteś osobą, która stara się dbać o swój wygląd.. no to troszkę trudno przyzwyczaić się do myśli o kolejnych dodatkowych kg, których nie da się zrzucić :(

Słyszałam, że ogólnie w pierwszej ciąży się zawsze więcej przybiera niż w następnej. Ale czy to prawda, nie wiem..
Oczywiście, że się cieszę ;) Dla mnie zdrowie dziecka najważniejsze! Jednak jeżeli jesteś osobą, która stara się dbać o swój wygląd.. no to troszkę trudno przyzwyczaić się do myśli o kolejnych dodatkowych kg, których nie da się zrzucić :(
Dasz rade ;) myślę, że po ciąży kg zejdą, chyba nie koniecznie to prawda która ciąża mama ze mną sporo przytyła i wyglądała super ,a po siostrze trochę mniej i sporo jej zostało. Mi się wydaje,ze jak się jest młodszym tez szybciej dochodzi się do siebie , teraz już 8 lat różnicy między ostatnia donoszona ciąża będzie więc zobaczymy jak kg po ciąży zleca. Z synem z 93 spadlam do 68 ale jadłam i tak przez parę lat doszłam do 80 kg ,przed zajściem w ciazy byłam na dietę i zeszło do 59 kg bardzo się balam efektu jojo, ale póki co nie jest źle

@JestemMamą miejmy nadzieję ;)

@Adeline89 moja mama i teściowa po każdej ciąży wyglądały super. Hehe A ja się już też do tych najmłodszych nie zaliczam ;) W tym roku 31 mi stuknie, więc to już nie jest to samo co 10 lat temu jakbym w ciąży była:D

@JestemMamą miejmy nadzieję ;)

@Adeline89 moja mama i teściowa po każdej ciąży wyglądały super. Hehe A ja się już też do tych najmłodszych nie zaliczam ;) W tym roku 31 mi stuknie, więc to już nie jest to samo co 10 lat temu jakbym w ciąży była:D
No u mnie 30 a z syna urodziłam mając 22 lata ☺ czuje się jak pierworodka☺
Pod koniec ciąży tez się już tak nie tyje także się nie martw

reklama
No u mnie 30 a z syna urodziłam mając 22 lata ☺ czuje się jak pierworodka☺
Pod koniec ciąży tez się już tak nie tyje także się nie martw

Ja dopiero pierwsze :o
No właśnie podobno na koniec najwięcej wagi się dostaje :/ Już nawet na wagę nie chce wchodzić.. A w przyszłym tyg znowu termin i znowu będą mnie ważyć i dołować, ehhhh :/

Do góry