reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZA nadWAGA i inne centymetry na plusie

Ja przy Wiciu przytylam 16 ale maly lobuz szybko mi je wyssal jak sie urodzil:-D
Z tym ,ze przy Witku mialam ped do slodyczy jak nigdy(bo normalnie nie lubie slodkiego) a teraz w ogole mnie nie ciagnie no i ciagle za malym biegam wiec moze mniej przybiore.
No ale 5kg do porodu to troche przegiecie w druga strone:no: to ja juz wole chociaz te 9kg

reklama
ataata ja dzis wazyłam sie u lekarza i tez w ciagu miesiaca przybyło mi 3 kg:szok:
ale dla mnie to troche przerazające bo ja do szczuplaków nie naleze:tak:

tak wiec generalnie najpierw spadłam 2 kilo, pozniej 1,5 przytyłam a teraz 3 kg

No wlasnie dziewczyny, a nie orientujecie sie ile "zdrowo" powinno nam srednio przybywac kilogramow w miesiacu? Bo wiadomo, ze za duzo przytyc to niezdrowo i nieprzyjemnie, ale tez za malo nie wskazane...
Ja narazie przytylam przed poprzednia wizyta jakies pol kilo przez 1,5 miesiaca, natomiast teraz po miesiacu przybylo mi kolejne jakies 1.5kg i o ile za miesiac nie beda nastepne 3 na plusie, a za dwa 6kg, to bede zadowolona:-D

A ja właściwie stoję z wagą w miejscu ;)
Od lipcowej wizyty u gina do wizyty sierpniowej wg jego wagi przytyłam tylko 1kg ;)
Powiedział mi jednak, że najważniejsze jest to, że mały rośnie, a ja rosnąć nie muszę ;-)

Pryzybelka norma w ciazy to od 9-12,14 kg;-):tak: ale generalnie z tego co wiem to ile przytyjesz tyle bedzie bo ani sie odchudzac w ciazy nie mozna a jesc na sile tez ciezko;-) mozna najwyzej starac sie unikac objadania slodyczami i tuczacymi daniami ale wiadomo,ze jak ochota na cos najdzie to trudno sie pohamowac ;-):-D

No tak, zreszta kazdy organizm jest inny i niektore kobiety moga sporo zjesc i nie tyc, a inne nawet w ciazy nie jedza wiecej, a tyja... I faktycznie, najwazniejsze, zeby dzidzia ladnie rosla:)

reklama
Agatka dziekuje!:) Ale ten czas leci:-)
A ten kalkulator bardzo fajny, no tak w przyblizeniu w kazdym razie, bo az tak dokladnie mi lekarka w gramach wagi nie podaje:)
Tutaj, to w ogole mi w funtach podaje, a funt, to niecale pol kilo, wiec tak na oko przyjmuje, ze jak przytylam 2,5 funta, to ok 1,5 kg...Ale szczerze mowiac dziala to na niekorzysc psychologiczne, bo jednak 2,5, a nie 1,5, to brzmi bardziej przerazajaco mimo, ze jednostki inne:-D

Do góry