reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Czekoladowe mufinki
(ja robiłam w metalowych foremkach od babeczek, wtedy temp. tak 180)1 i 3/4 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
3/4 szkl. cukru kryształu
3/4 szkl. posiekanej czekolady
1 szkl. mleka
1/3 szkl. oleju
cukier waniliowy lub trochę aromatu
Mieszamy płynne, dodajemy sypkie. Nakładamy do foremek i pieczemy 20minut w 200st.
(ja robiłam w metalowych foremkach od babeczek, wtedy temp. tak 180)1 i 3/4 szkl. mąki
2 łyżeczki proszku
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
3/4 szkl. cukru kryształu
3/4 szkl. posiekanej czekolady
1 szkl. mleka
1/3 szkl. oleju
cukier waniliowy lub trochę aromatu
Mieszamy płynne, dodajemy sypkie. Nakładamy do foremek i pieczemy 20minut w 200st.
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
BOCHEN
Ciasto : palma, 1/2 szkl. wody, 1,5 szkl. cukru, 2 łyżki kakao - zagotować. Jak ostygnie dodać 4 żółtka, 2 szkl. mąki, 1,5 łyżeczki proszku,a białka ubić na sztywno. Wylać na tortownicę i piec w 180st.
Krem : 3 budynie ugotować w połowie mleka, 2 cukry waniliowe, 1,5 palmy, 0,5 kg twarogu waniliowego z wiaderka.
1/2 kremu odłożyć,a do 2 części dodać kakao i posiekaną czekoladę.
Mus, owoce zagęścić galaretką.
Placek kroimy na 3 krążki i przekładamy, placek, biały krem, mus, placek, czekoladowy krem, mus, placek, polewa czekoladowa.
Ciasto jest duże, syte, pyszne,ale nie jest mocno słodkie
Ciasto : palma, 1/2 szkl. wody, 1,5 szkl. cukru, 2 łyżki kakao - zagotować. Jak ostygnie dodać 4 żółtka, 2 szkl. mąki, 1,5 łyżeczki proszku,a białka ubić na sztywno. Wylać na tortownicę i piec w 180st.
Krem : 3 budynie ugotować w połowie mleka, 2 cukry waniliowe, 1,5 palmy, 0,5 kg twarogu waniliowego z wiaderka.
1/2 kremu odłożyć,a do 2 części dodać kakao i posiekaną czekoladę.
Mus, owoce zagęścić galaretką.
Placek kroimy na 3 krążki i przekładamy, placek, biały krem, mus, placek, czekoladowy krem, mus, placek, polewa czekoladowa.
Ciasto jest duże, syte, pyszne,ale nie jest mocno słodkie
Jeżyk:
1 szkl. bialek
1 szkl. zoltek
1 szkl. maki
1 szkl cukru
1 szkl maku
zmiksowac i piec ok 40 min. szybko, latwo i przepysznie!
czy robiłyście już to ciasto??? bo mam pytanie do tych dziewczyn co często pieką ciasta bo pewnie Izy i tak nie ma teraz przy kąpie
czy ten mak namoczyć?
i czy jak nie ma proszku ani sody w przepisie to czy wyjdzie????
Jak myślicie???
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Maku nie trzeba moczyc,ani mielic,a proszek i soda sa do wyrosniecia ciasta, soda jeszcze przyciemnia ciasto
izabela352
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 1 Luty 2007
- Postów
- 2 237
nuska nawet nie zwrocilam uwagi na to, ze nie ma proszku mi wyroslo bez problemu. maku nie mocze. nawet nie wiedzialam, ze tak sie robi
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Nie wiem gdzie wkleic linka to dam go tutaj Przepisy Nigelli Lawson - Nigella Gryzie: ODCINEK5 - WEEKEND - PUDING YORKSHIRE
grunt że pyszniutkieAgulka kolejne ciasteczko wypróbowane taki fajny kolorek ma w środku
Nie wiem gdzie wkleic linka to dam go tutaj Przepisy Nigelli Lawson - Nigella Gryzie: ODCINEK5 - WEEKEND - PUDING YORKSHIRE
uwielbiam ją...... dzięki za linka do tej strony
monia_l
Wrześniowe mamy'07
- Dołączył(a)
- 25 Marzec 2008
- Postów
- 10 259
nie pamiętam czy ktoś juz podawał ten przepis ale ja go wczoraj odkryłam w necie i oczywiście odrazu wypróbowałam jest pyszny i najważniejsze niskokaloryczny deser
no więc
1 kostka twarogu
1 szklanka wrzątku
1 galaretka
twaróg zmielic ,galaretkę zalac szklanką wrzątku i wystudzic (najlepiej w zimnej wodzie) wlac galaretkę do twarogu i zmiksowac to razem a następnie do lodówki szybko się robi i wychodzi pyszne u mnie wszyscy się tym zajadali
no więc
1 kostka twarogu
1 szklanka wrzątku
1 galaretka
twaróg zmielic ,galaretkę zalac szklanką wrzątku i wystudzic (najlepiej w zimnej wodzie) wlac galaretkę do twarogu i zmiksowac to razem a następnie do lodówki szybko się robi i wychodzi pyszne u mnie wszyscy się tym zajadali
reklama
Podziel się: