reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga malenstw

ciuchy Piotrka na niego nie pasują :no: jak go zmierzyłam po domowemu to ma jakieś 70 cm ale w żadne ciuchy do rozmiaru 86 nie wchodzi. Piotrek 80/86 nosił latem, jakoś tak zanim skończył rok, a ten ma dopiero 5 miesięcy :szok: wszystkie bodziaki i bluzeczki po Piotrku musiałam schować, bo są albo na naramkach, albo z krótkim rękawkiem a ja potrzebuję długi rękaw.

leyna - mam ten sam problem.
ola zaczyna wbijać się w 86, a jula ten rozmiar nosiła latem... mam zatem mnóstwo ślicznych bluzeczek, koszuleczek, sukieneczek- a spodni, bodziaków z długim rękawem i porządnie ciepłych bluz- jak na lekarstwo:dry: więc w zasadzie wszystko od nowa muszę kupować.
co prawa ola też szczuplaczek, ale dość długi szczuplaczek.w sumie- wzrostowo dzieli ich z pół głowy:sorry:

reklama
Leyna, Twoj Piotrus jest naprawde bardzo wysoki!

Ewus
, to jeszcze pol roku i bedziesz miala blizniaczki! :szok::-D Szok!

Piotrus ma 103 cm na domowej zyrafie i wazy 17 kg, a Weronika nosi ubranka na 86 i wazy 12 kg. Ja wykorzystuje ubranka po Piotrusiu jak sie da. Po domu Weronika nosi za duze bodziaki, ale jeszcze sie nie buntuje, wiec korzystam. :tak:

Leyna- ja pierdziele to faktycznie Piotrus wysoki:tak:
Ewa- kto by pomyslała że z tego samego sezonu dziewczynki a taki przeskok w rozmiarze bedzie-szkoda tych sukieneczek;( no chyba że na trzecia córcie wykorzystasz;-)
Ollesia- tia...trza wykorzystac wszystko do granic możliwości póki córcia nie bedzie miała swego zdania:laugh2:

u nas waga nadal stoi , w zasadzie od wiosny ubiegłego roku kilo Ami przybyło- za to ciągnie ją do góry, nie wiem ile teraz ma ale gacie przykrótkawe wiec czas na zakupy a kostium dzwoneczka kupowałam na 128:-pale w brzuchu był luźny;-)
w zasadzie to chyba teraz na 122bedziemy kupować

no niektóre ciuchy to ma Aluta na 140, ale wiem że to bzdura na metce;-)
standardowo kupuję (albo wygrzebuję na strychu) na 122/128, wielka ta moja baba jak nie wiem, z wagą też już stoi, ale wzrostem to za chwilę Wojtka dogoni, a Wojtas.... hmm..... 10 cm mu do mnie brakuje:-p noga 42 (większa od taty:-p)..... oszalał po prostu, po 3 cm na miesiąc rośnie, albo i więcej, już nie mogę patrzeć na kolejne za krótkie rękawy czy nogawki.... szukam dla niego sponsora:-D:-D:-D

a wiesz jak teraz brzmi "Wojtuś":baffled::baffled::baffled: do takiego byka:-D:-D:-D
typuję, że do końca roku mnie przerośnie, a potem niech się dzieje co chce;-) tylko sponsora dalej nie ma:-p

wow!
to moja jula faktycznie drobniusieńka:sorry2: ale widzę to nawetw przedszkolu. jula sporo odstaje o rówieśników, ale narabia swoją "wszechobecnością" wszędzie:-D
ola z kolei, jak narazie idzie łeb w łeb z rówieśnikami, a w zasazie z równieśniczkami.

mada- ja narazie mówie basta. choć nie ukrywam, że marzy mi sie jeszcze mamusiowy syneczek:-) a wszytskie sukieneczki i bluzeczki znajdą zastosowanie u córeczki przyjaciółki;)

bedytko- a niech rośnie! wysocy chłopcy zawsze mają większe powozenie;))

Ewus, Jula droba, bo mamusia do poteznych tez nie nalezy ;-) ;-P

Bedytko, Wojtek to juz takie prawie mezczyzna! :-) A dopiero obchodzil 10te urodziny ;-) Zreszta Wy wysocy, to i dzieci maja po kim miec sluszny wzrost :-)

Ollesiu, Leyna, teraz to mlodsze pokolenie jakies takie bardziej wyrosniete sie wydaje haha ;-) ;-P Coreczka mojej kuzynki nosi teraz ciuchy po Sarze, w ktorych Sara chodzila w ubiegla zime (np. czapki, sweterki itp.), a Mela ma niecale 10 miesiecy! ;-P

Mada, modelka Ci rosnie, nie dosc, ze wysoka, to jeszcze jaka fotogeniczna :-)

Sara ma na pewno ponad 105cm (dawno jej nie mierzylam, z mies. temu miala ze 105cm) i wazy kolo 16-17kg - tez nie byla wazona od jakiegos czasu ;-) Ciuchy kupuje jej na 116-122 (czasami na 110, czasami na 128 - wiadomo jak z tymi rozmairami jest), a wiekowo to na 5-6 lat.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry