reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

..:: Młode Mamy Weteranki ::..

A się okazało że nie mam ani cebuli ani pomidora do w dupie mam taką suchą jajówę :-p ale znalazłam przykiszoną puszkę fasolki angielskiej takiej i sobie śniadanko po angielsku zrobiłam tą fasolkę i jajko sadzone :-p

reklama
Snoopy GRATULACJE KOCHANA WRESZCIE MASZ OLIWCIE PRZY SOBIE hehehe ale się złożyło jedna po drugiej:)

Anetka dziś mi wyślij:)

Femme ale szczujesz z tym wyjazdem do Chorwacji pewnie strzaskasz się tam jak nie wiem... Bardzo Wam zazdroszczę:p

Wampi
ale Ci fajnie ja żyje w chaosie:D Jeszcze egzaminy:p

Anuila współczuję;/;/;

Oj dziewczyny jak mi się nie chce nic w głowie chaos... A czas ucieka z racji tego że ktoś musi zajmować się młodą musze uczyć się po nocach... C się ze mnie śmieje że już jak zwykle panikuje:p

femme co Ty, łatwizna, nawet wyrabiam mikserem :-p
Zazdroszczę tego wyjazdu :tak:
A podaj swojego bloga, bo pamiętam, że kiedyś oglądałam na nim zdjęcia, a teraz już nie pamiętam adresu :no:Ja
robię bułki, mogę się podzielić, bo 17 wyszło :-D:-p

Była mowa o paznokciach to ja mam pytanie, bo nigdy nie mogę zapuścić. Polecacie coś na łamiące się paznokcie? Bo mam z tym odwieczny problem :sorry: tylko jak byłam w ciąży to miałam długie i mi się nie łamały.

Anula paskudne są te bachory w tych czasach, myślą, że wszystko im wolno :sorry::baffled: powybijałabym takich dosłownie :baffled:

umi ja to codziennie podczytuję Twojego bloga, wkręciłam się już :-D:-p fajnie piszesz :tak:

ANETKA - na pw wysłałam adres ;-) ... zarzuć przepis na te bułki :-p najlepiej to odżywka cokolwiek żeby na tych paznokciach było i nigdy sam lakier (kolor) jeszcze ta skrzypowita regularnie brana całkiem skuteczna była ale mi się zawsze zapomina :-p

KASIEK - też sobie zazdroszczę :-D:-D :-p no mam nadzieje że w końcu uda mi się porządnie opalić :-p

femme już wysłałaś? Bo nic nie doszło.
Chyba spróbuję z tą skrzypowitą.

Bułki robię tak:
W szklance ciepłej wody rozrabiam kostkę drożdży z 3 łyżeczkami cukru. Przykrywam sciereczką i czekam aż zaczną pracować.
Do dużej miski wsypuję 5 szklanek mąki pszennej, łyżeczkę soli, 1 białko, 4 łyżki oleju, pół szklanki ciepłej wody (ewentaalnie jeszcze trochę dodaję przy wyrabianiu później), dodaję te rozrobione drożdże i wyrabiam mikserem na najniższych obrotach tymi zakręconymi końcówkami. Przykrywam wszystko ściereczką i czekam 20 minut, żeby wyrosło. Jak już wyrośnie to lepię bułeczki, dosyć małe, bo i tak jeszcze wyrosną i kładę na blaszkę (na papier do pieczenia). Każdą bułkę smaruję żółtkiem i posypuję makiem. Wkładam do piekarnika na ok 20 minut, piekę w 180 stopniach z termoobiegiem :tak:

wampi i pomaga coś takie wcieranie?

Same udane i szybkie porody póki co to dobrze :-)

A ja się zastanawiam nad kolorem włosów ... i nie wiem w co uderzyć czy bardziej w brąz : SYOSS Professional Performance czy może coś takiego fikuśnego do tego mnie bardziej ciągnie ale jest sporo ciemniejszy : SYOSS Professional Performance

Obecnie coś takiego na głowie : IMG_8990.jpg

anetka miło mi to czytać:). Podobno skrzyp jest dobry na paznokcie:tak:. Ty bułki pieczesz? mniam! spróbuje kiedyś:tak:
wampi super wieści przekazujesz:tak:
femme ten karmelowy jest boski!

reklama
femme ten jaśniejszy bardziej mi się podoba, ale w ciemnych też Ci ładnie by było. Ja bym pofarbowała na ten jaśniejszy a jak Ci się nie spodoba to zawsze możesz na ten drugi.

umi tak, wczoraj upiekłam 12 i wszystkie poszły, głodomory się dopadły.. :sorry: to dzisiaj zrobiłam 17 :-D:-p

Do góry