reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

..:: Młode Mamy Weteranki ::..

A się okazało że nie mam ani cebuli ani pomidora do w dupie mam taką suchą jajówę :-p ale znalazłam przykiszoną puszkę fasolki angielskiej takiej i sobie śniadanko po angielsku zrobiłam tą fasolkę i jajko sadzone :-p

reklama
Snoopy GRATULACJE KOCHANA WRESZCIE MASZ OLIWCIE PRZY SOBIE hehehe ale się złożyło jedna po drugiej:)

Anetka dziś mi wyślij:)

Femme ale szczujesz z tym wyjazdem do Chorwacji pewnie strzaskasz się tam jak nie wiem... Bardzo Wam zazdroszczę:p

Wampi
ale Ci fajnie ja żyje w chaosie:D Jeszcze egzaminy:p

Anuila współczuję;/;/;

Oj dziewczyny jak mi się nie chce nic w głowie chaos... A czas ucieka z racji tego że ktoś musi zajmować się młodą musze uczyć się po nocach... C się ze mnie śmieje że już jak zwykle panikuje:p

femme co Ty, łatwizna, nawet wyrabiam mikserem :-p
Zazdroszczę tego wyjazdu :tak:
A podaj swojego bloga, bo pamiętam, że kiedyś oglądałam na nim zdjęcia, a teraz już nie pamiętam adresu :no:Ja
robię bułki, mogę się podzielić, bo 17 wyszło :-D:-p

Była mowa o paznokciach to ja mam pytanie, bo nigdy nie mogę zapuścić. Polecacie coś na łamiące się paznokcie? Bo mam z tym odwieczny problem :sorry: tylko jak byłam w ciąży to miałam długie i mi się nie łamały.

Anula paskudne są te bachory w tych czasach, myślą, że wszystko im wolno :sorry::baffled: powybijałabym takich dosłownie :baffled:

umi ja to codziennie podczytuję Twojego bloga, wkręciłam się już :-D:-p fajnie piszesz :tak:

ANETKA - na pw wysłałam adres ;-) ... zarzuć przepis na te bułki :-p najlepiej to odżywka cokolwiek żeby na tych paznokciach było i nigdy sam lakier (kolor) jeszcze ta skrzypowita regularnie brana całkiem skuteczna była ale mi się zawsze zapomina :-p

KASIEK - też sobie zazdroszczę :-D:-D :-p no mam nadzieje że w końcu uda mi się porządnie opalić :-p

femme już wysłałaś? Bo nic nie doszło.
Chyba spróbuję z tą skrzypowitą.

Bułki robię tak:
W szklance ciepłej wody rozrabiam kostkę drożdży z 3 łyżeczkami cukru. Przykrywam sciereczką i czekam aż zaczną pracować.
Do dużej miski wsypuję 5 szklanek mąki pszennej, łyżeczkę soli, 1 białko, 4 łyżki oleju, pół szklanki ciepłej wody (ewentaalnie jeszcze trochę dodaję przy wyrabianiu później), dodaję te rozrobione drożdże i wyrabiam mikserem na najniższych obrotach tymi zakręconymi końcówkami. Przykrywam wszystko ściereczką i czekam 20 minut, żeby wyrosło. Jak już wyrośnie to lepię bułeczki, dosyć małe, bo i tak jeszcze wyrosną i kładę na blaszkę (na papier do pieczenia). Każdą bułkę smaruję żółtkiem i posypuję makiem. Wkładam do piekarnika na ok 20 minut, piekę w 180 stopniach z termoobiegiem :tak:

wampi i pomaga coś takie wcieranie?

Same udane i szybkie porody póki co to dobrze :-)

A ja się zastanawiam nad kolorem włosów ... i nie wiem w co uderzyć czy bardziej w brąz : SYOSS Professional Performance czy może coś takiego fikuśnego do tego mnie bardziej ciągnie ale jest sporo ciemniejszy : SYOSS Professional Performance

Obecnie coś takiego na głowie : IMG_8990.jpg

anetka miło mi to czytać:). Podobno skrzyp jest dobry na paznokcie:tak:. Ty bułki pieczesz? mniam! spróbuje kiedyś:tak:
wampi super wieści przekazujesz:tak:
femme ten karmelowy jest boski!

reklama
femme ten jaśniejszy bardziej mi się podoba, ale w ciemnych też Ci ładnie by było. Ja bym pofarbowała na ten jaśniejszy a jak Ci się nie spodoba to zawsze możesz na ten drugi.

umi tak, wczoraj upiekłam 12 i wszystkie poszły, głodomory się dopadły.. :sorry: to dzisiaj zrobiłam 17 :-D:-p

Do góry