reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleczne sprawy

Viv nie drapie sie... :)
iza no z tą wagą to u mnie niekoniecznie bo wcinam codziennie buły pszenne na śniadanie i kolację :p
Jadłam normalnie margarynę i ostatnio mam fazę na buły z oliwą z oliwek (taka dobrą) i tak jadłam ale doszłam do wniosku ze pokarm moge miec za tłusty:)confused:) bo Antosia suszy bardzo po jedzeniu i wczoraj np to wypił w ciagu dnia prawie 500ml herbatki... dlatego dziś pierś z ryżem gotowane na parze :)

reklama
hej może wy mi kobietki coś poradzicie, karmię małego od 4 tygodni tylko piersią ale od jakiegoś tygodnia mamy niezłe jazdy po jedzeniu, mały się pręży spina, i płacze taki skurcz trwa chwilkę i mały wtedy przysypia, takie skurcze mały ma róznie od 10 - 30 min i jest spokój do następnego karmienia, mały dostaje od 8 dni debridat 3x2,5ml i dzisiaj wprowadziłam delicol przed karmieniem po 8 kropelek, ja jestem na diecie bezmlecznej ale mam wrażenie że jest coraz gorzej, w środę byłam u pediatry zbadał go i nie widział żadnych nieprawidłowości ani nie był zagazowany, co chwilę analizuję co zjadłam że go ten brzuszek boli ale już naprawdę nic nowego nie wprowadziłam mam wrażenie że jak jadłam więcej to było lepiej. Zauważyłam że moje mleko leci szybko że mały ledwo nadąża z połykaniem ale co zrobić żeby tak nie leciało ?Pediatra twierdzi że to kolki ale tak po każdym jedzeniu, noce są lepsze ale w dzień masakra cały czas na rękach, powoli się łamie co do karmienia piersią, mały ładnie przybiera na wizycie 3,5 tygodnia ważył 3790g czyli 980 g więcej niż na wyjściu ze szpitala,może coś poradzicie

Hej! Ja to sie juz zaczytuje we wszystkim co sie da, bo moj tez sie rozkrzyczal z czasem i moze jesli jestes pewna, ze to nie kolka, to moze cos takiego: “Moje dziecko krzyczy, gdy chce zrobić kupkę – jak mu pomóc?” | Blog przedPORODEM - blog o ciąży, porodzie i początkach macierzyństwa Ech, jak ja bym chciala, zeby mi dziecko moglo powiedziec o co mu chodzi, bo juz kombinuje na wszystkie strony i nic. Placz i stekanie po jedzieniu, i czesto gesto przez sen. Ani espumisan ani taki zel polisilan nam nie pomaga, wiec juz nie wiem. Czytam, ze Wasze dzieci tez stekaja i wydaja rozne odglosy przez sen, ale moj to sie ewidentnie meczy. Widze, ze niektore mamy stasuja ta herbate koperkowa i stad mam pytanie: czy ona pomaga tylko na wdzecia czy generalnie dziecku jest tez latwiej kupe zrobic, iewazne ze to nie zatwardzenie? Bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiam!

Hej my naszej malej podajemy i podawalismy koperkowe jak nie robila kupki 2 dni i po niej jakos szlo. Nie wiem czy faktycznie ma dzialanie popedzajace,ale ladniej po niej pierdziala no i kupa byla.

A ja sie zastanawiam nad moim malutkim bo odciagam mu mleczko zpiersi, narazie nie mam wielkich ilosci, bo dochodze roznie po 50 ml z jednej piersi. On potrafi zjesc taka 50 na raz, czasem i 60 i nie wiem czy to nie za duzo jak na takie malutkie dziecko. Chociaz gdybym karmila go cyckiem na zadanie to w sumie nie wiedzialabym ile je. Staram sie pompowac je do konca co czasem mi nie wychodzi, roznie to z czasem jest.
Dokarmiam go gdy musze mlekiem Nan pro ha 1, ze wzgledu na to ze corka miala skaze i wole nie ryzykowac ze zwyklym, ogolnie jem nabial, staram sie nie przesadzac. Narazie nie mamy kolek ani zadnych dolegliwosci brzuszkowych. W sumie mm dostal 4 razy odkad wyszlismy ze szpitala, takze uwazam ze niezle mi idzie z tym pompowaniem.

Basia to Ty dobra jestes jak odciagasz z jednej piersi 50ml na raz :-p. Ja po ygodniu z jednego odciagalam po 20ml -30ml. Teraz nie odciagam bo nie mamy takiej potrzeby, ale za tydzien na sobote znow bedziemy "pracowac" coby butle zapelniac :-D. A i nasza po tygodniu wciagnela 60 na raz. Takze raczej za duzo mu nie jest. Tym bardziej, ze to facet :-D:-p

Trolinka fajny artykul, moj maly tez sie ta prezy przed kupka:sorry2:

Basia ja juz w szpitalu potrafilam odciagnac 120 ml:sorry2::sorry2::sorry2: no ale u mnie to byl nawal, a w konsekwencji zapalenie:sorry2:

U nas przeboje. Sama już synka nie rozumiem :(
W nocy je z jednej piersi i mu wystarcza, spi ładnie 3h a w dzień ciągle by wisiał.
Sama nie wiem czy się nie najada czy jak.
Przybiera ekspresem w 2 tygodnie 600g
Ja już kupiłam te muszle laktacyjne bo nie nadążałam z wkładkami a i stanik nie drażni sutków

No wlasnie u mnie roznie z tym mlekiem, raz odciagalam po 50ml z jednego, raz z lewego 70 a z drugiego 40, a jednoego wieczora mialam tak ze ledwo 20ml z obu:confused2:
2 dni karmilam malego cycem i znow mam malo, bo on zasysa sam sutek i to juz wam pisalam nie wypijal wszystkiego z cycka i mi sie zmniejszylo. Straszny z niego nerwus jest, jak nie leci to puszcza i pcha rece do buzi:sorry: no ale jak nacisnelam na piers to lecialo, tylko juz to geste mleczko przy ktorym trzeba sie nameczyc troche. No i dzis znow odciagam, tak mnie dzis pogryzl ze lzy mi ciekly i jednego cyca i drugiego:zawstydzona/y: ehh miekka jestem wiem. Przezylam porod, ale bol minal,a teraz gdy wiem ze ma mnie bolec tak miesiac czy dwa przy karmieniu to poprostu nie umiem sie przemuc zeby mu dac, wole odciagnac, bo wiem ze wiecej odciagne laktatorem niz on wypije sam z cyca.

reklama
Basia nie zadręczaj się. Ważne,że robisz co możesz i dajesz swój pokarm, nie ważne czy bezpośrednio czy z butelki. Jak nie ma innego wyjścia, to trzeba inaczej. Lepsze to zdecydowanie niż patrzenie jak głodne dziecko się męczy, a my razem z nim :sorry2:

Do góry