reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej, ciekawa jestem co jaki czas macie wizyty u lekarza ja co miesiąc( licząc tak od ok. 2/3 mc) bo jak mówi moja lekarka wszystko jest ok, i nie ma potrzeby częstszych wizyt, ale mi wydaje sie to trochę za mało- a może się mylę?:confused2:

p19u9n73tqw3hz89.png

reklama
AsiaKC ojej jak ja juz z polowe tego bloku zjadłam,
A dzisiaj do tej polowy bloku moge dołożyć: pół słoika ogórków, 2 pomidory, shake truskawkowego (specjalnie pobiegłam do McDonalda) i dokładam zupę ogórkową którą jem teraz.
Aż się boję co to będzie za pare miesięcy, już wyglądam jak świnka, a nadal jestem głodna.
ze 4 dni temu jak mi sie fasolki po bretońsku zachciało to o 21 wsiadłam w taksówke i pojechałam do sklepu kupic gotową bo ja nie umiem robić a nikogo w domu nie było. Mało tego koło mnie jest słabe zaopatrzenie i musiałam ze 4km jechać do sklepu hehe
No aż boje sie na wage wchodzić, ale czego to sie nie zrobi dla maluszka hihi ;)

xXxIzuLQaxXx Hehe mam podobnie i ja mam taki zwyczaj trzymania rąk na brzuchu i dzisiaj rano poczułam jak moje dziecie po posiłku mnie kopało w brzuszek :) Chyba znak że smakowało w końcu nie nadarmo w nocy pichciłam ;) Noi 3mam kciuki za Ciebie i maluszka (czekamy na relacje)

Tak w ogóle... W środę ide do ginekolog. Mam nadzieje że będę mieć USG bo w poniedziałek tamten wyszłam ze szpitala (miałam zagrożenie :( ) i mam nadzieje że dowiem sie jak dzidziuś się trzyma

moniat84 tez mam jutro gina i nie mogę się doczekać, bo dzidzia tak harcuje w brzuchu, że już ją chcę zobaczyć na usg

no i mam nadzieję, że się ładnie wystawi, bo chcemy znać płeć:-D:-D:-D
a niech to kamikaa idę do spożywczaka, bo chce mi się łazanek:-):-):-):-):-)

Hej ja łazanki robię z kapusty kiszonej i mięsa mielonego!!!!Pycha:-):-):-):-)Ja też poproszę przepis na blok!!!!

Ja łazanki lubiłam ale teraz w ciąży jakoś tak mnie nie pasuja.. ;P
A do bloku to tak:
  • 2 szklanki cukru
  • 1 kostka masła (250 g)
  • 1/2 szklanki wody
  • 5-6 łyżek kakao
  • 500 g mleka w proszku
  • suche wafle lub herbatniki
  • bakalie: rodzynki, orzechy, migdały, suszony ananas (wg uznania
    )
Masło, cukier i wodę rozpuścić w garnku. Kakao i mleko w proszku wymieszać dokładnie w misce, dosypać chrupki, wafle rodzynki i kto tam co sobie życzy. I mieszając energicznie, wlewać rozpuszczone ciepłe masło z cukrem i wodą. masę włożyć do formy i schłodzić.
10minut roboty i godziny przyjemności hehe ;)
Smacznego ;)

pomocyyyyyy
Polozylam sie i chcialam lulu a tu slysze jak ktos kluczem w drzwiach i sie zleklam bo M do 18 normalnie pracuje ja zryw do drzwi a tu M siny ,blady zielony :(( mowi ze mu zle ze ma rozwolnienie i go muli i go glowa boli i kosci lamia :(( polozyl sie do lozka i jeczy mowi ze mu strasznie zimno :(( dalam mu butelke z goraca woda :(( i nie wiem co robic
czy to grypa zoladkowa a moze swinska grypa !
M pracuje w restauracji teraz tam robi szkole i wczoraj wieczorem mi opowiadal jakie to pyszne miesko jadl
jedziemy do szpitala

reklama
Do góry