reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam :)
Wczoraj o 2 w nocy piekłam ciasto bo zachcialo mi się bloku czekoladowego :p :)
A dzisiaj rano poczułam pierwsze ruchy. Powiem tak mam taką malutką dzidzie jeszcze a jak mnie kopnęła to się przestraszyłam aż hehe :)
Ale może dzidzi też ciasto smakowało :D :)
Pozdrawiam wszystkie brzusiaste ;)

reklama
Witam :)
Wczoraj o 2 w nocy piekłam ciasto bo zachcialo mi się bloku czekoladowego :p :)
A dzisiaj rano poczułam pierwsze ruchy. Powiem tak mam taką malutką dzidzie jeszcze a jak mnie kopnęła to się przestraszyłam aż hehe :)
Ale może dzidzi też ciasto smakowało :D :)
Pozdrawiam wszystkie brzusiaste ;)
Ja się śmieję, że mój M ma zachcianki ciążowe bo on wczoraj po 23 robił własnie blok czekoladowy:tak::-D

kamikaa może zdradzisz nam swój przepis na łązanki :) może i ja zrobię.
Moje lazanki sa gotowe w 30 min
Kapusta kiszona
kielbasa
boczek
3 cebule
pieczarki
makaron

Cebule pokroic w kostke i podsmazyc na zloty kolor
kielbase i boczek pokroic w kostke i smazyc z cebula
pieczarki pokroic w kostke i smarzyc z cebula i kielbasa :)

wszystko dobrze przysmarzyc dodac 2 liscie laurowe dla smaku sol i piepz ja daje jeszcze slodka papryke w proszku :)

na koncu dodac odcedzona kapuste i tez wszystko smazyc na malym ogniu :)

Potem dodaje ugotowany makaron mieszam i tak jeszcze dusze zeby wszystko przeszlo :)
Nio i jemyyyyyyyyyy

wlasnie gotuje makaron :-p

więcej tu nie wejdę, bo o jakimkolwiek jedzonku nie napiszecie, już mam zachcianki...:-D:-D:-D

aktualnie robię Marcinowi fasolkę po bretońsku i galaretkę z owocami (to dla mnie i dzidizola:-))
a łazanki, przez was baby, będę robić jutro

kamikaa ja tez boleśnie odczuwam pełny pęcherz

effaa całe szczęście, że zajęli się wami profesjonalnie i masz tę świadomość, że dziecko będzie pod najlepsza opieką

mag349 jak w zeszłym tygodniu ryczałam, dzidzia prowokowała u mnie mdłości, normalnie jakby nie chciała, żebym płakała
a jesli chodzi o łaskotanie, daje mi się we znaki zwłaszcza wieczorem (podobno w ciągu dnia nasz chód usypia fasole:tak:) no i nie lubi, jak podkurczam do siedzenia nogi;-)

Poslalam wam kazdej jednej obecnej i glodnej oczywiscie lazanki caly talerz :))
Ja juz zjadlam 2 jak cos to mam jeszcze i dam dokladke :)
A ja juz nie jem i zamykam dla mnie gar na klucz bo nawet M nie bedzie mial okazji zjesc :-D
Ale piecze w jezyk chyba za duzo pieprzu dalam :)

a teraz mi sie chce spac i ide tak polulac :)

Kochane, no to ide dziś na to połówkowe na 16tą :) trzymajcie kciuki :) jejku, ale boje sie :( oby z dzidziolkiem było wszystko ok.. Tyle przeszłam że sie martwie po prostu..

Co do ruchów, to ja jak przyłoże rękę to czuje już kopniaczki :) Tylko zazwyczaj jest tak że jak przyłoże rękę to maluszek się uspokaja.. :) śmieszy mnie jak czasem wypcha głowke (chyba to jest główka) :)hi hi ;] to sie taka buła robi u mnie na brzusiu :)

reklama
w tym filmie o dzieciach bylo ze gdy chodzimy to dziecko w brzuszku jest tak jakby bujane ,kolysane i dlatego najczesciej spia :) dziecko od 25 tc potrafi rozrozniac nasze ruchy np czy idziemy po prostej drodze ,czy wchodzimy po schodach ,czy siadamy i wtedy dostasowuja sie ruchy dziecka do naszych ruchow :) jesli my idziemy dluzszy kawalek to malenstwo jest kolysane i potem ono samo jeszcze zwieksza ten ruch kolysania bo tak mu jest fajnie :)

Przeprowadzali badania na podstawie tetna serca jak reaguja dzici kiedy wstajemy nerwowo ,kiedy przyspieszamy kroku ,kiedy idziemy spokojnie itd :)

Mojej myszce tez smakowaly lazanki bo mi tam babelkuje :) a moze tez ma gazy i baki mi tam puszcza :-D

Poprosze o przepis na ten blok czekoladowy :)

Do góry