reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ojj Fiolkowa wspolczuje!! My jestesmy na Nutritonie i jest troszke lepiej. A od kilku dni biore go w polowie butelki do odbicia, troche sie zlosci, ale przewaznie zawsze beknie i je dalej. A na koniec jeszcze raz i nie ulewa. Tylko, ze jak lezy na macie, albo w lozeczku to tak "biega", ze zawsze cos zwroci :-p

Ponawiam moje pytanie do mam stosujacych ten zageszczacz - czy konsystencja kupek sie zmienila u maluszkow???
No tak, jak biega, to co chwila mu się strumyczek sączy. Ale te strumyczki to jeszcze nic - gorsze są te chluśnięcia i buzia pełna mleka...
A kupkę będę obserwować i dam znać jak u nas:tak:

wiesz tabasia nie zauważyłam aby kupka się zmieniła, jest nadal gęsta taka gęsta, i nic się nie zmieniło,a zagęszczacz używamy już z 2 miesiące.

fiolkowa dobrze że kupujesz ten zagęszczacz powinien pomóc, sama wiem jak to jest jak dziecku podchodzi mleko i musi sobie z tym radzić, a do tego przecież takie mleko cofnięte z żołądka musi być okropne kwaśne i napewno nieprzyjmnie jest dziecku,

my wlasnie idziemy na szczepienie, dzis dzownilam na umowienie sie i odrazu nam sie udalo :)

co do mleka krowiego jestem bez zdania :) sama lubię więc czas pokaże
Jeśli uda mi się kupić, bo leje jak z cebra i nie mam jak iść do apteki.

Co do mleka, to ja raczej będę ostrożna, ale to dlatego, że Kuba ma skazę białkową.

reklama
no wlasnie ten pediatra z tvn mowil ten raz w tygodniu mleko krowie powyzej pol roku ale przy zalozeniu ze dziecko nie ma zadnej skazy bialkowej i ogolnie nie ma za wiele problemow z brzuszkiem i uczuleniami

ja jeszcze nie myslalam o mleku krowim, ale na pewno nie bede czekala do 2 r.z.

moj pospal sobie 2 godz po tym okropnym spacerze....przynajmniej jest wypoczety teraz i gaworzy z misiem w lozeczku....chociaz i troszeczke go tam starmosi i skopie...hehehehe

no i my po szczepieniu, mały waży 6,6 kg i mierzy 63cm duży chłopak z niego hehe :) W 6 tygodni przytył 1,3 klg więc pani pediatra stwierdziła, że w sam raz :)

yra, jak Ty podajesz ten Nutriton? Wydawało mi się, że pisałaś coś o 1 miarce (albo źle doczytałam), a na opakowaniu każą dodawać 2 miarki na każde 90 ml mleka?

yra, jak Ty podajesz ten Nutriton? Wydawało mi się, że pisałaś coś o 1 miarce (albo źle doczytałam), a na opakowaniu każą dodawać 2 miarki na każde 90 ml mleka?

właśnie fiolkowa ja na 150 ml też daje 2 miarki i jest dobrze, wiesz i tak czasami mały przy tym się męczy na 1 smoczku więc jakbyś podała jeszcze więcej to już w ogole ciężko będzie mu leciało, zależy jakie ma ssanie mały i sama wyczujesz,

Yra ja podaje Alexowi przez "trojki" aventu i bardzo fajnie leci.
A w nocy nie zageszczam (wtedy uzywam "dwojek"), bo w ogole mu sie nie ulewa, nie wiem czym to jest spowodowane :confused:

reklama
Witam!!!

Nie było mnie przez cały weekend - w sobotę mieliśmy chrzciny, dzisiaj wyjechali ostatni goście. Wszystko się bardzo fajnie udało. Basia od kilku dni jest mega grzeczna. W końcu zaczęła zasypiać o przyzwoitej godzinie czyli około 21-22 a nie jak wcześniej po północy, przed południem też robi sobie długą drzemkę około 2-3 godziny. Jest coraz bardziej przewidywalna, co mnie bardzo cieszy:-)

Dziewczyny a dajecie swoim maluchom czopki glicerynowe? I jeśli tak to kiedy? Moja Basia robi kupki coraz rzadziej, ale z reguły jedna dziennie jest, a wczoraj nie zrobiła i dzisiaj też na razie nic a widzę, że są momenty, że chce coś zrobić ale nie może:-(

Do góry