reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Marela jaka Ty masz pamiec kobitko :-)
Slonie z gory sie jakby troche uspokoily, natomiast kuleczki okazalo sie, ze sa z boku i raz moj M nie wytrzymal jak w niedziele bladym switem zaczeli sie tluc i poszedl zwrocic im uwage. Niby troche lepiej, ale czasem tak sie tluka, ze mi Alexa budza :wściekła/y:
Szukam caly czas innej chaty, bo zaczyna byc ciasno...

A nasz plan dnia pokrzyzowala... kupa :-D Bo mi ladnie usnal po sniadaniu, a za pol godz. musialam przewijac i sie obudzil. Pozniej chyba z godzine lezal i sie bawil, no ale juz mial problem z ponownym zasnieciem :sorry: Zobaczymy jak bedzie po obiedzie, dobra ide mu mleczko szykowac bo poludnie sie zbliza ;-)

Blueberry pewnie skok ;-):blink:

reklama
a dziewczyny mam pytanie - jak karmie piersią i zjadałam truskawki mimo ze uczulaja i lakarka nam nie kazała ale malemu nic nie bylo to chyba mogę jeść ?

a dziewczyny mam pytanie - jak karmie piersią i zjadałam truskawki mimo ze uczulaja i lakarka nam nie kazała ale malemu nic nie bylo to chyba mogę jeść ?

Z tego co wiem truskawki należy zacząć jeść kilka sztuk dziennie i obserwować jak nic się nie będzie działo wtedy można jeść je nadal :) ale w jakich ilościach dozwolone są truskawki nie mam pojęcia :)

Dzieci śpią, a ja mam chwilkę wolną, super jest jak dzieciaki śpią w tym samym czasie, a ja mam luz :) Synek pośpi z 2 h, ale Natalka pewnie z pół h :/

marela niezłe masz plany :) A ja z kolei myslalam sobie, ze moze za jakis czas jak dzieci nam podrosna i sie troche usamodzielnia, to zoorganizowac jakies spotkanie powiedzmy gdzies w srodku Polski na jakies dwa dni wynajac jakis domek na jeziorem albo cos w tym stylu. Bardzo chcialabym Was poznac tak pozaforumowo:sorry2:

u nas z odbijaniem jest różnie... czasami jak Mikulca przekładam z jednej piersi na drugą to zdązy mu się odbić....w no bywa że kładę go bez odbijania - no ale to rzadko, bo raczej pilnuję aby mu się odbiło bo on często ulewa:dry:

ja słyszłam że można zjeśc 2,3 truskawki i czekać na reakcje, to samo z malinami... i jak nie uczulają to jeść... no ale chyba nie dzień w dzień kilogramami bo w końcu chyba uczulą hehe

marela niezłe masz plany :) A ja z kolei myslalam sobie, ze moze za jakis czas jak dzieci nam podrosna i sie troche usamodzielnia, to zoorganizowac jakies spotkanie powiedzmy gdzies w srodku Polski na jakies dwa dni wynajac jakis domek na jeziorem albo cos w tym stylu. Bardzo chcialabym Was poznac tak pozaforumowo:sorry2:

ja jestem "za"...chętnie bym się stąd wyrwała- zwłaszcza ze nie mam tu nikogo znajomeego hihi... Z dzieciaczkami oczywiście??;-):-D:-D:-D

ja mojego w dzien odbijam zawsze, w nocy tez go pionizuję ale raczee rzadko w nocy mu sie odbija ale wole na spiąco go wziąc zeby byc pewnym ze jednak nie mial potrzeby odbic inaczej moglby mi sie obudzic z placzem jak sobie sam z beknieciem na leżąco nieporadzi
ja jednego dnia zjadlam kilka truskawek, a potem przez kilka następnym dni robilam sobie na wieczor ze smietanką i duzo tych truskawek wcinalam, na pewno wychodzilo okolo 70 dkg dziennie i malemu nic nie bylo, jadlam juz tez arbuz i tez malemu nic, jedyne na co do tej pory mial uczulenie to nutella ale to bylo 2 miesiące temu od tamtej pory nie jadlam jej, ciekawe czy jakbym teraz zjadla to tez mial by uczulenie?? czy juz mogloby nie wyjsc??

matko, moje dziecko śpi i spi! ogarnęłam chałupkę, zrobiłam pranie, powiesiłam, uprasowałam co poschło wcześniej, gotuję jej ziemniaka ;) a ona dalej spi!
powinna jeść około 12, bo mało zjadła na śniadanie, a juz prawie wpół do 2ej!

a mam jeszcze pytanie: ziemniak z wodą, żeby był bardziej papkowaty, ale dodać na zimno łyżeczke oliwy z oliwek??

reklama
ja mojego w dzien odbijam zawsze, w nocy tez go pionizuję ale raczee rzadko w nocy mu sie odbija ale wole na spiąco go wziąc zeby byc pewnym ze jednak nie mial potrzeby odbic inaczej moglby mi sie obudzic z placzem jak sobie sam z beknieciem na leżąco nieporadzi
ja jednego dnia zjadlam kilka truskawek, a potem przez kilka następnym dni robilam sobie na wieczor ze smietanką i duzo tych truskawek wcinalam, na pewno wychodzilo okolo 70 dkg dziennie i malemu nic nie bylo, jadlam juz tez arbuz i tez malemu nic, jedyne na co do tej pory mial uczulenie to nutella ale to bylo 2 miesiące temu od tamtej pory nie jadlam jej, ciekawe czy jakbym teraz zjadla to tez mial by uczulenie?? czy juz mogloby nie wyjsc??

ja tez juz jadlam truskawki i arbuza:) zreszta wszystko juz dawno jem.

Moj maly mial uczulenie na pomidory ,ale ostatnio postawnoilam znow sprobowac i zjadlam kanapke z pomidorem i reakcji nie bylo.Mozesz sprobowac:)

A moj maly w ogole nie odbija.Na prawde bardzo rzadko.Ale tez nie ulewa wiec problemu nie ma:)

Do góry