reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

może w nocy jest mniej aktywny i dlatego a w dzień wiadomo nasz mały rzadko kiedy po jedzeniu zasypia, ja też muszę przejść już napewno na 2 w całości, bo narazie mam tylko 2 smoczki "2" a w ogole muszę zobaczyć te smoczki :

SMOCZEK SMOCZKI AVENT 2 szt TRÓJPRZEPŁYWOWE 3m+ (1068331455) - Aukcje internetowe Allegro

ma ktoś ? bo normalnie jakoś sobie wyobrazić nie mogę jak to funkcjonuje że smoczek silinkonowy się przekręca czy jak :)

reklama
Witam!!!

Nie było mnie przez cały weekend - w sobotę mieliśmy chrzciny, dzisiaj wyjechali ostatni goście. Wszystko się bardzo fajnie udało. Basia od kilku dni jest mega grzeczna. W końcu zaczęła zasypiać o przyzwoitej godzinie czyli około 21-22 a nie jak wcześniej po północy, przed południem też robi sobie długą drzemkę około 2-3 godziny. Jest coraz bardziej przewidywalna, co mnie bardzo cieszy:-)

Dziewczyny a dajecie swoim maluchom czopki glicerynowe? I jeśli tak to kiedy? Moja Basia robi kupki coraz rzadziej, ale z reguły jedna dziennie jest, a wczoraj nie zrobiła i dzisiaj też na razie nic a widzę, że są momenty, że chce coś zrobić ale nie może:-(

nasz dziś sieknął kupe której nie robił od czwartku i sama jestem w szoku że nic przy tym się nie męczy nie wkurza i nie płacze

moj kupy nie robil 6 dni! i wlasnie strzelil:-D ale tez jakos nie przezywal;-)

lekarka mowila ze do tyg to sie nie przejmowac, potem mozna dac czopka,
ewentualnie mozna dopajac ale u nas nie ma na to szans...:shocked2:

odbijamy zawsze, a przynajmniej sie staramy:tak:

My tez po inetensywmym weekendzie, bo zaliczylismy wesele z małą:) ale bylo kiepsko bo sala na pietrze i glosno bylo jak cholera wiec musielismy po godzinie wywyiesc mala do babci i powrot na 23 jak zblizala sie pora jej karmienia:/

U nas z odbijaniem jest roznie..w nocy bardzo zadko odbijam, w dzien staram sie odbijac na zakazanej dla nas pozycji na brzuszku bo wtedy w 100% beknie a zadne kolana i pion przez ramie nie dziala jak na brzusiu:) ale jak usnie przy cycu to nie zawsze chce ja mordowac by sie nie obudzila:!! ale u nas jak nie beknie to na bank uleje wiec wole ja pomęczyc bekaniem:)

A dzis przekrecila sie wlasnie przy odbijaniu z brzusia na plecki 5 razy wiec mysle ze to nie byl przypadek:) no i zaczyna chwytac przedmity i mietosic w rączkach..ni emacha jeszcze nimi ale mam nadzieje ze niedlugo i tego sie doczekam:)

Co do truskawek ja zjadlam na poczatku 3szt potem 4 i 5 i nic malej nie jest wiec luzik:D wczoraj oszamalam pizze z szynka...boziu co za niebo w gębie...:D:D:D:D:Dw tym tygodniu wprowadzam pomidora i sosy pomidorowe bo jakos do tej pory mialam obawy wiec zobaczymy jak mala zareaguje:) oby dobrze bo spagetti nie moge sie doczkac!!!

Czopki glicerynowe zakupialm ale jeszcze nie uzywalam ...mimo ze kupki sa nawet co 5 dni i bardzo geste ale ktoras zasugierowala ze z braku odpowiedniej ilosci plynow sa geste kupki i zaczelam mala od 3 dni dopajac-a w najwiksze upaly tego nie robilam:/ i kupka jest juz co 2 dni...mala ale jest:)

Krowie mleko mysle ze po roku zaczne wprowadzac ale jeszcze do tego daleka droga...

Ja piore jeszcze oddzielnie ciuszki w proszki Dzidziuś..ale ustawiem program na najkrótszy czyli na 35min :)

pytanie dla tych których dzieci juz ząbkują: czy pierwsze wyrzynające sie ząbki to jedynki na dole czy dwójki ???? bo u mnie wychodzi na to że trójka gdyż trochę dalej jest :/ a ponoć trójki duuużo później wychodzą:/

Nie wiem jak z tą oliwą, bo z tego co pamiętam, to zalecali ją zagotować (jak się dodaje do zupki, to w trakcie gotowania). A wody spod ziemniaka nie można dawać, tylko czystej wody musiałabyś dodać. Jak się gotuje zupkę, to ziemniaka zawsze osobno i dopiero po ugotowaniu się go dodaje.

no dałam wody zagotowanej z czajnika, bo ta po ziemniaku w łupince była jakaś brudnawa- mimo, że wyszorowałam ziemniaka szczotką pod gorącą wodą ;) oliwę z oliwek dałam w trakcie miksowania :) zamroziłam 3 obiadki po 50ml.

chodzi mi o mleko krowie, bo jak sie czyta to nie zalezacają niby podawania mleka krowiego nawet do ukonczenia 2 a nawet 3 roku życia, a ostatnio na tvn style wypowiadal sie pediatra ze to nie do konca tak jest i mozna podawac ale dopiero po skoczeniu pół roku mozna spróbowac dziecku podawac mleko krowie ale tak gdzies raz na tydzien oczywiscie jesli dziecko nie mialo wczesniej zadnych problemow z tolerancja bialka jak mam go karmila cycem
co wy o tym myslicie?? bo mnie sie ta toeria wydaje rozsądna i mysle za jak maly juz bedzie starszy moze bedzi mial te 6-7 miesięcy to sprobuje mu podawac na początku jakies niewielkie ilosci zobacze jak bedzie to tolerowal

ja jeszcze nie wiem, ale znam dziecko, które piło krowie mleko od 6go miesiąca i ok :) podejrzewam, ze zalezy od dziecka :) na pewno nie będę poiła Oli mlekiem modyfikowanym do 3go roku zycia! ja osobiście mleka pic nie lubię, więc jak moje dziecko kiedys odmówi, to nie będę zmuszać ;)

ionka do ziemniaka dodaj mleko modyfikowane :) aby wyszło taka papka :)

dałam wodę i łyżeczke oliwy z oliwek. w sumie w słoiczkowej maechewie była tylko marchewa i woda, więc może bedzie oki ;)

może w nocy jest mniej aktywny i dlatego a w dzień wiadomo nasz mały rzadko kiedy po jedzeniu zasypia, ja też muszę przejść już napewno na 2 w całości, bo narazie mam tylko 2 smoczki "2" a w ogole muszę zobaczyć te smoczki :

SMOCZEK SMOCZKI AVENT 2 szt TRÓJPRZEPŁYWOWE 3m+ (1068331455) - Aukcje internetowe Allegro

ma ktoś ? bo normalnie jakoś sobie wyobrazić nie mogę jak to funkcjonuje że smoczek silinkonowy się przekręca czy jak :)
Ja je mam. Ale tylko 2 kupilam na probe i nie sprobowalam w koncu, bo "3" nam swietnie pasuja. M raz sie pomylil i tak klal na te smoki, ze szok :-D Ale one sa juz do takich mocno gestych pokarmow. Przekrecasz w zaleznosci jak chcesz, zeby lecialo (cala butelke, bo na nich jest napisane I, II i III i w zaleznosci co masz "na gorze" to tak szybko leci). Mam nadzieje, ze jakos to sensownie wytlumaczylam ;-)

aha rozumiem, czyli tam są 3 etapy I, II, III, i nawet z I szybko leci?

aha i tam nie ma dziurek tak? tylko leci przez szparkę co?

reklama
Do góry