reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a jeszcze jedna kwestia co do proszkow do prania :) jak dlugo planujecie prac osobno dziecięce ubranka i w proszkach specjalnych dla dzieci?? ja jeszcze mam prawie cale opakowanie plynu do prania lovella, ale tak mysle ze jak sie to skonczy to chyba bede jego ciuchy prac ze swoimi w zwyklym proszku albo plynie do prania, on czesto lezy w mojej poscieli albo przytyka sie do moich ubran i nie zauwazylam zeby mial jakies uczulenie, jedyne co to bede włączac w pralce opcje dodatkowego płukania

reklama
a jeszcze jedna kwestia co do proszkow do prania :) jak dlugo planujecie prac osobno dziecięce ubranka i w proszkach specjalnych dla dzieci?? ja jeszcze mam prawie cale opakowanie plynu do prania lovella, ale tak mysle ze jak sie to skonczy to chyba bede jego ciuchy prac ze swoimi w zwyklym proszku albo plynie do prania, on czesto lezy w mojej poscieli albo przytyka sie do moich ubran i nie zauwazylam zeby mial jakies uczulenie, jedyne co to bede włączac w pralce opcje dodatkowego płukania

Ja to zaczelam nasze i malego prac razem w niebiologicznym proszku, nie jest on specjalnie dla dzieci, ale nie zawiera zadnych chemikalii i takich tam. A od poczatku pralam swoje rzeczy i posciel w proszku dla malego, bo on spi caly czas u mnie w lozku.

nieźle z tym kursem, my też się tego obawialiśmy ale na szczęście nas to ominęło, mały problem był tylko z tym że robimy w innej miejscowości niż pochodzimy i musieliśmy prosić o zgodę, zabawne ale prawdziwe, no i najzabawniejsze było to że ksiądz się pyta a ślub jaki jest : a ja że cywilny - a on : to uregulujcie to kiedyś , a my : ok

haha to ci dobre, mój jest po rozwodzie i jak jego kipnie to faktycznie to kiedyś uregulujemy :) , ale ksiądz nie wnikał w szczegóły więc i my też nie, wkurza mnie tylko to, że nie można iść do komunii, a jeszcze bardziej to że kiedyś będę chciała być chrzestną matką mojego brata dziecka i nie będę mogła, a jak będę chciała niestety będę musiała udać się do podstępu i księdzowi który wydaje zaświadczenie zgodę dla mnie nie będę mogła powiedzieć całej prawdy, chore to prawda, jestem zła na taki system,

U nas na szczęście kursów nie ma :p A podobno chodzi o to, że przyuczają jak dziecko wychować w wierze chrześcijańskiej.
Dawia ubranka w normalnym proszku zaczęłam prać po około pół roczku i teraz raczej też tak będzie, ale do tej pory piorę je oddzielnie, tak mi zostało, oddzielnie Dawida, Natalki i nasze :)

Tabasia a czyjego autorstwa jest ta ksiazka? i powodzenia w dowodzeniu rewolucja!!!

Tabasia - trzymam kciuki :-)

Nie dziekuje na razie ;-)
I nie chce zapeszac, ale jak rano usnal mi o 8:40, tak z przerwami spal do 11:10, budzil sie i zasypial.
Teraz zjedlismy o 12 i polozylam go do lozeczka. Zaczal marudzic, wiec wzielam go 2 razy na rece i odlozylam, usnal :-)
Zobaczymy o ktorej sie obudzi...
Kurcze jedyny minus to taki, ze zalecaja, zeby dziecko nie zasypialo nam na spacerach, tzn., zeby nie kojarzylo tego elementu z zasypianiem. I chyba na razie to bede tak robic, ze jak sie bedzie budzil, to na godzinke wyjdzemy ze dwa-trzy razy dziennie. To tylko pare dni, a jak sie nauczy sam zasypiac w lozeczku, to mysle, ze wtedy zasypianie na spacerach go nie przestawi :tak:
Heronek, ksiazke dostalam od dziewcznyn z forum na maila, wiec moge Ci przeslac :happy2:

Dziewczyny mam pytanie:
Odkad zaczelyscie podawac swoim dzieciaczkom Nutriton, to czy konsystencja kupek sie zmienila??? Bo Moj jakas rzadsza teraz robi...

ja juz dawno wspolnie piorę.

Co do nauk to uczą o tym co to chrzest,i jakie konsekwencje ze sobą niesie.Uświadamiają rodziców jak nalezy wychowywac swoje dziecko,i ze przynosząc dziecko do chrztu naszym obowiązkiem jest wychowanie go w wierze.Dla mnie to zadne poswiecenie i nie rozumiem Twojego oburzenia Ionka.

Ja wogóle wszystkie ubrania piorę w Jelpie i tak zostanie do skończenia roku a potem przejde na persil sensitive. Ale już po 1 miesiącu prałam razem z naszymi.

reklama
Do góry