reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

jak czytam że wasze dzieci tyle przybrały w mies. i tyle ważą to dochodzę do wniosku że mój jakoś tak maławo w ponad mies. tylko 600g :((( mało

a jak cały czas pokój w cieniu i tym sposobem mam 20 :)

wczoraj mały ryczał z godzine ponad strasznie nie wiem co mu było nawet nie chciał jeść hmmm może już ząbkuje ciekawe czy ta kropeczka to rzeczywiście ząbek....

reklama
Hej :-)
U nas w trakcie kapieli, jak i po jest super, zero placzu. I kapiemy sie zazwyczaj pol godziny przed karmieniem. Co kiedys bylo nie do pomyslenia.
Ale ja mam na niego sposob. Caly czas sobie gadamy, wyglupiam sie, a M siedzi obok i tez zabawia. Dziecko w siodmym niebie :tak: Nawet jak go sama kapie, to nie ma wiekszego problemu, klade mu obok zabawki i je oglada. No wiadomo, ze czasem placze, ale to naprawde zdarza sie sporadycznie.
Aaaa jeszcze moj sposob jest taki, ze KONIECZNIE musi sie zdrzemnac po przedostatnim karmieniu, chociaz 20min. Jak sie budzi bawimy sie, a pozniej do wanny. U nas to dziala rewelacyjnie! Wczesniej tez byly ryki. No, ale usypiam go w wozku, bo inaczej nie ma szans. Tylko na noc zasypia w lozeczku, chociaz wczoraj cos mu sie odwidzialo i koncertowal. To ja go na rece, uspokajal sie i odkladalam, a on znowu placz. I tak kilka razy, az wreszcie odlozylam, polezal i usnal.
Karmienia juz wyregulowalismy, teraz kolejny etap - zasypianie w dzien.
Dzis rano tez troche sie denerwowal, zawsze po sniadanku biore go do nas do lozka i zasypia, a tu niespodzianka - placz. W koncu dalam go na brzuszek, poklepalam i spi :happy2: Ale dziwnie mu sie odwidzialo... Musze sie za to zabrac jak najszybciej.
Chyba troche chaotycznie wszystko opisalam, ale jeszcze spie :-D Ide sie polozyc kolo Synka, do pozniej ;-)

Mój mały sam od siebie tak nóżki układa, więc ta dodatkowa pielucha nic by nie wniosła...

DSCF4387.JPG

a to faktycznie moze u was to bez sensu bylo:tak:, u nas byl problem i mam nadzieje ze pieluchy pomogly , 29 mamy kontrole:tak:

u nas ukrop jest ale na dworze gorzej wyjdziemy chyba dopiero po 17, a jutro jedziemy do kumpeli ktora ma ogromny ogrod :-) juz sie ciesze:-)

candy u nas sa 2 kropki i ponoc to wlasnie zabki:tak:

a to faktycznie moze u was to bez sensu bylo:tak:, u nas byl problem i mam nadzieje ze pieluchy pomogly , 29 mamy kontrole:tak:

u nas ukrop jest ale na dworze gorzej wyjdziemy chyba dopiero po 17, a jutro jedziemy do kumpeli ktora ma ogromny ogrod :-) juz sie ciesze:-)

candy u nas sa 2 kropki i ponoc to wlasnie zabki:tak:

o to super:)) !

Moj uwielbia sie kąpać.Zreszta to dziecko z ktorym mozna zrobic wszystko i on nie zaplacze.Wyciagam mu gile,fioletuje w buzi,smaruje,przewracam jego to nie rusza.Ostatnio podczas kapieli niechcacy troszke wody mu do oczka wlecialo,na nim to najmniejszego wrazenia nie zrobilo.

Jest wstanie sam sie zabawic nawet godzine bedąc w lezaczku czy na macie.A ja w tym czasie ,sprzatam,gotuje,kąpie się.Czy siedzę na BB.

Jedynie z czym mamy problem to to ,ze nietoleruje butli a to czasem przeszkadza.Ale mam zamiar kupic niebawem niekapka i probowac.

Roztapiam się:baffled::baffled::baffled: Nie ma czym oddychać.
Byłam u fryzjera, dobrze że tam klimatyzacja, to przynajmniej chwilę mi chłodniej było:-p
Weszła tam babka w ciąży i mówi: "Proszę mi szybko ufarbować włosy, bo ja jeszcze śniadania nie jadłam". No cóż - różni ludzie mają różne priorytety:confused:

Fiołkowa polecam na komary 'Chicco Zanza No' dla dzieci i niemowlat od 0+...my mieszkamy przy Wiśle i bez tego bysmy zostali zjedzeni:/ dla nas bomba:)
Dzięki, popytam ale podejrzewam, że w moim małym mieście to tylko w sprayu będzie.

a czytalyscie ulotke tego raidu do kontaktu ? ja kiedys kupilam cos takiego ( chociaz nie pamietam czy byl to raid ) i tam bylo napisane ze nie mozna tego stosowac przy malych dzieciach, kobietach w ciazy etc

my w domu mamy klime hehe ale z domu nie wychodzimy

a moskitery do okien i drzwi naprawde polecam, bez nich chyba nas zjadly te potwory ,wrrr
Właśnie ja też czytałam, że te do kontaktu są szkodliwe. A moskitiery w oknach to super sprawa - ja się w ogóle brzydzę robactwa, więc to dodatkowy plus.

jezu, jakbym o swojej czytała :( każda kąpiel to okropny stres dla mnie :(
U nas czasem to też się zdarza (np wczoraj mi koncert na całe osiedle urządził:baffled:) ale na szczęście baaaardzo rzadko.

Mój mały sam od siebie tak nóżki układa, więc ta dodatkowa pielucha nic by nie wniosła...

DSCF4387.JPG
Mój też tak śpi:-D I nóżki tak samo i w poprzek łóżka:-D Nie wiem, jak mu wygodnie;-)

co za padaczka na dworze...
ja padam spac mi sie chce co dopiero nasze dzieciaczki..mlody nie chce nawet zjesc połowy butli siedzi dętka w foteliku i patrzy nic mu sie nie chce....

reklama
Hej :) Pogoda śliczna, ale na spacer na razie za gorąco, wybieramy się po 16 godzinie :)

Dzieciaki śpią, a ja mam chwilkę dla siebie :)

Natalka przez te upały również mniej je, sen też jest inny, dużo krócej śpi i przeważnie co 3 h jak zje mleczko wtedy usypia.

Kąpiele córcia bardzo lubi także nie mamy z tym problemu :)

Do góry