reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ja myślę, że wątek o dzieciach i porady można dołączyć do wątku głównego, bo i tak na wszystkich tych wątkach przewijają się te same tematy.

Czyli połącze marzec 2010 i pytania i porady marcówek do Marcowe dzieciaczki... Ok? zgadzacie się?

Tak z innej beczki, czy macie może jakieś faje miejsce nad morzem, chodzi mi o domki nad morzem w przystępnych cenach :) Jakieś sprawdzone miejsce :)

oooo ja tez bym chciała, żeby mnie zwolnili z tego przedszkola ;) ale pewnie nic z tego, bo nawet nie zatrudniła nikogo na czas mojego urlopu... wiec sie sama zwolnię, a zatrzymam pracę na weekendy :)
u nas na bilansie 3mięsięcznym było mnóstwo rzeczy: oczywiscie ważenie i mierzenie, ale też obwód głowy, odruchy, sprawdziła bioderka, chód automatyczny, chwytanie i zadała milion pytań ;)
A u nas wazenie i mierzenie ciala i glowy. No i kilka pytan. Ot wsio! :-D Tylko zmoklam po drodze, bo zamiast jechac autem wymyslilam sobie spacer.
I wazymy 7kg :-) a mierzymy... nie wiem ile. Sama go pozniej zmierze.
Stwierdzila, ze troche duzo wazy, a ja juz wiem, ze jest dobrze, bo przez miesiac przypral 900g! Polowe mniej niz przybieral wczesniej. Wiec jest super :-)

Tak z innej beczki, czy macie może jakieś faje miejsce nad morzem, chodzi mi o domki nad morzem w przystępnych cenach :) Jakieś sprawdzone miejsce :)
My jedziemy do Wici, osrodek Zacisze. Cena za domek 5-cio osobowy 170zl za dobe. Moja siostra jezdzi tam co roku i jest bardzo zadowolona :tak: Niestety ich strona dzis nie dziala... No i to troche takie zadupie, ale nam wlasnie to pasuje :-)

aaaa tabasia, ruszyło sie z paszportem :-) po miesiacu zaczeli sprawdzac dane w aplikacji :-p nie ma to jak szybka i sprawna praca :-) :baffled:
no to ladnie! dopiero sprawdzaja :baffled: mi dzis polozna mowila, ze teraz 6 tyg. sie czeka (nie wazne, ze express), wiec nie wiem co robic, czy czekac czy tez walic do Dublina...
A zapomnialam ile w ambasadzie to trwa? I jaki koszt?

Pawelek tez juz ledwo sie miesci, a spacerowka kubelkowa :eek:
no to mamy ten sam problem :-p

Ccaroline85 polecam Ci domki w Gąskach, tylko to też dziura, ale na spokojny wypoczynek super (brak dyskotek i dancingów). Byłam tam 2 lata temu do plaży bliziutko, nawet do toalety sie wracalismy do domku i co wazne mało ludzi (byłam na przelomie lipca i sierpnia), tak ze o 10.00 było duzo miejsca na rozłożenie sie na plaży.
Podaję link: http://www.alfa-klif.pl/index.php?p=2

My juz po szczepieniu 6w1 i rota uff.. Lila tak się darła, że uspokoiła sie w połowie drogi do domu. Niestety nie mogłam dac jej wczesniej cyca bo po rota co najmniej 15 min. przerwy. Następne szczepienie to rota 15 lipca. Waga mojej Lilki to piórkowa: 5330g :) Przynajmnie będzie laseczka jak jej starsza siostra;)

o łał....a ja nigdy nad morzem nie byłam:sorry2: co roku planujemy i odkładamy pieniądze - ale niestety zawsze cos wyskoczy po drodze :dry:... w lipcu jedziemy na podkarpacie do moich rodziców :happy2:

reklama
A propos siatek centylowych, to moja Lilka po dzisiejszym ważeniu i mierzeniu główki jest na 25 centylu. Dodam tylko, ze ja sie wcale nie denerwuję:) Moja Polka tez była takich rozmiarów i co ja sie nasłuchałam, ze za chuda, a ona nic cały czas tak samo przybierała. Generalnie moja starsza jest zdrowiutka- odpukać i "niestety" wskazań do sanatorium nie ma. Własnie dzisiaj pytałam lekarkę czy nie mogłabym dla starszej a przy okazji siebie i Lilki zabrac do sanatorium i uzyskałam odpowiedź, ze jest za zdrowa. Na pewno to miłe usłyszeć w porównując chorobę Błażejka Neski , czy problemy Bartusia Madzi.
Neska trzymaj się i cieszymy się, ze z malutkim wszystko dobrze.

Do góry