reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja dzisiaj moje dziecię "obsługuję" w maseczce na twarzy ze względu na to moje przeziębienie, a mierzyłam mu przed chwilą temperaturę i ma 37,6. Mam nadzieję, że do jutra nam się poprawi. Beznadzieja, biedak leży dzisiaj w łóżeczku i obserwuje karuzelkę chyba z setny raz:-( Na szczęście ją bardzo lubi. A ja mam wyrzuty sumienia, że nie może ze mną się powygłupiać, pogadać, poprzytulać:-(

reklama
Witam!
Mnie się nazwa Zagłębie nie podoba :-DByliśmy wczoraj u lekarza i ważymy 6250 i 64 cm.Nie zaszczepiła go znowu,bo jej się skóra nie podobała i kazała nam iść do neurologa,bo młody tylko by leżał na prawej stronie :-( Cały czas go muszę przekręcać.W gondoli też już się nie mieści,zresztą zjeżdża mi w dół (mamy wózek mutsy) Śpi dziś po 15 minut tylko trolik mały,ale upał dziś konkretny.

Matko co za upały!!!!
Jetem wykonczona, moj mały kiepsko znosi taką pogodę...ryczał dzisiaj 4 godziny nawet usiaść nie mogłam na szczescie Ł wrocil z pracy a ja mogłam sie przespać...
zaraz lunie deszcz na szczęscie może się lepiej zrobi..
kurcze kupilam musteli krem na slonce +50 a Niki ma kolanka całe czerwone wrrrrr!!

Niestety, ale kremiki chronią przed szkodliwym promieniowaniem UV, przy dużym nasłonecznieniu nie zahamują czerwienienia się skóry. Polecam parasolkę do wózka, trochę jest uciążliwa bo trzeba ją często poprawiać i przestawiać ale spełnia swoje zadanie na medal, mały cały czas w cieniu.

Cześć marcówki.Dawno mnie tu nie było...jakoś tak wypadło.Moja Mycha 17stego skończy 3 miesiące a już dzisiaj podałam jej pierwszą marcheweczke ze słoiczka i nową herbatkę malinowo-różaną.Nic się złego nie działo:tak:Twardzielka.Jest kochana i wszystko co podam przyjmuje,czy to sama woda czy herbatka,czy samo mleko czy z odrobinką kleiku.Rośnie jak na drożdżach,rozwija się-więc nie mam powodów do zmartwień.Buziaki.

Rany, co za upał:szok: Myślałam, że jak pójdziemy na spacer po 17, to będzie dobrze, ale i tak było ciężko. Nie chcę myśleć co by było, gdybyśmy poszli wcześniej:szok:

Mysza mineralna zawsze gotowac :tak: jest tylko jedna, ktorej nie trzeba gotowac, Gerbera:
Woda mineralna dla niemowląt

Ja bym podawala wode (bez gluzkozy) i herbatki (koperkowa, rumiankowa, w nich juz jest glukoza). Ale to moje zdanie. Zreszta podaje Alexowi codziennie, z tym, ze ja nie karmie piersia.
Ja też podaję wodę gotowaną bez glukozy, bo nie chcę małego przyzwyczajać do słodkiego zwłaszcza, że w herbatce ta glukoza jest. Chociaż może w jego przypadku ta słodycz jest wynagrodzeniem za picie niedobrego Bebilonu Pepti;-)

Witajcie!

Odpowiadając dziewczynom co do mojej pracy. Ja uczę w szkole pogimnazjalnej. Niestety, dopiero teraz okazalo się, że muszą połączyć klasy ( u nas uczy się najgorszy motloch i 80% nie dostanie promocji ). W sumie zlikwidują 4 klasy (moje godziny). Ja odpadam, bo mam najkrótszy staż pracy w tej szkole (przeprowadzilam się na Śląsk z Poznania:-)

My też dzisiaj na szczepieniu bylyśmy. Mala zniosła dzielnie, ale chyba jest najmniejsza z naszych marcowych slodziaków. 18 skończy 4 miesiące, a waży 5120, mieży 58 cm, mieści się na 3 centylu (tak ma od urodzenia). Powiedzcie, powinnam się martwić, bo lekarka nic nie powiedziała, tylko podziwiała jej popisy gimnastyczne, bo obraca się już z brzuszka na plecki i kombinuje w drugą stronę.

Neska, całe szczęście, że to już za Wami i Błażejek zdrowy.:-)

A to moja Kruszynkowska dzisiaj

O rany co za dzień:wściekła/y: Mały mnie dziś wykończył, przez pół dnia było ok, chociaz wczesnie wstal jak na niego bo po 7, normalnie to tak 9-10 wstaje. do 15 jakos udawalo mi sie go usypiac po jedzeniu, ale pozniej jakby cos wniego wstapilo, spac nie, jesc nie, nosic nie, siedzec nie, lozeczko nie, za to o 20 zasnal po malych trudach, ale pewnie za gora 2 godziny obudzi sie glodny, bo jadl o 19tej, a po kapieli juz nie chcial:baffled:

Dzieki dziewczyny za informacje o wodzie, musze zakupic tego gerbera, czytalam, ze dobre jest ono tez do przygotowania mleka. :tak:

reklama
Do góry