reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

peperka to jest nic! co ja mam powiedziec...ech,... kiedys pisalam wam ze na tym mieszkaniu co teraz jestesmy ...mieszkala rodzina...i oni uciekli bez słowa ...zarobaczyli nam to mieszkanie (PRUSAKI!)...zrobilismy remont - tylko lazienka została do wyremontowania... w czerwcu była dezynsekcja... i wszystko bylo ok... ale kilka dni temu zobaczyłam znowu wielkiego prusaka - własnie w lazience...sploszyl sie i uciekal do pokoju Mikiego...przed progiem go drepnęłam..

boje sie o Mikołaja, zeby mu ew nocy do buzi czy nosa nie weszły robale (wiem zre to nie mozliwe no ale takie mam wizje:sorry2:).
dzwonilismy do specjalisty i na razie zalozymy pulapki bo robali bylo tylko 2 jak dotad.....jak bedzie ich wiecej to znowu czeka nas dezynsekcja :sorry2:

ja pikole też miałabym taką wizję masakra , ja czasami na spacerach boję się, że coś mu wleci

reklama
My aktualnie używamy Pampersów na zmianę z pieluchami Tesco. Mieliśmy też Gaga, ale zapach miały straszny :szok:. Tesco sa w miarę ok, podobne do tych Babydream itp. Pupę najczęściej myję pod kranem nad umywalką :-). Smaruję teraz maścią Linomag i jest bardzo ok :tak:.

My również używamy różnych chusteczek :) smarujemy sudocremem a pieluchy Pampers :) na razie 2 :) Odpukać dupcia śliczniutka bez odparzeń :) mała lubi leżeć z gołym tyłkiem, także często wietrzymy :)

My mamy chusteczki Pampers Sensitive i Nivea Sensitive. Krem Hipp albo Ziajka. Odparzen nie ma pomimo braku wietrzenia pupy (zapominam o tym...).
Generalnie to ze skoro odpukac poki co problemow nie ma. Leciutka ciemieniucha sie robi ale to normalne - kupilam juz Olejuszke - sprawdzila sie przy pierwszym synku :-) http://www.allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=Olejuszka
Troche potowek na policzkach Adas ma, ale jak patrze na zdjecia Jasia jak mial miesiac to ma straszna twarz - cala w kropkach i jakis liszajach...

mnie lekarka powiedziała że truskawki jak najbardziej mogę spróbować, bo mam swoje ogródkowe. Kupnych nie zaleca próbować. Jak nie będzie sie nic działo po kilku małych próbach (2-3 sztuki przez tydzień) to mogę spróbować zjeść więcej
Moja mała źle reaguje na ogórka świeżego - pewnie przez ta chemię. A w domu w doniczce posadziłam sobie szczypiorek i rzodkiewkę - tzn synek mi posadził ;). Jak urosną to też spróbuję
Ja też mam ogródkowe, tzn teściowa ma:-D
Ogórek u nas bezproblemowo na szczęście:tak:

a ja pilam i cole i chipsy jadlam nmawet pare frytek i odpukac malemu nic nie ma.Truskawki jadlam w pierogach.

A w ogole nie rozumiem co to znaczy niedozwolone rzeczy? z tego co wiem to niedozwolone są papierosy i alkohol,a reszta to indywidualna sprawa kazdego dziecka.Ja nawet ostatnio zjadlam kurczaka z grilla przyprawionego tak na ostro i malemu nic nie bylo.

Teraz praktycznie wszystko jem.Jedynie czego sie boję chwycic to kapusty:DJeszcze z miesiac poczekam a pozniej sprobuję.

reklama
Ja mialam hugissy i dla mnie byly ok.Dady tez uzywam i są ok.Nie przeciekają ani nic.Teraz zakladam malemu 2.Mam w domu dady i pampersy.I pampers musze szybko zucyć bo maly ledwo sie w nie miesci.A w szpitalu w nich plywał o_O

Do góry