reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

peperka to jest nic! co ja mam powiedziec...ech,... kiedys pisalam wam ze na tym mieszkaniu co teraz jestesmy ...mieszkala rodzina...i oni uciekli bez słowa ...zarobaczyli nam to mieszkanie (PRUSAKI!)...zrobilismy remont - tylko lazienka została do wyremontowania... w czerwcu była dezynsekcja... i wszystko bylo ok... ale kilka dni temu zobaczyłam znowu wielkiego prusaka - własnie w lazience...sploszyl sie i uciekal do pokoju Mikiego...przed progiem go drepnęłam..

boje sie o Mikołaja, zeby mu ew nocy do buzi czy nosa nie weszły robale (wiem zre to nie mozliwe no ale takie mam wizje:sorry2:).
dzwonilismy do specjalisty i na razie zalozymy pulapki bo robali bylo tylko 2 jak dotad.....jak bedzie ich wiecej to znowu czeka nas dezynsekcja :sorry2:

ja pikole też miałabym taką wizję masakra , ja czasami na spacerach boję się, że coś mu wleci

reklama
My aktualnie używamy Pampersów na zmianę z pieluchami Tesco. Mieliśmy też Gaga, ale zapach miały straszny :szok:. Tesco sa w miarę ok, podobne do tych Babydream itp. Pupę najczęściej myję pod kranem nad umywalką :-). Smaruję teraz maścią Linomag i jest bardzo ok :tak:.

My również używamy różnych chusteczek :) smarujemy sudocremem a pieluchy Pampers :) na razie 2 :) Odpukać dupcia śliczniutka bez odparzeń :) mała lubi leżeć z gołym tyłkiem, także często wietrzymy :)

My mamy chusteczki Pampers Sensitive i Nivea Sensitive. Krem Hipp albo Ziajka. Odparzen nie ma pomimo braku wietrzenia pupy (zapominam o tym...).
Generalnie to ze skoro odpukac poki co problemow nie ma. Leciutka ciemieniucha sie robi ale to normalne - kupilam juz Olejuszke - sprawdzila sie przy pierwszym synku :-) http://www.allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=Olejuszka
Troche potowek na policzkach Adas ma, ale jak patrze na zdjecia Jasia jak mial miesiac to ma straszna twarz - cala w kropkach i jakis liszajach...

mnie lekarka powiedziała że truskawki jak najbardziej mogę spróbować, bo mam swoje ogródkowe. Kupnych nie zaleca próbować. Jak nie będzie sie nic działo po kilku małych próbach (2-3 sztuki przez tydzień) to mogę spróbować zjeść więcej
Moja mała źle reaguje na ogórka świeżego - pewnie przez ta chemię. A w domu w doniczce posadziłam sobie szczypiorek i rzodkiewkę - tzn synek mi posadził ;). Jak urosną to też spróbuję
Ja też mam ogródkowe, tzn teściowa ma:-D
Ogórek u nas bezproblemowo na szczęście:tak:

a ja pilam i cole i chipsy jadlam nmawet pare frytek i odpukac malemu nic nie ma.Truskawki jadlam w pierogach.

A w ogole nie rozumiem co to znaczy niedozwolone rzeczy? z tego co wiem to niedozwolone są papierosy i alkohol,a reszta to indywidualna sprawa kazdego dziecka.Ja nawet ostatnio zjadlam kurczaka z grilla przyprawionego tak na ostro i malemu nic nie bylo.

Teraz praktycznie wszystko jem.Jedynie czego sie boję chwycic to kapusty:DJeszcze z miesiac poczekam a pozniej sprobuję.

reklama
Ja mialam hugissy i dla mnie byly ok.Dady tez uzywam i są ok.Nie przeciekają ani nic.Teraz zakladam malemu 2.Mam w domu dady i pampersy.I pampers musze szybko zucyć bo maly ledwo sie w nie miesci.A w szpitalu w nich plywał o_O

Do góry