reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
mi też sudocrem nie podpasował na szczęście jak narazie sprawdza się bephanten , no i małemu przemywam wacikami lub płatkami pupe a nawilżane chusteczki używam w ostateczności

sterylizacja... ja nie wiem kiedy ostatnio wyparzałam butelki...chyba ze 3tygodnie temu a mimo to małemu nic nie jest...fakt faktem że ostattnio częsciej cyca daje niż butle.

jeśli chodzi o odparzenia... Mikołaj uzywa pieluch DADA i Babydream i nie ma odparzeń po nich...za to...chusteczki Pampersa Clean&Play podrażniają mu skórę. Używam kremu Nivea S.O.S i takiego specjalnego z Apteki robionego na zamówienie. :tak:

Ach Antonio też nie odstaje od szeregów marcowych Maleństw - śpimy po 2-3 godzinki - czasem jeśli z 2 piersi wypije mleczko to nawet ponad 3 mu sie zdarzy spać ale to rzadkość.

Wczoraj pierwszy raz od urodzin Antka wyszłam na świeże powietrze - pobiegłam na pocztę odebrać list i zahaczyłam o kosmetyczkę w celu wyregulowania brwi - całość wyprawy zajęła mi jakieś 20 minut - jak wróciłam Anthony już czekał z oczkami szeroko otwartymi.

Od paru dni werandujemy się ;) Jutro ranko pierwszy raz wychodzimy razem - co prawda do lekarza ale jest to już szczypta normalności heheh

Mamuśki a napiszcie mi bo ja już się zakręciłam - Jeśli mała urodziła się 17marca to 17 kwietnia skończyła miesiąc tak? Ale tygodniowo to wczoraj skończyła 5 tydzień i zaczyna dzisiaj 6 więc przeliczając na dni to jeszcze ma 5 tygodni...Dziwne to jakieś.

Jesoooo jaki mój miał wczoraj okropny dzień...jak wstał przed 6 tak usnął ok 13 na 15min a później dopiero po 18 na 2h... dziś jest lepiej no ale dzień się jeszcze nie skończył :-D

ach...ważyłam się wczoraj z małym po odjęciu mojej wagi wyszło że waży jakieś 5800 :szok::szok::szok::szok: ciekawe co znowu powiem nam Pediatra :baffled:

nasz maluszek wczoraj też miał ciężki wieczór, nie spał od 17 do 23 co zdarzyło mu się pierwszy raz w jego życiu :) a najśmieszniejsze że w momemncie kiedy czuł rękę pod główką że go wyciągamy z łóżeczka odrazu się uspokajał, a my w ogóle go nie nosimy ani nic , no ale trochę pomarudził i zasnął w swoim łóżeczku. i spał od 23 do 4 :)

Mnie położna powiedziała, że to zależy również od tego czy w czasie ciąży jadłam dane potrawy ... jeśli tak to Maleństwo może być przyzwyczajone i nie będzie problemu.

Jeśli chodzi o miód to pomimo iż jest na 'liście zakazanych' produktów to ja już 3 razy po łyżeczce piłam (z przegotowaną wodą na czczo - jako panaceum na załatwienie się - świetny sposób ! polecam) Mój Antek nie zareagował w żaden przykry sposób.

Za to muszę przyznać się do faux pas młodej mamy - napiłam się Coca coli ... reakcja natychmiastowa - dopiero po 5 godzinach przy piersi, masażu brzuszka, długiej kąpieli zrobił kupkę i mu ulżyło.

reklama
Ja w sumie jadłam już kilka niedozwolonych rzeczy i Kubie nic nie jest. Na pewno nie będę jadła tych typowo wzdymających rzeczy, ale staram się jeść normalnie.
I zakazane truskawki zamierzam spróbować jak będzie sezon, bo uwielbiam. Jak po 2-3 Kubie nic nie będzie, to będę jeść :p

Do góry