reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

no u nas najpierw idzie taka zielona twardsza kupa, a potem musztardowa już bardziej luźna.
echhh, kolejne pytanie do położnej...

właśnie wróciłyśmy ze spaceru, prawie 2 godziny :)
Olcia spała większość czasu, tylko na wybojach robiła miny ;P teraz dalej śpi, ale to dobrze, bo ja wróciłam z tego spaceru konająca z głodu ;)

Candy, spoko :)
moja oblała ścianę i dywan :D nas też kilka razy ;P po kąpieli w ręcznik też trochę poszło ;)

Co do tego szpitala to tak mi się wydaje, że IP jest po to żeby pomagać w nagłych przypadkach. Ciąża po terminie jeśli się nic nie dzieje to nie nagły przypadek. Nie żebym ich usprawiedliwiała. Jednak ja uwżam że taka kontrola to u swojego gina.
Co do masażu to masuje sie te sutki po kilka godzin dziennie. A ten masaż polega na ciągnięciu i naciskaniu palcami do granic bólu. Tak mi położna mówiła. I tak na 2 dzień urodziłam.

izba przyjec no jednak nie tylko nagle przypadki..ale do rzeczy..ja nie bylam tam bez powowdu tylko dlatego zostalam tam wyslana przez lekarke bo mam małowodzie, i z wizyty na wizyte po prostu coraz gorzej, chodzi o to ze przy malowodziu, po terminie to jest zwiekszone ryzyko dla dziecka, wiec co jak co, ale uwazam ze powinni zbadac chociaz puls dziecka badz zapytac sie o cokolwiek...ach nic. dzwonilam do mojej gin, zaraz ide na wizyte.

no i jeszcze dodam że już z 6 razy mnie osikał :// :)

:szok: :-D:-D:-D
Moj juz mnie kilka razy obsikal :-D:-D:-D Fontanna normalnie :-D Ale tak to jest jak sie mamcia z pielucha za dlugo bawi, ale powoli dojde do wprawy :-p
hehe skad ja to znam. moj juz obsikiwac zaczal w szpitalu :-D
Candy, spoko :)
moja oblała ścianę i dywan :D nas też kilka razy ;P po kąpieli w ręcznik też trochę poszło ;)
sciane?!
jak ona to zrobila? :-D:-D

Adelina, stwierdzam, że wszędzie w szpitalach jest tak samo :/
nas też olali, ale z 2tygodniowym dzieckiem :/
po 5 godzinach czekania poszliśmy sobie nawet nie widząc lekarza :/ to sie nazywa tu emergency :/

mcgosia- że Ty jeszcze miałaś siły sprzątać po imprezie!! ja bym swego zabiła za to ;P

reklama
Co do tego szpitala to tak mi się wydaje, że IP jest po to żeby pomagać w nagłych przypadkach. Ciąża po terminie jeśli się nic nie dzieje to nie nagły przypadek. Nie żebym ich usprawiedliwiała. Jednak ja uwżam że taka kontrola to u swojego gina.
Co do masażu to masuje sie te sutki po kilka godzin dziennie. A ten masaż polega na ciągnięciu i naciskaniu palcami do granic bólu. Tak mi położna mówiła. I tak na 2 dzień urodziłam.

w szpitalu w ktorym ja lezalam to kazda pacjentke ktora zglosila sie po terminie, chociazby na ktg, to zostawiali na obserwacji przynajmniej na dobe wiec rozne sa procedury

ale tez powiem ze tam to do kroplowek z oxy to po prostu kolejki sie ustawialy, masakra z lekka, codziennie przynajmniej ze 3 chodzily z tymi kropolowkami:-D

Do góry