reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kochane, witam się! :*

moja mała też sie drapie.. Co drugi dzień przycinam jej pazurki ale w przypływie złości robi to co Wasze dzieciaczki.. A mało tego, jak czasem piersi nie może dobrze złapać do buźki, to tak się złości że mi drapie pierś.. heh..

Co do smoczka to możliwe jest to że może być za duży? Mam NUK 0-3 miesiąca.. i mała go wypluwa bo ją dławi.. Może byscie mi doradziły jakiś inny? Jakie mają wasze maluchy?

A co do antykoncepsji, to dlaczego plastry są dla szczupłych?

Mniejsze niz NUK-a sa smoczki Tommee Tippee. My mamy 2 smoczki z NUK-a, 1 z TT i 1 Aventu i mały żednego nie chce. Od razu się krzywi i wypluwa. A szkoda...Bo ssak z niego niesamowity.

u nas polozna powiedziala, ze mozna obciac to co wystaje poza opuszek.

wlasnie wzielam malca na ramie i potanczylismy troszke, bo cos mi nie chcial spac. A teraz jak zabity :-D

Dziewczyny martwie sie, ze ta zoltaczka nie schodzi. Wasze dzieciaczki sa juz rozowiutkie?

U Wiktora jakos szybko zeszła żóltaczka, ale nie martw się. Tak jak dziewczyny piszą-Pawełek ma miesiąc czasu na "zrzucenie" odcienia:-)

Czesc Mamusie:-D
Mam do was pytanie moj maly ma 3 tyg.no w ciagu dnia najlepiej zasypia mu sie u mamusi na raczkach albo ewentualnie w lozku z mama lub tata.on jest taki taki malutki ale nie chcialbym zeby ciagle wisial na mnie.w dzien mamy problem zasypaniem a w nocy spi tzn.budzi sie na jedzonko.czy wy macie podbnie a moze macie jakies podpowiedzi dla mnie dziekuje z gory:-)
Mój tez raczej an odwrót tzn. w dzień śpi jak zabity a w nocy robi sobie sesje "oglądactwa". Masz rację ze nie chcesz zeby wisiał na tobie non stop. Spróbuj go juz przyzwyczajac ze usypia w łóżeczku bo dopiero potem bedziesdz miała biedę jak zacznie z 8 kg ważyć:baffled:. Trudno cokolwiek radzic konkretnego-po prostu odkładaj do skutku, aż zaśnie.Po pewnym czasie sam skuma ze śpi się w łóżeczku a nie an rękach mamy:-)

u nas dzisiaj 13 stopni, ale kurde wiatr.
Przynajmniej na moim 4 pietrze..

Szczęśćiara. Ja moge pomarzyc o takiej temp. W Białym dzisiaj tylko +4 stopnie i jakos pochmurno, deszcz rano padała. . A niby miałą być wiosna:-(Juz nie moge sie doczekac wiosennego słoneczka, spacerków i lżejszych ubrań. Siedział teraz na allegro i szukałam jakichś wiosennych ciuszków i mam ciśnienie na kolory, najchętniej na zielony:) Ciekawe czemu:-D

Wiktor nie najada się chyba moim mlekiem. Co go nakarmię to nie usypia jak po NAN-ie, tylko kręci się, podkurcza nóżi jakby go brzunio bolał, a za chwilę znowu chce ssać. A jak po moim mleku zafunduje mu butlę- zasypia w locie. Kurde-mam jakieś chierowe maleko czy jak? No, z drugiej strony to jak ono ma byc treściwe skoro wkółko wpierdzielam to samo i prawie zero warzyw? Oszaleć można.
No i dalej mam dylemat cycowy. wczoraj cały dzień ściągałam mleko i dawałm małemu z butli ale zauwazyłam ze coraz mniej mi sie ściaga, a mały coraz więcej potrzebuje. Wi.ęc pogoniłam dziś męża po nakładki na cycochy, że niby będę dalej piersia karmić . Zobaczymy jaki bedzie efekt...

reklama
Ile u Ciebie kosztuje mirena?? mi gin proponowała ja ale 900 zł..... :/ troche duzo jak dla mnie.... ale wsumie na 5 lat toi tak najbardziej opłacalne

Jeszcze się nie orientowałam, ale wiem, że koło 1000zł ta przyjemność kosztuje, zobacze co mi gin doradzi. Narazie muszę urodzić:-p

Coś dziwnie zaczynam się czuć. Biegam często do kibelka i brzuch mnie lekko boli, tak jakbym była czymś zestresowana i teraz nie wiem, czy to stres przedporodowy, czy coś się zaczyna dziać:baffled: Diś urodziny mojej mamy. Myślałam, że dostanie prezent w postaci wnuka:-), niestety mało realne, że sie do północy rozpakuję:-)

co do antykoncepcji to musze cos wymyslic, bo jedno dziecko mi wystarczy :)
ja brałam tabsy- najpierw cilest, ale bardzo krótko, potem przez 5 lat logest- ale utyłam po nich, a potem przez kilka m-cy mercilon, ale okropnie sie po nich czułam, owszem schudłam bardzo, ale wahania nastroju i ból zył mnie dobijał :/

wiec teraz nie wiem, ale musze cos wymyslic.
powiem wam, ze panicznie boje sie nastepnej ciazy :0
moze za jakies 4-5 lat, ale nie wczesniej.

Hej dziewczyny ja dzis po ktg. Nic si nie ruszylo ani jednego skurczu nie bylo:( Moj gin powiedzial, ze za tydzien nastepne ktg i ewentualnie w srode mam przyjsc na jakies przeplywy. W zwiazku z ttm mam do was pytanie, czy te przeplywy to sie robi na usg? Na czym to polega i co to ma na celu?

Bry !!!:-)

Co do smoczka to możliwe jest to że może być za duży? Mam NUK 0-3 miesiąca.. i mała go wypluwa bo ją dławi.. Może byscie mi doradziły jakiś inny? Jakie mają wasze maluchy?
Może być za duży, bo widać różnicę między np Aventem a Nukiem ale czasem nawet między konkretnymi rodzajami tej samej firmy sa różnice. Ja mam Avent Silent 0-3 i nie jest źle, ale moja też się dławi czasem i to nie kwestia wielkości tylko jak maluch go sobie ułoży . Moja 1 córa wogólę smoka nie ciągneła i z butli też nie, więc jak ktos z nią zostawał to musiał albo łyżeczką po kropelce albo mini strzykawką karmić.

CZARNUSZKA ja chyba pomysle nad spirala bo tabletek nie trawie ,gumki szkoda siana :-D a uwazac trzeba my tak o nastepne bedziemy sie starac w 2011 jak M skonczy szkole :)
Ja też chciała bym spiralę chociaż mój gin mnie ostrzegł że to wiąże się z obfitym miesiączkowanie a bywa że jest bardziej bolesna:dry:!
Fajnie Ci że maszmyśli o nastęonym...ja juz nie i to mnie troszkę smuci, bo te kopniaczki, oczekiwanie ..:-:)-:)-(!

przepływy robi sie na usg. bedzie widac kolory, niebieski, czerwony... ma to na celu sprawdzenie, czy pępowina dobrze przewodzi wszystkie płyny dla dzidzi :) ja miałam przepływy 2x robione, jak małej serduszko spadło, a potem już kontrolnie :)

Mnie lekarz proponował podwiazanie jajników przy okazji cc, ale się nie zdecydowałam.
Hormonalnych środków też nie mogę bo tyję i wszelkie możliwe skutki uboczne mnie męczą,spirali się boje więc pozostaje mi chyba jedynie szklanka wody zamiast:-D:-D:-D

reklama
Do góry