reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Candy, w środku pępuszka widać taką żółtą błonę, która potem zarasta skórą. Ale już pewnie wiesz ;-).

Pazurków nie obcinam na razie, bo są częściowo połączone ze skórą. Pytałam położną i powiedziała żeby nie obcinać, że się powinny te pierwsze same wykruszyć. Adaś nawet nie jest podrapany.

Co do smoczka, to ja raz w akcie desperacji próbowałam mu wcisnąć, ale pogardził :sorry2:

Dzisiaj chyba małego na balkon wystawię pierwszy raz. Wreszcie jakaś w miarę wiosenna pogoda nastała...

reklama
ojej dziewczyny wlaczylam stare piosenki jakies i ... jak mi sie zachcialo pojechac na dyskoteke albo do jakiegos klubu :-D
przed ciaza praktycznie co weekend jezdzilismy.

a teraz na kilka lat przymusowa przerwa :-D

Pazurków nie obcinam na razie, bo są częściowo połączone ze skórą. Pytałam położną i powiedziała żeby nie obcinać, że się powinny te pierwsze same wykruszyć. Adaś nawet nie jest podrapany.

Co do smoczka, to ja raz w akcie desperacji próbowałam mu wcisnąć, ale pogardził :sorry2:

Dzisiaj chyba małego na balkon wystawię pierwszy raz. Wreszcie jakaś w miarę wiosenna pogoda nastała...

u nas polozna powiedziala, ze mozna obciac to co wystaje poza opuszek.

wlasnie wzielam malca na ramie i potanczylismy troszke, bo cos mi nie chcial spac. A teraz jak zabity :-D

Dziewczyny martwie sie, ze ta zoltaczka nie schodzi. Wasze dzieciaczki sa juz rozowiutkie?

HeeeeeeeeeeeLLLLoooooŁŁŁŁŁŁ

Dziewuszki wspolczuje Wam czekania ....

Ccaroline - dla Ciebie normalnie nagroda Nobla za czekanie , oby jutro udało sie wywołac zebys sie biedactwo nie męczyła :(

Ja sie wykapalam dzieciaki śpia i po poludniu do gina do kontroli. Ciekawe jakie mi zaproponuje antykoncepcje ....hmn..

Pogoda cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudna!!! sloneczko swieci. Super cieplutko. Normalnie Wiosna idzie :)
Dzisiaj Krystianek znowu na balkonik na pol godzinki a jutro na spacerek moze jak wózio przyjdzie :))

ccaroline85 będzie dobrze, jakoś pójdzie :tak: trzymam kciuki za jutro

No i nadszedł dzisiaj wielki dzień 18 marca termin narodzin Oli i co :confused: nic zupełnie nic :sorry2: dzisiaj mam wizyte u gina jak powie że nic się nie dzieje to załape doła bo wole nie przenosić szczególnie że łożysko 3 stopnia już ostatnio było więc jaki to ma sens ehhhh

HeeeeeeeeeeeLLLLoooooŁŁŁŁŁŁ

Dziewuszki wspolczuje Wam czekania ....

Ccaroline - dla Ciebie normalnie nagroda Nobla za czekanie , oby jutro udało sie wywołac zebys sie biedactwo nie męczyła :(

Ja sie wykapalam dzieciaki śpia i po poludniu do gina do kontroli. Ciekawe jakie mi zaproponuje antykoncepcje ....hmn..

Pogoda cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudna!!! sloneczko swieci. Super cieplutko. Normalnie Wiosna idzie :)
Dzisiaj Krystianek znowu na balkonik na pol godzinki a jutro na spacerek moze jak wózio przyjdzie :))

tak szybko do gina?
a nie idzie sie po 6 tygodniach?

U mnie już jest 41 t 1d :-(
Nie mam pojęcia jak to wyjdzie i dlatego się obawiam :-( nie chciałabym cc, ale jak ma tak być lepiej dla dzieciątka to co zrobić, chcę już urodzić!! Mam nadzieję, że mnie nie będą przetrzymywać i jutro urodzę, z mniejszymi czy z większymi bólami ale chcę już być po, na prawdę zaczynam łapać doła!!

oj, to już najwyższa pora, żeby mała się zdecydowała:tak: no cóż, pozostaje zaufać lekarzom, że wybiorą to co dla Was najlepsze:tak::tak:Trzymam kciuki, żeby jutro się już udało:tak::tak:

hej dziewczyny

ja juz po ktg , słowa gin - " zapis książkowy" no i tym razem udało sie ciut szybciej - - 2,5 h :-D:tak:
Serducho bije super a skurcze - max 25% ze dwa razy a reszta 6-12% - a zdazyły sie i 0% :-p
Nastepne w weekend -chyba w niedziele skocze - choc mnie meczą juz te podróże co 2 -3 dni :baffled:

A powiedziała że jak do poniedziałku nie urodzę to mnie kładzie na oddział :szok:, no i się nieźle przestraszyłam :-(, to bedzie tylko 1 dzien po terminie , ja juz sama nie wiem co mam robić :-(, nic sie nie dzieje wszystko super , to po co mi wywoływać ? Kurcze jeszcze z tydzien po terminie to moglabym chyba pochodzic , jeju nie wiem . Najpierw sie ucieszylam teraz mi sie płakać chce :-(

No to u mnie podobnie.....zapis piękny, skurcze maks. 22%...z tym, że ja wiem tylko tyle, że dzień po terminie (ty w poniedziałek, ja we wtorek) zgłaszam się na kolejne ktg...ale nie było mowy o zostaniu na oddziale...ale kto wie....chyba się jednak zobaczymy na oddziale;-) ja sama nie wiem....chciałabym już urodzić, a nie po terminie chodzić i się denerwować...ale cóż mam do powiedzenia:dry:

no właśnie, jak szybko po porodzie jest kontrola u gina? ja swojej zapomniałam zapytać...może jeszcze będzie okazja...ale wolałabym zobaczyć ją przy lub już po porodzie...heheh

Czesc Mamusie:-D
Mam do was pytanie moj maly ma 3 tyg.no w ciagu dnia najlepiej zasypia mu sie u mamusi na raczkach albo ewentualnie w lozku z mama lub tata.on jest taki taki malutki ale nie chcialbym zeby ciagle wisial na mnie.w dzien mamy problem zasypaniem a w nocy spi tzn.budzi sie na jedzonko.czy wy macie podbnie a moze macie jakies podpowiedzi dla mnie dziekuje z gory:-)

reklama
Do góry