reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej :)tak bardzo chcialam wczoraj wszystko opisac ale nie dalo rady ,mala dala nam taki koncert ze oboje z M bylismy bladzi bo ni z tad nii z owad inie wiedzielismy o co jej chodzi :/ cycy nie na raczki nie a co bylo big kupa ;;-D nauczymy sie powoli wszystkiego :) dzisiaj spokojna najedzona spi :)

reklama
no to ja na Twoim miejscu bym zaczekala, az zrobi cala. Przeciez po pol godzinie sie nie odparzy, a zaoszczedzisz dziecku nerwow zwiazanych ze zmiana pieluszki. Np moj w ogole tego nie lubi. Napina sie i krzywi strasznie :-)
No chyba, ze Oliwka lubi lezec sobie nago :-)

no to ja na Twoim miejscu bym zaczekala, az zrobi cala. Przeciez po pol godzinie sie nie odparzy, a zaoszczedzisz dziecku nerwow zwiazanych ze zmiana pieluszki. Np moj w ogole tego nie lubi. Napina sie i krzywi strasznie :-)
No chyba, ze Oliwka lubi lezec sobie nago :-)

No nie bardzo to lubi ;D Kiedy ja nie wiedziałam czy ona już skończyła czy nie.. Jak mi sie wydawało że skończyła to ubrałam pieluche, a ona purrrt i to samo.. Ah, gdyby noworodek umiał mówic.. ;D

hej :)tak bardzo chcialam wczoraj wszystko opisac ale nie dalo rady ,mala dala nam taki koncert ze oboje z M bylismy bladzi bo ni z tad nii z owad inie wiedzielismy o co jej chodzi :/ cycy nie na raczki nie a co bylo big kupa ;;-D nauczymy sie powoli wszystkiego :) dzisiaj spokojna najedzona spi :)

kamikaa teraz możesz opisać hihihi :-D

a ja zaraz odłącze stacjonarny i wyłączę komórkę :dry::dry::dry:
wqrwiają mnie już wszyscy i tylko stresują ech...z tych nerwów to ja na pewno nie urodzę:baffled:

kamikaa teraz możesz opisać hihihi :-D

a ja zaraz odłącze stacjonarny i wyłączę komórkę :dry::dry::dry:
wqrwiają mnie już wszyscy i tylko stresują ech...z tych nerwów to ja na pewno nie urodzę:baffled:

Z tymi telefonami, to nawet tak nie rób, bo niektórzy będą skłonni przyjechać do domu i sprawdzić czy nic Ci nie jest, albo lepiej będą dzwonić po warszawskich porodówkach;-)

Ccaroline85 pewnie jestem ostatnia ale chciałam Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia w Dniu Urodzin, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz miłości, miłości, miłości...

Ccaroline85 pewnie jestem ostatnia ale chciałam Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia w Dniu Urodzin, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz miłości, miłości, miłości...

nie jestes, ja jako wielki leń dopiero wstałam po nieprzespanej nocy:-):-)

a więc: Wszystkiego Najpiekniejszego Karolinko:tak:

Dzieńdoberek!
E_kord nie jesteś ostatnia, ja jeszcze w kolejce.
Ccaroline wszystkiego najlepszego, sto lat! Życzę Ci pięknego prezentu w postaci ślicznej córeczki, może się wyrobi jeszcze, w końcu kilka godzin zostało :-).

A ja dzisiaj w nocy dwa razy na siku, ale za pierwszym razem myślałam, że nie dojdę, taki ucisk na pęcherz, już tak miałam ze dwa tyg temu, straszne uczucie.
A potem spałam do 11 aż! Jak wstałam, to myślałam czy Tabasia ma już synka, pewnie już teraz tak.
Madziu, ja też się modlę za Twojego Bartusia. Trzymajcie się kochani.

A co do zwolnienia, to ja mam termin na 31 marca, zwolnienie mi dał lekarz do 2 kwietnia, jeśli nie urodzę, to mam wtedy właśnie wizytę, a jeśli urodzę, to automatycznie zwolnienie przechodzi w macierzyński - tak mnie poinformował. Poza tym zwolnienie od internisty też jest płatne 100% w ciąży, miałam dwa razy po tygodniu na początku ciąży, musiałam pokazać kartę ciąży. Wszystkie zwolnienia w czasie ciąży są płatne 100%.

Kamikaa a Ty myślałaś, że tak łatwo będzie hihi?. Ja to codziennie jak wstaje rano to sobie myślę, że już na dniach koniec laby i przespanych nocy, jakoś to do mnie do końca nie dociera.
Zajrzę co tam u kwietniówek, może się już też wypakowują. A potem na zakupy małe. Mi też mąż zapowiedział, że od 1 marca zabiera auto, ale cały zeszły tydzień jeszcze jeździłam, a w tym tyg jakoś razem byliśmy. Dzisiaj auto pod domem, ale nie mam celu. Idę się tu przejść do warzywniaka, ładna pogoda i słonko, to się chwilę dotlenię.

a ja mialam dzisiaj fajna przygode, zakonczona zabrudzonym szlafrokiem :-D
strasznie mi sie w nocy zasikal i przy przebieraniu unioslam go na chwilke na ramie, bo chcialam pieluszke na przewijaku poprawic i co ? zrobil na mnie kupe :-D

reklama
I ja składam najpiękniejsze życzenia naszemu adminowi :-):-):-)

Dużo zdrówka, lekkiego i prędkiego porodu, uśmiechu i spełnienia starych plus produkcji nowych marzeń :-D

Do góry