reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

powiem wam dziewczyny ze ja do 40 tygodnia to nie narzekam, czulam sie spoko:tak: ale teraz to juz naprawde zaczyna mi byc ciezko, chodze a brzuch mnie caly czas ciagnie i wszystko mi z trudem przyhcodzi, ledwo wczoraj buty sobie zawiazalam, nie bez przyczyny ciaza trwa 40 tygodni!!;-)

reklama
Dziękuję wszystkim za życzenia :)

Jak bym chciała aby się spełniły i Natalka zażyczyła sobie dzisiaj wyjść, ale się nie zapowiada, śmiałam się z mężem, że przebiję se wody i nie będzie wyjścia, siostrę nawet pytałam jak jej przebijali, nie no żarcik jeszcze troszkę poczekam.

Piekę ciasto, kopiec kreta, mam nadzieję, że mi się nie spali :cool:, blok czekoladowy już zrobiony.

Dzisiaj rodzi Tabasia, czy któraś jeszcze się rozpakuję?:tak:

Hej dziewczyny a ja jeszcze dzis jade autkiem na miasto:) A co do brania magnezu i nospy to ja nospy nigdy nie bralam chocial gin mowil ze jak mi sie bedzie brzuch stawial to zeby wziac ale ja nienawidze brac tabletek, wiec jak brzuch sie stawial a nie bolalo to nie bralam. A odstawic mi kazal po 35 tc. Teraz mam brac tylko do konca ciazy zelazo i witaminy, ale wityaminy to nawet mam braz jak bede karmic to jeszcze troche, a pozostale leki do konca 35 tc byly.

Ja prawie codziennie jezdze autkiem, dzis jade do ksiegowej, na bazarek i po meza do pracy jakies 25 km, jakos sie nie stresuje, jak mnie cos złapie to sie zatrzymam i \zadzwonie po M :) Fakt ze brzuch troche przeszkadza, ale odsune troszke fotel i jest git :)))

Moja położna powiedziała, że herbatkę z kopru włoskiego dziecku możesz już dawać tak od około 2 tygodnia życia, a ty możesz pić ją nawet od samego porodu! :-)

A poza tym byłyśmy dzisiaj u dermatologa, maleńka ma trądzik niemowlęcy, i jutro w aptece muszę odebrać maść, która musi być specjalnie robiona dla naszej maleńkiej... A 13 kwietnia jesteśmy zapisane do poradni preluksacyjnej... :-) A poza tym u nas wszystko w jak najlepszym porządku, Amelka uwielbia podróże w samochodzie i w wózku, jest bardzo silna, sama przewraca mi się z boczku na boczek, mimo, że próbuję jej to jak najbardziej utrudnić... Jest tak do mnie przyzwyczajona, że jak wie, że jestem w mieszkaniu, i ona nie śpi, a ja np coś tam w kuchni robię, i Amelia nie usłyszy mojego głosy zbyt długo to od razu krzyk jak nie wiem, ale jak tylko się do niej odezwę i wie, że jestem w pobliżu to leży w łóżeczku cichutko jak nie wiem, zajęta oglądaniem pokoju :-)

Kochana, a ten trądzik to jak wygląda? Bo moja mała ma takie mini krostki na czole.. Takie naprawde mini mini.. To nie są na pewno potóweczki, bo ma 2 koło paszki, i wyglądają inaczej i przede wszystkim sa większe. ale te krosteczki to mnie niepokoja..

reklama
to mija.
ja zauwazylam ze u Nas pojawiaja sie znienacka i rowniez szybko znikaja.
Mi w szpitalu powiedziano, ze to sa takie zmiany skorne i to normalne dla noworodka.

Dzieki ;)

Co tam u Was mamuśki? Ja dziś sie troszke przestraszylam bo mała jak zaczela robić kupke, tak pół godziny non stop.. nie nadążałam znieniać pieluchy.. Do tego dostała czkawke, i zaczęła ulewać to co wypiła.. Eh.. I wszystko na raz.. Ale zaczęłam jej śpiewać, głaskać ją, tulić, i wszystko przeszło.. Uff. Ale w strachu byłam naprawde.. Aż czerwona po buźce była jak robiła kupke.. Biedactwo.. Teraz śpi sobie słodko :)

Do góry