reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
badanie na czystość pochwy to co innego niż wymaz na paciorkowca; ja akurat miałąm i jedno i drugie
Tabasia powodzenia:) Zazdroszczę Ci:) Już jutro będziesz miała maleństwo:)
kaaha pewnie dadzą ci antybiotyk, tylko nie wiem czy przed czy po porodzie

xXxIzuLQaxXx; Nie denerwuj się!:-)Jestem tego zdania co dziewczyny, nie ma szans na odebranie Ci córeczki, ale ma prawo do uznania go za ojca biologicznego ( po udowodnieniu ojcostwa) ale wtedy będzie płacił alimenty.

misia2010; Trzymam kciuki za wizytę:-)

moniSkaBe;
A naprawdę masz mało? Mi się wydaje że starczą te co mam, ale nie wiem. Mam tak ok: 8 body długi rękaw, 7 kartaników, z 8 śpiochów, z 7 pajacy, 3 półśpiochy , body krótki rękaw ze 4szt.

Super, że udało Ci się znaleźć dobrą pozycję:-) Mi wydawało się że ta "spod pachy " to trochę dziwna ale okazuje się że ok:-)

Króliczątko, Kamika dobrze że już jesteście w domku:-)

Ccaroline - trzymam kciuki, żeby Natalka się zdecydowała wyjść:-) Tak od 22 żeby się zaczęło a zaraz po północy- już 10.03 żeby była z Tobą:-) Powodzenia

Dzisiaj idę do pani dr to się zapytam - coś wspominała o mierzeniu miednicy :szok: cokolwiek co oznacza :-)

Zdam relacje wieczorkiem.

A teraz już idę zapiekankę makaronową robić ;-)

pa Brzusie

No mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Szkoda tylko, ze moj gin mi nic nie mowil na ten temat. Jutro mam wizyte o sie go wypytam. dzieki dziewczyny:)

kobity wróciłam z zakupów - poszłam na łatwiznę i na obiad dziś kurczak pieczony kupny ( tak mi pachniał, że musiałam kupić:-D:-D:-D) , miks surówek (też kupiony:-p) i ziemniaki - no też kupione, ale obiorę je sama:-D:-D:-D

tabasia - mocno trzymam kciuki, czekamy na newsy o Aleksie, bądź dzielna:-D:-D:-D:-D
kaaha - jak nie masz badania na paciorkowca, profilaktycznie dają ci przy porodzie antybiotyk, żeby maluszek się nie zaraził

no to z tymi pieluchami to ladnie... pamietma ze przy Jasku jak kupilam 2 niemieckie to byly super, a juz 3 to byly w bialych opakowaniach i byly nawet gorsze niz nasze. Teraz mam 2 ale nie napoczete jeszcze wiec nie wiem jakei beda - mzoe sie popsuly faktycznie...

Jak lezalam w spzitalu przy Jasiu to polozna (mialam mikroskopijne ilosci pokarmu ktory znaikl szybko) poelcala herbatke "Bocianek" - nawet bardzo odbra byla :-) Do kupienia w aptekach. Ta z HIPPa dla karmiacych raczej odradzala.

reklama
Witajcie,
a ja zasypiam na siedząco, masakra. A chcialam powiedzieć, że się ruszyło na forum, bo nawet sporo do nadrobienia miałam.
Byłam dzisiaj zapytać o położną, więc po porodzie mam zgłosić dziecko do pediatry i oni powiadomią położną i ok 7 dni po porodzie powinna się pojawić.
Kamikaa i króliczątko witajcie! Fajnie macie, że maluszki już z Wami.
Ewcia i Tabasia trzymam kciukasy za wasze poorody.
Burza STO LAT i spełnienia marzeń.

Witajcie,
Ja właśnie po wizycie w szpitalu i ........nic:baffled: Położna powiedziała mi, że jest już postep bo rozwarcie mam na 1,5 palca WOW! To jest jeszcze nic, powiedziała mi, ze w czwartek po południu mam się przyjąć do szpitala, bo wieczorem będziemy rodzic:confused: Pytam sie jej jak to mozliwe, a ona mi dała nastepujące zalecenie na czwartek:
1. Ok 11.00 intensywny 2 godz. spacer lub basen
2. Wypić cudowny napój: 2 łyżki oleju rycynowego, 2 łyżki masła orzechowego, 330 ml wina musujacego i uzupełnić to Kubusiem do 1/2 l i wszystko zmiksować i wypić do 40 min.
3. Ok. 17-18 izba przyjęć
i co Wy na to? mam to od połoznej, która przyniosła mi ten przepis od swoich koleżanek z gabinetu. Te kobiety chyba wiedzą co robią:tak::tak::tak:
na razie mnie to bawi, ale sama świadomość jak będę się czuła po takim napoju już nie:sorry2:
Może, któraś z Was spróbuje, ja w każdym razie czekam do czwartku, chyba że wczesniej dam radę urodzić w inny sposób.

HA HA najlepsza ta miksturka, a tak dokładniej mówiąc, to to wino ! hihi

A ja właśnie wciągnęłam lody, kurcze prawie codziennie wcinam, a potem się dziwię skąd te kilogramy.
Ja mam dzisiaj na obiad wątróbkę, ale chyba nawet ziemniaków nie zrobię, bo mąż dopiero wieczorem wróci. Wyprawiłam go o 5 rano w podróż, między innymi o Niemcy zaczepi, kazałam mu kupić ten specyfik na kolki, może się przyda.
Chyba trochę poprasuję i nie wiem co dalej, wzbraniam się przed spaniem, bo potem w nocy kłopot ze snem.
Będę zaglądać, pa.

Do góry