reklama
Nie wiem, dziewczyny. U mnie to standardowe badanie, miałam robione w 34 tc.
Może poczytajcie tu Paciorkowiec w ciąży
Może poczytajcie tu Paciorkowiec w ciąży
badanie na czystość pochwy to co innego niż wymaz na paciorkowca; ja akurat miałąm i jedno i drugie
Tabasia powodzenia Zazdroszczę Ci Już jutro będziesz miała maleństwo
kaaha pewnie dadzą ci antybiotyk, tylko nie wiem czy przed czy po porodzie
Tabasia powodzenia Zazdroszczę Ci Już jutro będziesz miała maleństwo
kaaha pewnie dadzą ci antybiotyk, tylko nie wiem czy przed czy po porodzie
kasia0305
Fanka BB :)
xXxIzuLQaxXx; Nie denerwuj się!:-)Jestem tego zdania co dziewczyny, nie ma szans na odebranie Ci córeczki, ale ma prawo do uznania go za ojca biologicznego ( po udowodnieniu ojcostwa) ale wtedy będzie płacił alimenty.
misia2010; Trzymam kciuki za wizytę:-)
moniSkaBe;
A naprawdę masz mało? Mi się wydaje że starczą te co mam, ale nie wiem. Mam tak ok: 8 body długi rękaw, 7 kartaników, z 8 śpiochów, z 7 pajacy, 3 półśpiochy , body krótki rękaw ze 4szt.
Super, że udało Ci się znaleźć dobrą pozycję:-) Mi wydawało się że ta "spod pachy " to trochę dziwna ale okazuje się że ok:-)
Króliczątko, Kamika dobrze że już jesteście w domku:-)
Ccaroline - trzymam kciuki, żeby Natalka się zdecydowała wyjść:-) Tak od 22 żeby się zaczęło a zaraz po północy- już 10.03 żeby była z Tobą:-) Powodzenia
misia2010; Trzymam kciuki za wizytę:-)
moniSkaBe;
A naprawdę masz mało? Mi się wydaje że starczą te co mam, ale nie wiem. Mam tak ok: 8 body długi rękaw, 7 kartaników, z 8 śpiochów, z 7 pajacy, 3 półśpiochy , body krótki rękaw ze 4szt.
Super, że udało Ci się znaleźć dobrą pozycję:-) Mi wydawało się że ta "spod pachy " to trochę dziwna ale okazuje się że ok:-)
Króliczątko, Kamika dobrze że już jesteście w domku:-)
Ccaroline - trzymam kciuki, żeby Natalka się zdecydowała wyjść:-) Tak od 22 żeby się zaczęło a zaraz po północy- już 10.03 żeby była z Tobą:-) Powodzenia
naughty&happy
Mama Antoniego :D
Dzisiaj idę do pani dr to się zapytam - coś wspominała o mierzeniu miednicy cokolwiek co oznacza :-)
Zdam relacje wieczorkiem.
A teraz już idę zapiekankę makaronową robić ;-)
pa Brzusie
Zdam relacje wieczorkiem.
A teraz już idę zapiekankę makaronową robić ;-)
pa Brzusie
kobity wróciłam z zakupów - poszłam na łatwiznę i na obiad dziś kurczak pieczony kupny ( tak mi pachniał, że musiałam kupić) , miks surówek (też kupiony) i ziemniaki - no też kupione, ale obiorę je sama
tabasia - mocno trzymam kciuki, czekamy na newsy o Aleksie, bądź dzielna
kaaha - jak nie masz badania na paciorkowca, profilaktycznie dają ci przy porodzie antybiotyk, żeby maluszek się nie zaraził
tabasia - mocno trzymam kciuki, czekamy na newsy o Aleksie, bądź dzielna
kaaha - jak nie masz badania na paciorkowca, profilaktycznie dają ci przy porodzie antybiotyk, żeby maluszek się nie zaraził
mysz1978
Fanka BB :)
no to z tymi pieluchami to ladnie... pamietma ze przy Jasku jak kupilam 2 niemieckie to byly super, a juz 3 to byly w bialych opakowaniach i byly nawet gorsze niz nasze. Teraz mam 2 ale nie napoczete jeszcze wiec nie wiem jakei beda - mzoe sie popsuly faktycznie...
Jak lezalam w spzitalu przy Jasiu to polozna (mialam mikroskopijne ilosci pokarmu ktory znaikl szybko) poelcala herbatke "Bocianek" - nawet bardzo odbra byla :-) Do kupienia w aptekach. Ta z HIPPa dla karmiacych raczej odradzala.
Jak lezalam w spzitalu przy Jasiu to polozna (mialam mikroskopijne ilosci pokarmu ktory znaikl szybko) poelcala herbatke "Bocianek" - nawet bardzo odbra byla :-) Do kupienia w aptekach. Ta z HIPPa dla karmiacych raczej odradzala.
reklama
Witajcie,
a ja zasypiam na siedząco, masakra. A chcialam powiedzieć, że się ruszyło na forum, bo nawet sporo do nadrobienia miałam.
Byłam dzisiaj zapytać o położną, więc po porodzie mam zgłosić dziecko do pediatry i oni powiadomią położną i ok 7 dni po porodzie powinna się pojawić.
Kamikaa i króliczątko witajcie! Fajnie macie, że maluszki już z Wami.
Ewcia i Tabasia trzymam kciukasy za wasze poorody.
Burza STO LAT i spełnienia marzeń.
HA HA najlepsza ta miksturka, a tak dokładniej mówiąc, to to wino ! hihi
A ja właśnie wciągnęłam lody, kurcze prawie codziennie wcinam, a potem się dziwię skąd te kilogramy.
Ja mam dzisiaj na obiad wątróbkę, ale chyba nawet ziemniaków nie zrobię, bo mąż dopiero wieczorem wróci. Wyprawiłam go o 5 rano w podróż, między innymi o Niemcy zaczepi, kazałam mu kupić ten specyfik na kolki, może się przyda.
Chyba trochę poprasuję i nie wiem co dalej, wzbraniam się przed spaniem, bo potem w nocy kłopot ze snem.
Będę zaglądać, pa.
a ja zasypiam na siedząco, masakra. A chcialam powiedzieć, że się ruszyło na forum, bo nawet sporo do nadrobienia miałam.
Byłam dzisiaj zapytać o położną, więc po porodzie mam zgłosić dziecko do pediatry i oni powiadomią położną i ok 7 dni po porodzie powinna się pojawić.
Kamikaa i króliczątko witajcie! Fajnie macie, że maluszki już z Wami.
Ewcia i Tabasia trzymam kciukasy za wasze poorody.
Burza STO LAT i spełnienia marzeń.
Witajcie,
Ja właśnie po wizycie w szpitalu i ........nic Położna powiedziała mi, że jest już postep bo rozwarcie mam na 1,5 palca WOW! To jest jeszcze nic, powiedziała mi, ze w czwartek po południu mam się przyjąć do szpitala, bo wieczorem będziemy rodzic Pytam sie jej jak to mozliwe, a ona mi dała nastepujące zalecenie na czwartek:
1. Ok 11.00 intensywny 2 godz. spacer lub basen
2. Wypić cudowny napój: 2 łyżki oleju rycynowego, 2 łyżki masła orzechowego, 330 ml wina musujacego i uzupełnić to Kubusiem do 1/2 l i wszystko zmiksować i wypić do 40 min.
3. Ok. 17-18 izba przyjęć
i co Wy na to? mam to od połoznej, która przyniosła mi ten przepis od swoich koleżanek z gabinetu. Te kobiety chyba wiedzą co robią
na razie mnie to bawi, ale sama świadomość jak będę się czuła po takim napoju już nie
Może, któraś z Was spróbuje, ja w każdym razie czekam do czwartku, chyba że wczesniej dam radę urodzić w inny sposób.
HA HA najlepsza ta miksturka, a tak dokładniej mówiąc, to to wino ! hihi
A ja właśnie wciągnęłam lody, kurcze prawie codziennie wcinam, a potem się dziwię skąd te kilogramy.
Ja mam dzisiaj na obiad wątróbkę, ale chyba nawet ziemniaków nie zrobię, bo mąż dopiero wieczorem wróci. Wyprawiłam go o 5 rano w podróż, między innymi o Niemcy zaczepi, kazałam mu kupić ten specyfik na kolki, może się przyda.
Chyba trochę poprasuję i nie wiem co dalej, wzbraniam się przed spaniem, bo potem w nocy kłopot ze snem.
Będę zaglądać, pa.