reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Marcia rzeczywiscie masz straszna rozbieżność a mialas nieregularne cykle??
oj taaak, bardzo...u mnie nawet miesiaczki moglo nie byc 6 miechów..pokrecone u mnie to wszystko roznica tygodnia jest ok ale 3 to juz przesada:p wszystko jest mozliwe. Lekarz pow, ze to cud, ze jestem w ciazy...Najwazniejsze, ze maluszek zdrowy jest :] mam nadzieje ze te cyle po porodzie sie unormuja...wszystko wina tarczycy.
lekarka spytala sie czy mam skurcze a ja mowie ze tylko czuje naloty "bolu" jak na @ to powiedziała, ze to są lekkie skurcze...wiec cos sie dzieje:D

reklama
Igi - biedactwo:-(. To chyba twoja druga cesarka, tak? Bo jeśli tak to niexle mnie nastarszyłaś. Ja po pierwsazej czułam sie świetnie. Owszem, troche ciagnęło przy wstawaniu czy podnoszeniu małej i na początku pewnie coś bolało ( nie pamietam jednak tego), ale na pewno nie cierpiałam tak jak ty, skoro mam same miłe wspomnienia.

Ramari- jak się odnajdujesz w nowej rzeczywistości?:-D

Mi wylazły w przeciagu oststnich 2 dni rozstepy przy pępku:wściekła/y:I to równo po jednej i drugiej stronie pepola po 4 kreseczki:szok:Wpieniłam sie na maksa! I chyba tez zakupię ten specyfik, o kt.órym pisała Fiołkowa. A nie wiecie czy mozna go stosowac w okresie karmienia piersią? W sumie to sie dziwię ze mozna w ciązy bo z opisu wyniak ze to dośc silny specyfik:confused:

Opycham się dzisiaj bez umiaru bo od jutra rana musze pościć:-(O 8.00 tylko lekkie sniadanko zjem i potem finito. A na 14.00 jade do kliniki. O 15.00 maja mnie ciąć. Juz trzęsę gaciami. Jednak jakos tak dziwnie znać date narodzin dziecka:tak:
Dzisiaj posprzatlismy mieszkanko, spakowałam wszytsko więc jutro będę tylko czekac i sie denerwowac of course. Nie moge uwierzyc ze juz jutro przytulę mojego chłopczyka:-)Ale numer! Jednak szybko zleciało. Trzymajcie kciuki babeczki.

Trzymam kciuki, życzę powodzenia i jak najmniej nerwów:tak::tak:pozazdrościć Ci - jutro będziesz miała swoje maleństwo:tak::tak:
katrinka7 no to wygląda, że jutro ten wielki dzień:tak::tak::tak:powodzenia i czekamy na wieści:tak::tak:

no tak...ostatnie prawie przespane noce...choć u mnie ostatnia należała do tych nieprzespanych:dry::-( może dziś będzie lepiej:sorry2:
hm.....teraz to właściwsza byłaby lista tych jeszcze nie rozpakowanych marcówek ;-) hihihi
Trzymajcie kciuki bo jutro mam ostatnią wizytę u gina....obym usłyszała, że coś się ruszyło i niebawem rodzę.....

Opycham się dzisiaj bez umiaru bo od jutra rana musze pościć:-(O 8.00 tylko lekkie sniadanko zjem i potem finito. A na 14.00 jade do kliniki. O 15.00 maja mnie ciąć. Juz trzęsę gaciami. Jednak jakos tak dziwnie znać date narodzin dziecka:tak:
Dzisiaj posprzatlismy mieszkanko, spakowałam wszytsko więc jutro będę tylko czekac i sie denerwowac of course. Nie moge uwierzyc ze juz jutro przytulę mojego chłopczyka:-)Ale numer! Jednak szybko zleciało. Trzymajcie kciuki babeczki.
Ja tez sobie dzis nie zaluje, jeszcze jutro i w srode rano mam cc :sorry2:
I tez sie dziwnie czuje, wolalabym nie wiedzic :zawstydzona/y:

Jutro rano mam fryzjera, pozniej pakuje torbe i jedziemy popoludniu do szpitala. No i najprawdopodobniej mnie zostawia :nerd:
Dzis narobilam sie jak glupia, wysprzatalam wszystko, zrobilam kolo siebie, jutro jeszcze ostatnie male rzeczy i jestem ready :shocked2: Nie dociera to do mnie.
Mam nadzieje tylko, ze dzis w nocy sie nie zacznie, bo sie dziwnie czuje, brzuch mi twardnieje, bylam 2 razy na kibelku i jest mi niedobrze :dry: Ale musze byc dobrej mysli! Wytrzymamy ;-)

A ja się wyprowadziłam z sypialni , w smrodzie spać nie będę :wściekła/y::wściekła/y:

Mój się nażłopał piwska i zionie niczym smok.
O nie:no: już ani razu więcej nie wspomnę, żeby może raczył odstawić alkohol na te dwa tygodnie :wściekła/y::wściekła/y:
Niby nic się nie dzieję, ale nigdy nic nie wiadomo, kiedy trzeba będzie jechać do szpitala a ten ma w nosie.
To on będzie żałował, mnie najwyżej zawiezie tata.:growl::growl:

Igi - biedactwo:-(. To chyba twoja druga cesarka, tak? Bo jeśli tak to niexle mnie nastarszyłaś. Ja po pierwsazej czułam sie świetnie. Owszem, troche ciagnęło przy wstawaniu czy podnoszeniu małej i na początku pewnie coś bolało ( nie pamietam jednak tego), ale na pewno nie cierpiałam tak jak ty, skoro mam same miłe wspomnienia.

Ramari- jak się odnajdujesz w nowej rzeczywistości?:-D

Mi wylazły w przeciagu oststnich 2 dni rozstepy przy pępku:wściekła/y:I to równo po jednej i drugiej stronie pepola po 4 kreseczki:szok:Wpieniłam sie na maksa! I chyba tez zakupię ten specyfik, o kt.órym pisała Fiołkowa. A nie wiecie czy mozna go stosowac w okresie karmienia piersią? W sumie to sie dziwię ze mozna w ciązy bo z opisu wyniak ze to dośc silny specyfik:confused:

Ewcia to już jutro??? Trzymam kciuki!!

A tu dziś żaden jegomość nie zechciał zrobić mamusi prezentu na dzień kobiet?? Ehhh :-)

neska - no ja na to liczylam a tu nic z tego... Adas nie chcial miec imprezy urodzinowej jednoczesnie ze swietem kobiet :-D Moze to faktycznie byloby niemeskie :-D

Moj M jak wraca po piwsku to na szczescie zawsze idzie pod prysznic gdzie mzywa z siebei smrod fajek, no a potem odwraca sie na szczescie i jakos malo czuc... Ja mam za to problem z nim bo chrapie a ja cholery dostaje - jzu raz poszlam na sofe ale niewygodnie i ciasno ,a nie mam sil zeby rozkladac... Potem w kolejna noc on poszedl na sofe a potem kupil nowy specyfik na chrapanie - rownie malo skuteczny jak poprzednie...

Dzis juz 9.03 - moj temin wg USG ale to nic nie znaczy...

Spijcie dobrze :-)

Neska to samo mi przyszlo do glowy, ze sie tez dzisiaj zaden dzidzius nie urodzil.

Tabasia trzymam kciuki za jutro, zobaczysz wszystko bedzie swietnie, no i mam nadzieje ze ten fryzjer przed troche Cie zrelaksuje.

Ewcia30 Ty tez na jutro? kurcze to sie opuchaj i smacznego, i oczywiscie powodzenia jutro, i bedziemy czekaly na wiadomosci.

katrinka7 to u Ciebie juz sie zaczelo, w takim razie zycze szybkiego i bezbolesnego porodu.

Marciaa faktycznie duza roznica w terminach, a co do tych skurczy jak na @ to ja je mam jakies 2+ tygodnie i nic sie nie rusza. Dzisiaj gin powiedziala ze rozwarcie na palec ale dalej wszystko mocno sie trzyma.

reklama
A ja się wyprowadziłam z sypialni , w smrodzie spać nie będę :wściekła/y::wściekła/y:

Mój się nażłopał piwska i zionie niczym smok.
O nie:no: już ani razu więcej nie wspomnę, żeby może raczył odstawić alkohol na te dwa tygodnie :wściekła/y::wściekła/y:
Niby nic się nie dzieję, ale nigdy nic nie wiadomo, kiedy trzeba będzie jechać do szpitala a ten ma w nosie.
To on będzie żałował, mnie najwyżej zawiezie tata.:growl::growl:

Ewcia to już jutro??? Trzymam kciuki!!

A tu dziś żaden jegomość nie zechciał zrobić mamusi prezentu na dzień kobiet?? Ehhh :-)

Widze ze twoj maz swietowal dzien kobiet.U nas w domu zawsze mowilo sie ze faceci najlepiej swietuja dzien kobiet bo najwiecej pijanych facetow bylo widac wtedy na miescie:)

Do góry