reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ten suwaczek to pic na wode nie sugerowac sie nim. :) Nie chce juz mi sie go zmieniac cos sie popierdzieliło. Lekarka pow ze 2 tyg spokojnie mam przechodzic a potem niech sie dzieje co chce :)

reklama
ja mam espumisan dla dzieci, ale to po pierwszym miesiącu dopiero... tutaj są jakies środki na kolki, ale szczerze powiedziawszy chciałabym traktować to jako ostateczność...
po kapieli Ola spi, ciekawe, co w nocy będzie...

a najlepsze jest to ze ZZO nie robia u nas...no tylko przy cesarce. Dyrektor sie nie zgadza przy SN...
ciekawe czy by zmienił zdanie jakby miał mozliwosc rodzic :>

mi pomaga pieczywo ciemne z różnymi ziarnami...i pestki dyni suszone :tak:
wiem że i siemię lniane też jest dobre - zawsze możesz do jogurtu trochę wsypywać.
...albo zjeść na noc jabłko - najlepiej z ogryzkiem :-D

a najlepsze jest to ze ZZO nie robia u nas...no tylko przy cesarce. Dyrektor sie nie zgadza przy SN...
ciekawe czy by zmienił zdanie jakby miał mozliwosc rodzic :>

No widzisz Marciaa mówiłam o ZZO możemy zapomnieć. Choć z tego co widzę mało dziewczyn z forum co urodziło miało ZZO więc jakoś damy radę.:tak:

nie kazdy moze miec ZZO - ja przy poprzednim porodzie nawet jakbym chciala (ale nie chcialam) to lekarz mowi lze ze wzgledu na wymiary miednicy to sie nie kwalifikuje - nei dopyttywalam czemu bo mnei to nie interesowalo specjalnie, wiec nie wiem co to ma ze soba wspolnego.

mowie Wam, ze blueberry urodzila albo rodzi - wczoraj chyab tez jej nie bylo :-)

A ja NIC... nawet marnego stawiania sie brzucha nie mam...

Igi - biedactwo:-(. To chyba twoja druga cesarka, tak? Bo jeśli tak to niexle mnie nastarszyłaś. Ja po pierwsazej czułam sie świetnie. Owszem, troche ciagnęło przy wstawaniu czy podnoszeniu małej i na początku pewnie coś bolało ( nie pamietam jednak tego), ale na pewno nie cierpiałam tak jak ty, skoro mam same miłe wspomnienia.

Ramari- jak się odnajdujesz w nowej rzeczywistości?:-D

Mi wylazły w przeciagu oststnich 2 dni rozstepy przy pępku:wściekła/y:I to równo po jednej i drugiej stronie pepola po 4 kreseczki:szok:Wpieniłam sie na maksa! I chyba tez zakupię ten specyfik, o kt.órym pisała Fiołkowa. A nie wiecie czy mozna go stosowac w okresie karmienia piersią? W sumie to sie dziwię ze mozna w ciązy bo z opisu wyniak ze to dośc silny specyfik:confused:

Opycham się dzisiaj bez umiaru bo od jutra rana musze pościć:-(O 8.00 tylko lekkie sniadanko zjem i potem finito. A na 14.00 jade do kliniki. O 15.00 maja mnie ciąć. Juz trzęsę gaciami. Jednak jakos tak dziwnie znać date narodzin dziecka:tak:
Dzisiaj posprzatlismy mieszkanko, spakowałam wszytsko więc jutro będę tylko czekac i sie denerwowac of course. Nie moge uwierzyc ze juz jutro przytulę mojego chłopczyka:-)Ale numer! Jednak szybko zleciało. Trzymajcie kciuki babeczki.

Witam wieczorowa porą.
Moje dwa bahorki położone spać więc do czasu następnego dojenia mam chwilkę:-D!

Witam się wieczornie :-)
Dzisiaj nas wypisali i jesteśmy już w domku.
Widzę, że sporo się działo pod moją nieobecność.
No ale co się dziwić w końcu zacżął się marzec i rozpakowywanie na dobre.
Gratulacje dla rozpakowanych.
Witaj znów ramari:tak:! Jak się odnalazłaś?

Hej dziewczyny.
A ja jeszcze w lozeczku.
Nocke mialam troszke nieprzespana bo Maksiowi jesc sie ciagle chcialo i co ledwo zasypialam to on pobudka.Teraz niewninnie sobie spi obok mnie i usmieszki posyla jakby nigdy nic.
Ale taki slodki wtulony we mnie ze wybacze mu ta noc.
A ta pozatym to hormonki na mnie dzialaja i chyba deprecha mnie jakas chyta i do tego wczoraj mocno poklucilam sie z moim i teraz cisza w domu nawet na zyczenia nie mam co liczyc.
Wogole ostatnio kazde z nas poddenerwowane jakies ze bez kija nie podchodz wystarczy mala iskierka i wybucha pozar.
A wydawalo mi sie ze po porodzie wszystko sie uspokoi.

Wyobrazcie sobie ze dzis zadzwonila do mnie babka czy wracam juz do pracy bo jej pomoc juz potrzebna i mowie jej ze jestem po cc to ona czy jesli nie w tym to juz w przyszlym tygodniu wroce?Kurcze te baby nie maja wyczucia i zrozumienia.
Mój przełożony kilka tygodni przez porodem pytał czy zaraz po macierzyńskim oddaje mała do żłobka- baran jeden! A raport o urodzeniu małej kazał przywieźć osobicie- padło mu na mózg!:no: Ale nie którzy tak mają i to chyba nie uleczalne!:tak:
A jeśli chodzi o burze w domku to ja z moim P lekko schodzimy sobie z drogi bo też jakos lekko iskrzy! Kurcze oby do wiosny - mi to potrzeba słonka i ciepła!
No lawina porodów :-) 2 dni mnie nie ma a kolejne sie okociły. Czarnuszka po bandzie pojechała i prawie "wypluła" hehe
Ja dzisiaj nawet nie mam kiedy poczytac bo ten mały glonojad pół dnia przyssany do cyca :baffled: Do tego jakies sensacje z brzuszkiem sie zaczynaja wiec nawet jak zasnie to po godzinie ja meczy i sie budzi ech... a było tak pieknie jak spała po 3-4 godziny :sorry2:
Kładź sobie jak najczęściej małą na brzuszku , wtedy lepiej schodzą gaziki a jeśli już złapią ją silne bóle to przeprasuj pieluszke tetrowa i połóż jej na brzuszek ( na ubranko)

reklama
tez wydaje mi sie ze blueberry rodzi:tak::tak::tak:

ewcia30 powodzenia jutro:tak:

u mnie szpitalu zzo jest ale nie wiem jak to jest z mozliwoscia dostania bo z tego co wiem wiekszosc dziewczyn rodzi tam bez:no: nie wiem dlaczego, mi polozne mowily ze ja powiem ze chce to dostane, jak bedzie - zobaczymy;-)

ale laska ktora rodzila tam dzisaijw nocy to raczej nie dostala, bo krzyczala okrutnie,

ach z jednej strony miec to za soba...

ale mysz1978 nie przejmuj sie, najbardziej przeterminowana bede ja;-)

Do góry