reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam panie wieczorową pora:)

Kurde nie chce mi sie wierzyc ,ze zadna nie urodzila! no żesz!

Marcia rzeczywiscie masz straszna rozbieżność a mialas nieregularne cykle??

Ewcia no to trzymam kciuki!! Ja mam nadzieje w przyszly poniedzialek poznać date narodzin Antka:)

A u mnie ok.Najgorsze nocki i te bole bioder! dzisiaj o mało co nie plakalm w nocy wrrrr!!!!!!!

Ogolnie u mnie spadek apetytu przewaznie obiadu nie jem albo jem polowe porcji,nie mam smaka na nic.Maly tak wypycha ,ze szok.Czuję sie ostro spenetrowana.

Dziewczyny a te 2 tyg dodatkowe to przysluguje kazdej i tez jest platne?ja wlasnie tez mam umowe do dnia porodu i nie wiem komu to zglosić.Dziwne.

reklama
Igi - biedactwo:-(. To chyba twoja druga cesarka, tak? Bo jeśli tak to niexle mnie nastarszyłaś. Ja po pierwsazej czułam sie świetnie. Owszem, troche ciagnęło przy wstawaniu czy podnoszeniu małej i na początku pewnie coś bolało ( nie pamietam jednak tego), ale na pewno nie cierpiałam tak jak ty, skoro mam same miłe wspomnienia.

Ramari- jak się odnajdujesz w nowej rzeczywistości?:-D

Mi wylazły w przeciagu oststnich 2 dni rozstepy przy pępku:wściekła/y:I to równo po jednej i drugiej stronie pepola po 4 kreseczki:szok:Wpieniłam sie na maksa! I chyba tez zakupię ten specyfik, o kt.órym pisała Fiołkowa. A nie wiecie czy mozna go stosowac w okresie karmienia piersią? W sumie to sie dziwię ze mozna w ciązy bo z opisu wyniak ze to dośc silny specyfik:confused:

Opycham się dzisiaj bez umiaru bo od jutra rana musze pościć:-(O 8.00 tylko lekkie sniadanko zjem i potem finito. A na 14.00 jade do kliniki. O 15.00 maja mnie ciąć. Juz trzęsę gaciami. Jednak jakos tak dziwnie znać date narodzin dziecka:tak:
Dzisiaj posprzatlismy mieszkanko, spakowałam wszytsko więc jutro będę tylko czekac i sie denerwowac of course. Nie moge uwierzyc ze juz jutro przytulę mojego chłopczyka:-)Ale numer! Jednak szybko zleciało. Trzymajcie kciuki babeczki.

ewcia powodzenia :-D trzymam kciuki.

ja ostatnio też strasznie duzo jem...w ciągu 3tygodni przytyłam 2kg :dry:...a było tak fajnie...no ale nie dziwota skoro młody mnie w nocy budzi i tak kopie po bebechach że aż żołądek mi się przewraca i muszę coś zjeść :-D:-D:-D:-D

Ja kupiłam gripo water to woda koperkowa ale od 1 miesiąca - na razie to ja codziennie po południu piję szklaneczkę koperku lekko osłodzonego - bardzo go polubiłam i musze przyznac że ja też po nim lepiej się czuję! Przy mojej 1 córci jak była jazda to dawałam 1 łyżeczkę koperku zaparzonego ( chyba juz w 2 tygodniu ) i zawsze skutkowała ciepła pieluszka i kładzenie sobe małej na własnym bębenku i lekkie kołysanie!

mazia...ten dodatkowy UM jest od 1 stycznia 2010 więc nam przysługuje... tylko trzeba złożyć o niego wniosek co najmniej 7dni przed jego wykorzystaniem :tak:

ja juz po wizycie u gina szyjki nie mam rozwarcie juz na 2,5cm czopa tez nie mam i po badaniu okropnie bolą mnie plecy az mi do kolan z tylu nog dochodzi bol i skurcze mam co jakies 10 minut no i zaczela mi sie wydzielina lekko z krwią
lekarz mowil ze moge jutro rano sie zglosic na IP to mnie przyjmą juz do porodu chyba ze sie cos w nocy rozkreci

Katarinka o kurde no to nastepną mamusie bedziemy mieli:)))trzymam kciuki!!

McGosia dzieki teraz tylko bede musiala sie zorientowac komu to zawiadomienie zaniesc:)

ja juz po wizycie u gina szyjki nie mam rozwarcie juz na 2,5cm czopa tez nie mam i po badaniu okropnie bolą mnie plecy az mi do kolan z tylu nog dochodzi bol i skurcze mam co jakies 10 minut no i zaczela mi sie wydzielina lekko z krwią
lekarz mowil ze moge jutro rano sie zglosic na IP to mnie przyjmą juz do porodu chyba ze sie cos w nocy rozkreci

i gdzie ta sprawiedliwość pytam??? hahah... kolejna z 38tygodniem i już rozwarta. :-D:-D:-D
Powodzenia katarinka.

Ja już dziś 2 razy sex zaliczyłam i niby cos tam czuję...ale nawet czop nie odszedł grrr:wściekła/y:
:-D:-D:-D

katrinka - to moze ty bedziesz nastepna :-)

ccaroline cos od jakiegos czasu milczy - wiem ze byal rano ,ale teraz nie, wiec mzoe to ona uratuje ten Dzien Kobiet??? :-D

k_aralajna - ja niby mam jeszcze kilak dni i sie ludze ze urodze dokladnie w temrinie (tak jak pierwszego syna) ale zeby bylo tak jak poprzednio to w okolicach czwartku musialby mi czop wyleciec - no zoabczymy... Zadnych wspomagaczy nie mam zamiaru stosowac - nie chce m isie naprawde szorowac na kolanach podlog. O seksie tez mowy nie ma, okna to dzialka mojego M, a i po schodach chodzic nie chce :-D
Co ma byc (i kiedy) to bedzie - jeszcze wam pewnie pomarudze troche... :-D

DOBRANOC!!!!! :-)

reklama
Kochana jestem jestem :D:D Czytam was na bieżąco ale jakoś brak weny :-D:-D:-D

Mała mi się tak wierci, że zaraz mi brzuch rozerwie :-p

Ja również uciekam spać, w końcu trzeba wykorzystać ostatnie dni prawie przespanych nocek :-p

Dobranoc

Do góry