reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja na dzień kobiet dostałam od M kolczyki:) Ale wczoraj mu przypomniałam że dzis jest żeby kupił prezenty dla mamy swojej, siostr no i babci.
A moja mała ma właśnie czkawkę:) Kiedy ona wyjdzie???? Staram się o tym nie myśleć bo tylko doła dostaje

reklama
Gratulacje dla Gosi :-D:-D:-D

ja po sexiku z J ale coś czuje ze nic to nie pomoże...jedyny plus - że mi ból pachwin przeszedł hahaha:-D...no i miło było, jak "pierwszy raz" ;-);-);-)

dzis to chyba żadna sie nie rozpakuje :sorry2:

cisza cisza:-):-)

mnie tak ten pobyt w szpitalu uspokoil ze jesli ktores sa niecierpliwe to polecam...
okazalo sie ze u nas w szpitalu jest taka procedura ze jesli nawet na zwykle ktg zglosi sie osoba po terminie to zostawiaja ja przynajmniej na dzien obserwacji, heh a ja tego nie wiedzialam!!:szok: i dlatego szoknelo mnie jak mnie tam zostawili, a dzis rano jeszcze mysleli o kroplowce z oxy!!
na szczescie znalazla sie jakas madra lekarka ktora po badaniu stwierdzila ze nie ma sensu w tym momencie podlaczac oxytocyny gdyz byloby to wrecz gwalcenie;-) i ordynator sie z nia zgodzil...
a juz mialam wizje lezenia ponad tydzien, bo podobno jesli organizm nieprzygotowany to oxy tez nie przyspieszy

dzis po prostu padam na twrz, zjadlam obiad i ide do wyrka... jutro w domku i sroda tez, a czwartek rano znow IP wiec pewnie znow tam zostane, moze juz wyjde z dzieciatkiem:-):-):-)

edit: a co z kingusia????

Hej dziewczyny.
A ja jeszcze w lozeczku.
Nocke mialam troszke nieprzespana bo Maksiowi jesc sie ciagle chcialo i co ledwo zasypialam to on pobudka.Teraz niewninnie sobie spi obok mnie i usmieszki posyla jakby nigdy nic.
Ale taki slodki wtulony we mnie ze wybacze mu ta noc.
A ta pozatym to hormonki na mnie dzialaja i chyba deprecha mnie jakas chyta i do tego wczoraj mocno poklucilam sie z moim i teraz cisza w domu nawet na zyczenia nie mam co liczyc.
Wogole ostatnio kazde z nas poddenerwowane jakies ze bez kija nie podchodz wystarczy mala iskierka i wybucha pozar.
A wydawalo mi sie ze po porodzie wszystko sie uspokoi.

Wyobrazcie sobie ze dzis zadzwonila do mnie babka czy wracam juz do pracy bo jej pomoc juz potrzebna i mowie jej ze jestem po cc to ona czy jesli nie w tym to juz w przyszlym tygodniu wroce?Kurcze te baby nie maja wyczucia i zrozumienia.

No i ja już po wizycie:tak:
Okazało się, że jestem panikara i tyle. Z małym wszystko ok, z moim spojeniem łonowym ok, więc pewnie CC nie będzie potrzebne :-D bóle, czyli kłucie w całym brzuchu i w podbrzuszu to skurcze przepowiadające, ale jak na razie szyjka skrócona, ale twarda, rozwarcie się nie zwiększyło, więc magnez odstawiam i na seks też można sobie pozwolić :-DNARESZCIE!
Mały waży ok 3200g klocek jeden, a w niedziele idziemy na KTG.
M nie zapomniał jednak o Dniu Kobiet i przyniosl mi kwiatka, ale od Pana doktora też dostała tulipanka :tak:
Aaaa fiołkowa ja w sumie też polecam ten Revitol, bo moje rozstepy na dupsku i nogach zaczely blednąc, a nowe nie wychodzą :tak:

no nam ta herbatka pomagala... albo po prostu mocn ow to wierzylsimy ze pomaga :-D Infacol tez zreszta dawalismy dosyc szybko i potem juz tak bardziej profilaktycznie przez dosyc dlugi czas... Sa jeszcze inne preparaty na brzuszek, ale Infacol jest dobry bo sie go daje bezposrednio do buzi, a np. Esputicon mieszalo sie z mlekiem - jak dziecko nei wypijalo wszystkiego (z butleki) to d... blada wtedy

na dzisiaj blueberry77 miala termin o ile dobrze pamietam - nie ma jej, wiec moze to juz???? :-)

Taki fajn ydzien i zadnego porodu??? az niemolziwe...

A gosia, bonus i gratis to dopiero teraz urodzila???? Myslalam ze blizniaki to jednak znacznie wczesniej sie rodzi (okolo 35 tygodnia czesto)

reklama
Czesc Dziewczyny,
Kurcze tracę już rachubę, kto został jeszcze nierozpakowany!!
Ale mam nadzieję ze u was wszystko dobrze!!

Ja z dwójką dzieci w domu i mężem nie mam czasu na neta.

Poza tym cholernie mnie boli po tej cesarce!!! Czy dziewczyny które miałyście cc też tak cierpicie??
Ja własnie sie popłakałam wstając z kibla!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry