reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Kochane ja uciekam. Ledwo na oczka patrze no i musze sie wygodnie położyc bo brzusio sie stawia.
Spokojnej i bezproblemowej nocki wam życze!! Buziaki!:-):-)

młoda mamuśko1 POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO I MONIAZUBER WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK!!!!:-)

ja nie miałam jeszcze KTG...w ogóle to jak wylądowałam na IP w 3miechu ciąży z ostrymi bólami podbrzusza to mnie ginka tylko zbadała i zrobiła USG....i kazała brać no-spe:sorry:

16 lutego mam wizyte u mojego gina to go zapytam o USG i KTG...bo już niedługo:szok::szok::szok:

u mnie KTG robia po 38tc. w pierszej ciazy w szpitalu tez mialam pierwsze po skonczonym 38 tc., w tej klinice w ktorej teraz rodze tez tak jest

teraz mialam jedno KTG juz w 35 tc ale to dlatego ze mialam jakies male plamienie i sprawdzali czy nie mam skurczy

no a przy porodzie to chyba obowiazkowo , bo to chodzi chyba glownie o to zeby sprawdzic jak tetno dziecka reaguje na czynnosc skurczowa macicy, ja mialam robione przed porodem jak pojechalam do szpitala no i polozna podczas porodu tez pare razy mi przykladala to urzadzenie, a laska kolo mnie ktora rodzila dluzo dluzej to dlugo pod tym ktg lezala

Zrobiłam dzisiaj pierwszy raz zakupy w aptece dbam o zdrowie przez internet, no i nie wiem ile mam czekać na realizację, tzn. kiedy to będzie do odebrania. Zamawiała już może któraś z was w tej aptece?? Bo nic nie napisali czy przyjdzie jakiś mail czy coś, że produkty są już do odebrania.
Jakiś czas temu robiłam zakupy w tej aptece i czekałam chyba 3 dni :p Zawsze można zadzwonić do apteki i się spytać czy są już do odebrania.
czesc dziewczyny,
wczoraj coś nie tak było z moim brzuszkiem bo po prawej stronie miałam twardy i mocno odstający a po lewej mięciutki i dużo mniej wypukły, normalnie sie przestraszyłam, nie miałam aż takiej dużej różnicy nigdy. boje sie ze mały ułożył się poprzecznie.... a był już główką w dół :/ we wtorek wizyta, zobaczymy co i jak.
z drugiej strony właśnie po tej prawej stronie czuje mocne ruchy... więc tak jakby to nie była główka. ale może rączki przy niej czy coś..........................................
Mój brzuszek też jest nie proporcjonalny, z lewej wystaje z prawej wystaje po środku pusto, domyślam się, że z jednej strony są nóżki, z drugiej pupcia, a w dole główka, nieźle te nasze dzieciaczki są skręcone :)
tiffanitami witamy w naszym gronie:)

miałyście może badanie KTG , bo zastanawia mnie czy to badanie jest potrzebnie i obowiązkowe??:confused:
Ja jeszcze nie miałam :) Ale lekarz do którego chodzę ma sprzęt w gabinecie :)

A ja jestem padnięta i spadam spać :tak: ale na koniec dnia pochwalę się - umowa podpisana :-)- mieszkanko już nasze :-):-):-):-).
Dobrej nocki

Kochana, gratulacje!! :-) nie ma to jak swoje własne :-)

miałyście może badanie KTG , bo zastanawia mnie czy to badanie jest potrzebnie i obowiązkowe??:confused:

no ja miałam już nie wiem, ile razy, nawet pasy mam swoje własne ;-)
u mnie niby pierwszy raz nie było potrzebne, ale mi zrobili i okazało się, że serduszko małej szwankuje, na tym zapisie wychodzi jeśli coś nie tak... :-(
a w czasie porodu to chyba obowiązkowo, żeby sprawdzić, czy sie dzidzia za bardzo nie stresuje :sorry:

uciekam już! na razie ;-)

Dobry wieczór :)

Nie mam siły czytać Waszych wszystkich wypocin:-p

Co do ktg, to ja miałam robione od 30 tc, czyli na 2 ostatnich wizytach.
Nie mam żadnych problemów, ot tak lekarka chce sprawdzać tętno malucha. I powiem, że to dość stresujące;-) Za pierwszym razem o mało nie zemdlałam, bo nie wiedziałam, czy mogę położyć się na bok, a na plecach robi mi się słabo. A za drugim mały się 2 razy tak ruszył, że maszyna przestała wyczuwać tętno. Ja oczywiście mało zawału nie dostałam:sorry:

Mój ginek robi od 35/36 tyg. ktg. No i też ma sprzęcior u siebie w gabinecie, co sobie bardzo chwalę, bo gabinet ma ulicę ode mnie. I jak coś mnie martwi to w każdej chwili moge podejść i zrobić. To już bezpłatnie oczywiście :)

reklama
tutaj CTG robi sie od 20 tc najpierw raz na 4 tgpotem od 34 tc co tydzien :) pokazuje akcje serca dziecka i skurcze .Jak sie pojedzie do szpitala przed porodem bo albo wody odeszly albo kurcze lapia to pierwsze co robia to CTG potem dalsze kroki :)Dla chcacych rodzic w wodzie tez jest specjalne CTG co pod woda dziala :) takie cuda maja .CTG tez podlaczaja kobieta ktore przychodza z problemami w ciazy ale dopiero od 20 tc jest to barziej mozliwe bo wtedy serduszko dziecka da sie bez wiekszych problemow wykryc :)Ja to lubie daje mi taki spokoj jak leze i slucham i patrze na wykres :)

Do góry