reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

witajcie spedzam intensywnie ostatnie dni bo jak juz pewnie pisalam eMek wyjezdza w niedziele na 2 tyg.i chce sie nim nacieszyc ale podczytuje was wieczorami
milutek &&&&&&&&&&& za pozytywne zalatwienie sprawy na uczlenii

reklama
I mnie Franulkowa historia bardzo poruszyła ale zobaczcie ile takie dzieciątka mają siły do walki o swoje życie i zdrowie po mojej małej wogóle zapalenia płuc nie było widac tylko na poczatku jak jeszcze nie było wiadomo że jest chora a zapalenie postepowałą to płakała w niebogłosy a teraz prosze jaki śmieszek z niej pamietajcie że nadzieja zawsze umiera ostatnia.

co do testów i tych spraw dokładnie rok temu zaczął sie cykl w którym poczeła sie Lenka teścior robiłam 12lipca w swoje urodziny najpiekniejszy prezen jaki w życiu dostałam oooo już rycze normalka :)

Patik a co z naszym spotkaniem?

w tym roku na urodziny umówiłam sie na komplet zabiegów do kosmetyczki pól dnia tam spedze woskowanie całego ciała manicure pedicure henna i jak da rade to oczyszczanie a co tam a najbardziej mnie mój m dzisiaj zaskoczył wracam od kosmetyczki a ten mi rzuca gazeta i mówi że pozaznaczał oferty z samochodami i mam sobie jakiś wybrac na urodziny:)

a jak mnie paskud wkrecił dzisiaj!!!!!
jestem w ciuch sms wracaj szybko czeka na ciebie koleżanka z dzieckiem!!!
mysle sobie z nikim sie nie umawiałam a tym bardziej z takim dużym dzieckiem bo m pisał ze w spacerówce gnałam na łep na szyje do domu bo umierałam z ciekawości kto to a tam nikogo nie ma tylko kurier przywiózł spacerówke na wyjzad do Lenki myślałam że go udusze
w dodatku nie przymierzyłam w ciuchu rzeczy dla mnie i wszystko za małe:( bluzke sprzedałam sąsiadce a taka sliczna była jak nówka a spódnicy chyba nikomu nie upchne będe musiała mamie sprezentować za to bikini leży świetnie bynajmniej m tak twierdzi a to najważniejsze:)

a tak wogóle to gdzie Ruda przepadła?

Papcia fajnie się czyta takie radosne posty jak Twój :D Kiedy wyjazd??
Olka coś namieszałam z tymi bioderkami :/
Milusia mam nadzieję, że dzisiaj powalczysz i uda się wszystko wyprostować :*

Za wszystkie szczepienia dzisiaj trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&

A ja muszę się przyznać, że dałam plamę jako mama i przyzwyczaiłam Jasia do cycka, zrobił sobie z niego smoczek :/ Wszystko przez to, że zasypiałam z nim w nocy i mógł sobie memlać cyca do woli, aż się budziłam, zazwyczaj po godzinie i mu wyciągałam.. a od jakichś kilku nocy nie ma spania bez memlania, bo jak zabiorę cyce to max po godzinie się budzi i szuka, a jak nie dam to ryk, ostatnio godzinę walczyłam, żeby zasnął ze smokiem masakra! Dzisiaj spisywałam jego pobudki 00:40, 1:20, 2:30, 4:30, 5:30 i 6:00 :/ Mam tylko nadzieję, że uda się to jeszcze naprawić, bo po takiej nocy oboje jesteśmy wykończeni z tym, że Jasiek pośpi w dzień, a mama już nie :/ Wczoraj mi się udało godzinkę skraść po obiedzie, ale on spał prawie 3h i dlatego, bo przy takich drzemkach to nie ma sensu, obudzę się jeszcze bardziej wymęczona.. Jestem na siebie zła i załamana, czuję że nawaliłam na całej linii :/
O ho pobudka.. idę utulić śpioszka zanim syrena się włączy..

my już po szczepieniu... póki co śpi ale pewnie dlatego że normalnie to my wstajemy po 8 ...a tu od 7 już na nogach! generalnie foch na matkę jest i śpi z podkówką :-) oby nie było gorączki to może spać nawet cały dzień z taką minką:-)

Malinka - nie miej do siebie żalu... Jasiek jest jeszcze mały i przy odrobinie cierpliwości nakierujesz go na właściwą drogę... Wiele z nas idzie na pewne ustępstwa przy dzieciach, które nie zawsze wychodzą na dobre. A takie spanie przy cycu ma też sporo zalet - bo jasiek czuje się najbezpieczniejszym dzieckiem na świecie tak wtulony w mamusię:-) W każdym razie...myślę że max tydzień zajmie przestawianie Jaśka na tryb spania bezcycowego:-) może popróbuj z różnymi smokami? Trzymam kciuki kochana &&&&& Bądź dzielna i pamiętaj że dla Jaśka jesteś najlepszą mamusią:-) I NIE NAWALIŁAŚ! wiem że wiele dziewczyn przy takim problemie jak ty włącza we współpracę eMków by oni wstawali w nocy...bo wiadomo...jak wstajesz ty do Jaśka to on czuje zapach mleka i cyca:-)

Malinka - ja tak samo przyzwyczailam małą do memlania cycka..ehh to byl blad, w nocy jest dobrze,ale w dzien masakra,bo albo ona chce memlac z godzine albo i wiecej,i jestem uziemiona,albo jak jej wyjmuje to zaraz sie budzi;/ no i ona przez to ma drzemki ze dwie,trzy po 20 min:((((((((( buuu

Futrzaczku - u nas tez po kazdym szczepieniu mała śpi:) oby jak najdluzej:) u nas szczepienie 4 lipca o ile sie nie myle:) Jasiu śpi i daj mamie pożyć:)

Ostatnia edycja:
u nas na wizycie pani stwierdziła że taka plamka co ma to przebarwienie (podobne do "myszki") i wyczaiła jeszcze białą plamę na brzuchu której ja nie zauważyłam ... mam nadzieję że te przebarwienia skórne przejdą ... kurcze, u nas w rodzinie nie ma żadnych bielactw i tym podobnych problemów skórnych...

Futrzaczku - trzymam kciuki, żeby Piotruś nie miał żadnych skutków ubocznych po szczepieniu;-) &&&
Malinka - nie miej żadnych wyrzutów sumienia:tak: Jasiek czas na naukę jeszcze ma. Wiem, że Ty wymęczona po takiej nocy, ale za to tak jak Futrzak pisze, Jasio czuje się bezpiecznie:tak: Parę dni nad nim popracujesz i na pewno będzie widać poprawę:-) Trzymam kciuki za odzwyczajanie od memlania cycusia &&&

Wpadam sie przywitac czesc ;) i zaraz lece do pediatry,wpadne popołudniu do Was;)
Malina ja dzis miałam pobudki o 23.40, 00.40, 1.40, 2.40 ,kazda była z płaczem bo sadziła mega bąki (myslałam ze jej dupcie rozerwie;)) na szczescie pomagał smok i głaskanie i zaraz zasypiała ale ja sie umeczyłam tymi pobudkami strasznie.W koncu o 3 zjadła i pospała do 6.40 i znowu zjadła i jeszcze spi

reklama
Olcia to wiesz jak ja się czuję od kilku dni :/
Kasiulka a działasz już coś z tym memlaniem??
Futro dodkładnie jak mówisz, zaczynamy dzisiaj, eMek wkracza do akcji z butlą z odciągniętym mleczkiem przy pierwszej pobudce, potem Jasiek powędróje do łóżeczka i wtedy sie zacznie pewnie, no ale mam nadzieję, że szybko pokuma, że nic nie zdziała i się podda.. kupię ze 2 inne smoczki, nuka na pewno i coś jeszcze.. no zobaczymy..

Idziecie na spacer w takiej pogodzie?? W sumie nie pada już tylko wciąż wisi taka chmura..

Ps. Futrzak Jasiek ma myszkę na nóżce nad kostką :D Ale muszę spytać o czerwone plamki na karczku..

Do góry