reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Futro ale brecha! Przez przypadek otworzyła mi się 9 strona jak pisałaś że zobaczyłaś dwie kreseczki haha i myślałam że jesteś znowu w ciąży i posta z gratulacjami napisałam a potem patrzę a to stary post sprzed około roku haha. A może Ci wykraczę hi hi;)

reklama
Bosa współczuję tych nerwów grr Na pewno cos wymyślisz :*

Mila, Koncia gratulacje!! Teraz trzymam &&&&&& za Wasze obrony :D

Pinuś łączę się w bólu, u nas w drugą stronę, o ile dzień można w miarę przeżyć, to w nocy masakra, ciągle się kręci, wybudza, marudzi, popłakuje, a ja już nie wiem jak mu pomóc, no przecież nie może na cycu wisieć całą noc buuuu..

Ewi weź już przestań, do mnie ta herbata przyjdzie chyba jak drugie dziecko urodzę grrrr!!

Futrzak jak bioderka??

Ach zazdroszczę Wam tych zapasów, u nas wszystko na bieżąco, pampki, kosmetyki kupuję z wyprzedzień 1 opakowania tylko, bo jakoś zawsze się kończą jak kasa się kończy na koncie ;) A ubranka to mam po chrześniaku i dostajemy też masę w prezentach, sama czasem coś kupię jak mi się spodoba :) Gorzej z większymi zakupami, jak spacerówka, krzesełko do karmienia itp. No jakoś damy radę!

U nas dzisiaj dzień ja co dzień, pobudka ok. 7ej po masakrycznej nocy (już 3 z rzędu!!), potem godzina drzemki, spacerek, cherbatka, zabawa i teraz śpi od 14ej, wczoraj wpadła babcia i wzięła małego na spacer, tylko go podrzuciła o 17ej na dokarmienie i dalej, a mi się udało wyskoczyć na zakupy i w reserved znalazłam fajną sukienkę, też są przeceny, ale jeszcze nie wszystkiego niestety :/ Może dzisiaj też przyjedzie, bo eMek będzie dopiero ok. 19ej..

Malinka ja potem jeszcze raz wypełniłam tą ankietę i dopiero po tym dostałam. Może się doczekasz;) a Ty nie miałaś wózka 3w1 że cchesz spacerówke kupować??? Krzesełko do karmienia to od kiedy można? A zapomniałam Ci napisać ze moja dzisiaj co 2 godziny sie budziła nie wiem dlaczego bo zawsze tylko raz w nocy! Chyba sie nie najdła bo zaniedbałam swoje żywienie i pokarmu miałam mało. Za to jak dostała rano butlę to spała i spała hehe

krzesełko do karmienia tak od ok 6 m-ca jak dziecko siedzi

dotarła moja "samolotowa" specerówka - rozkłada się faktycznie "prawie" na płasko czyli brakuje jakieś 20 stopni do zupełnie płaskiego, jest lekka, szybko i poręcznie sie składa, koła nawet wieksze niz sądziłam twarde ale piankowe. Kolor śliczny naprawdę soczyście czerwono-szary. Ocena zapoznawcza wypadła bardzo dobrze, zobaczymy jak bedzie się sprawował choc to bedzie wózek "wyjazdowo-lotniskowo-zakupowo-samochodowy"

Ostatnia edycja:
ja tez uzywam tego mleka i jak mi brakowalo to kupilam w aptece za 100%.jednak jak ide do przychodzni to podaje jakiemleko i lekarz mi bez wizyty juz wypisuje recepte....bo juz wie ze on takie mleko je....mam o tyle dobrze ze kolezanka zawsze mi pozycza jak sytuacja kryzysowa...bardzo Ci wspolczuje naprawde

a jeli chodzi o finanse to moj maz chyba bedzie musial wyjechac za granice......nawet nie chce o tym myslec:(

dzień dobry!
dzięki za kcikuki:) szczepienie przeżyłyśmy, Zosia była bardzo dzielna:tak: jak dostawała w rączki to tylko się skrzywiła, w nóżki było gorzej, rozpłakała się ale po chwili zaraz była spokojna...w końcu z obawy przed tymi uczuleniami maści Emla nie kupilam...teraz spi moje dzieciątko, mam nadzieje że nic ją już boleć nie będzie...no i moja Zosia waży 7100g i mierzy 66 cm:-) ładna kluseczka, co?
madzikm te Twoje truskawki to mnie prześladują, chcice mam i już!
milutek, koncia Gratulacje zdolne bestie!:-D
nie wiem czy dzisiaj Was nadrobie, bo mam emka w domu, trzymajcie się kochane zdrowo i korzystajcie z pogody!

patik to ci Klusia:rofl2: moja ma 5300 i mi się grubiutka wydaje:-)
co ci jeszcze o truskawkach napisać?? takie ostatnie, dojrzałe, smakują jak poziomki - mhmmm. JUtro znów tarta:happy:

izabelka ja bym się wkurzała leżąc w łóżku do 10:-D uwielbiam wstać przed Helenką i porobić sobie na spokojnie śniadanko itp.

malina chyba tak źle z kasą nie jest skoro na sukienkę stykło;-)

ola Twój sposób działa - znaczy się dziecko do łóżeczka, odkurzanie i godzina spokoju:tak:

bosa u nas na dzieci zdrowe rejestrują z 2 tyg. wyprzedzeniem, więc tyle wcześniej trzeba przewidzieć, że coś potrzebujesz:baffled:

Ewi to ja już nic nie kumam z tym nocnym karmieniem, bo już myślałam, że może przyzwyczaiłam Jaśka do memlania cycka w nocy i stąd te częste pobudki, albo na zęby.. bo skoro w dzień się tak często nie domaga, dzisiaj nawet 4h wytrzymał (od 7ej do 11ej, potem 14 i 16, a zaraz kąpiel, butla i spanko).. zobaczymy co będzie dzisiaj..

Pati dzielna Twoja córunia :* Widzę, że już wiele Marcjaniątek dogoniło wagowo mojego klocusia :D To tylko potwierdza, że waga urodzeniowa nie przesądza jakie później będzie dzieciątko :) My idziemy 29ego na trzecie już szczepienie, jestem aż ciekawa jak teraz wagowo i wzrostowo wygląda mój synek ;)

Madzik miałam odłożone na szczepienia Jaśka, a że szczepienia wypadną po wypłacie, to miałam kaskę, sukienka ledwie 40zł, więc aż tak nie zaszalałam ;) ale zawsze!! Bo ja kocham zakupy :D Nawet jedzeniowe!! Zaraz jadę po pepsi i wodę, bo nie ma nic do picia.. a chłopaki będą się kąpać i rządzić..

Tatuś musi nadrobić cały dzień z synkiem, a Jasiek chętny do rozmowy, już nie tylko pojedyńcze dźwięki auuu, buuu czy khhh, ale całe zdania mu wychodzą, a emocjonuje się tak, że aż nogi przy tym prostuje i wyrzuca do przodu hahahaha
Wybraliśmy się po drzemce do babci autobusem miejskim, na przystanku okazało się, że jeden autobus jechał za szybko 5min, więc nam zwiał, no to idziemy na kolejny przystanek, następny za 20min i stoimy, a autobus przejechał, kierowca nawet się nie spojrzał, wyobrażacie sobie jaki w***w!!!! Zaraz zadzwoniłam do mamy, żeby na mzk złożyła skargę na tego kierowcę, ciekawe czy coś z tego wyjdzie, ja to nie dam tak łatwo za wygraną, a moja mama to dopiero wojowniczka Xena hahahaha No i poszliśmy z Jaśkiem na inny przystanek i inny autobus, z którego mamy trochę dalej do babci, ale ona wyszła nam na przeciw i poszliśmy sobie pod lasek.. Potem afera na 150, bo eMek zajechał do domu mojej mamy, a tam moja babcia go poinformowała, że mama wyszła po mnie i dotąd nie wróciłyśmy, jemu się rozładował tel, więc jeździł i szukał nas po osiedlu, a że miał być o 18:30 to dzwonię do niego o 18:28, że spacerujemy sobie, a ten cały w nerwach, że mogłam zadzwonić, bo on nas szuka, oj dostało mi się, chociaż w sumie nie wiem za co..
Dobra spadam po tą wodę, później się odezwę..

malinka biedlulko, nie ma to jak oberwac opiernicz za nic!

Vetka pewnie gdzies sie przewijalo, ale mozesz dac cynk jeszcze raz jaki wozio kupilas?

Dziewczyny, ja was chyba przestane czytac, doluje sie tym jak zachowuja sie wasze dzieci, jak spia,jedza, na spacerkach jakie grzeczne, zazdroszcze ze tyle w domu mozecie zrobic i na bb macie czas...
Moja Laurcia jest kochana, ale jesli chodzi o zachowanie, to nie mam jak jej chwalic.
Pochwale sie tylko, ze ruchowo jest bardzo sprawna i 'do przodu' no i uroda nie grzeszy ;-) poza tym..:( trace na nia duuuuuzo nerwow

reklama
Tulipku- special for You
red1.jpg

Do góry