reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Mili no to nieciekawie! Bo to tylko mleko a gdzie jeszcze deserki, pieluchy, kremy, ciuchy!!! Ja się boję pomysleć jak będę musiała zacząć to wszystko kupować...Jak narazie to tylko wyprawkę plus pieluchy kupiliśmy dwa opakowania a tak to wszystko z prezentów;) plus mam kolegę przedstawiciela dziecięcych kosmetyków i nadawał mi masę próbek plus jakieś normalne kosmetyki dla dzieci jak Oilatum czy Hipp. Na spotkaniu Jonson też nadawali próbek plus duża butla jakiegos mleczka i jak narazie kupilismy tylko zel do mycie ciałka nivea i krem na słońce. Ciuchy z ciucha po 2zł;) oszczędna jestem haha

Bosa parodia w tej naszej służbie zdrowia. Nie masz jakiegoś znajomego lekarza który mógłby wypisać? Bo jak nie to pozostaje kupić za normalną cenę jeśli się da?!

Pinka oj daleko Eryczek w głosowaniu:( oddałam oczywiscie głosik ale odkryłam że można oddać dwa więc dałam jeszcze tej dziewczynce z drugiej pozycji bo mi przypomina moją Hanię;) pozatym to dziecko co wygrywa wcale nie jest najładniejsze!

Ostatnia edycja:
reklama
Ewi- bo mozna oddac 1 glos na jedno dziecko dziennie;-) no daleko daleko:-( nie wszyscy głosują codziennie dlatego........

u nas idzie 12 kartonów mleka miesiecznie:tak::szok: nie wspomnę o ciuchach ze znów bede sie musiała wybrac na zakupy bo rozmiar 68 robi sie za mały a na 74 mam tylko letnie:baffled:

Ewi, no właśnie nigdzie mi nie chcieli sprzedać bez recepty, nawet za normalną cenę. Bo jeśli bym tak mogłą, to by stresu nie było. I tak Bebilon HA jest droższy niż Pepti bez refundacji. Ale w 3 aptekach bez recepty sprzedać nie chcieli. Na szczęście mam jeszcze półtorej puszki, odkupiłam dzisiaj na Gumtree jedną puszkę i jakoś kombinuję.
A znajomi lekarze recept z refundacją wypisywać nie chcą, bo strasznie to jest kontrolowane teraz.
Ale nadal nie mogę nijak zrozumieć, jakim cudem recepty na ilość taką, jaką zjada dziecko to za dużo.

Milu, a co do alergologa - nietolerancja laktozy to nie jest alergia tak do końca. A u tak maleńkiego dziecka nie da się testów alergicznych w zasadzie zrobić. I dlatego tak wkurza mnie ta sytuacja. A swoją drogą obawiam się, że i alergolog by w którymś momencie stwierdził, że za dużo recept musi wypisywać. Z drugiej strony - latać prywatnie do alergologa po recepty to straszny koszt, czekać na wizytę ze skierowania - dziecko by prędzej z głodu umarło.

Pinka, jak ja strasznie Eryczkowi współczuję!!!!!! Biedulek, taki malutki, a już mu te wredne zębiska dokuczają!

Ewi- ja Ci powiem ze narazie kase daje tylko na mleko, szczepienia a ciuchy tez z "ciucha" i to co ide teraz to lepsze i coraz tansze przynoszę:-D. A w poniedziałek byłam u kumpeli na wymiane ciuchów- na poczatku tez od niej miałam pożyczone- teraz oddałam małe i przywiozłam 2 mega wory na kolejne miesiące. Pampków mam zapas kupiony z kasy za chrzciny w rozm.3 i 4 ok.700 szt. A reszta tak jak u was z prezentów. Wiec puki co nie ma tak źle....ale martwi mnie co będzie potem- macierzyński mam do 29.09 a wtedy więcej będzie i jedzenia i droższe ciuchy. Aha no i deserków itp mamy zapas z tych róznych paczek darmowych czy kuponów:)

Witam,

Koncia wspolczuje, szkola i mega niewyspnie to nic dobrego, ale moze w weekend uda Ci sie troche odpoczac

Lokata ale mnie wystraszylas ze przy@ moze sie laktacja zatrzymac. Ja karmie piersia i jeszcze nie mialam@ ale maly w nocy robi coraz dluzsze przerwy, to sie obawiam ze niedlugo wroci. A mialam strasznie dlugie i bolesne dlatego zastanawiam sie nad tabletkami, bo po nich bylo zawsze 3 dni i koniec

Ewe zazdroszcze Ci zakupow bo ja to teraz albo cos dla malego kupuje albo dla meza, w kupowaniu cos dla siebie przeszkadza mi ten flak ktory mam zamiast brzucha. Zycze udanych zakupow

Madzik u mnie maly tez ma sen do ok.10 rano o ile leze z nim w lozku. Chyba jakis radar ma bo jak wstaje i chce szybko zjesc sniadanko to oczy jak 5 zl, a jak dzis z nim lezalam to wstalismy o 10-tej:-)Ale Ty masz power, mam nadzieje ze fryzurki sie Wam udadza

Vetka czekamy na relacje

Tulip pociesz sie ze jak sa takie kiepskie poranki to przyjda i te lepsze. Bynajmniej trzeba byc dobrej mysli,

Mili, Bosa to mleko to rzeczywiscie kasa jak sie zsumuje caly miesiac nie zapominajac o pampkach i jeszcze problemy z receptami, wspolczuje

A my dzis pospalismy dobrze, nakarmilam malego ok.23:30 pospal do 7, i potem jeszcze do 10-tej. Ale cos jestem nieprzytomna, poprasowalam troche i czekam az sie obudzi na jedzonko. Ide dzis na gimnastyke poprodowa, zobaczymy co to bedzie.

Zycze milego slonecznego dzionka

Bosa- fakt, że nie mażna teraz wypisać recepty na NFZ bez wizyty- nowe rozpożądzenie pani minister, ale absolutnie nie można podwazyć że dziecko je za duzo, chyba, że wasze padiatra funduje bebilon pepti co drugimu dziecku to NFZ może się czepiać, ale skoro chodzice do niej nie może wam odmówić wystawienia recepty. U nas kupisz w aptece bebilon pepti bez problemu tyle że na 100%. Hmm bez recepty jest Emfamil o-lac bez laktozowy no ale to nie jest wysoki hydrolizat białka (taki jak dla alergików) no i nie wiem czy przy waszych przekopach z brzuszkiem odwazyłabym się zmieniac mleko

Mili a mi deserków nie wysyłają! Kuponów też! Mimo że ciagle wysyłam coś... Buuu. Za to herbaty na laktację mam na pół roku haha

Bosa właśnie miałam pisac że na gumtree mogą mieć;) widzę tam jakieś oferty dzwoniłaś wszędzie? Bo jest jakaś nawet na 12 puszek. Tylko sprzed kilku dni to moze już nie aktualne.

Na szerloku jest jeszcze kilka: http://tablica.pl/oferty/?q=bebilon+pepti

Ostatnia edycja:
właśnie ciągnie do mnie jakaś mega burza....muszę wszystko powyłączać- odezwę się później:):-D

Bosa
- u nas wyglądało to tak ze na którejś już wizycie u pediatry- ta oznajmiła ze musi dac nam skierowanie do alergologa zeby ona miała podkładkę do wystawiania recept. Alergologa miałysmy do wyboru albo prywatnie albo na skierowanie oczywiscie z terminami. Powiedziała ze jak przyniose stosowny papierek to ona moze wydawac recepty na BP ile dziecko zdoła zjesc:) Nie musi ich wydawac alergolog. Wiem ze wszystko przedkłada sie bardzo w czasie...dlatego postanowilismy jeszcze raz sprobowac przejsc u Oliwki na inne mleko. Na szczescie sie nam to udało....:) widocznie tez co firma to mimo wszystko inne składniki. A my pierwsza spaloną próbe mielismy na Nan takim jak miała Amelka. No ale juz z firmy tej samej co Bebilo- bebiko spasowało jej bez problemu:)

Daj koniecznie znac jak cos wymyslisz albo jak sie potoczy ten temat bo to jest nprawde straszny kłopot dla wszystkich rodziców takich jak Ty czy ja:)

Ewi- a to świnie z tymi deserkami:(

Ostatnia edycja:
Bosa nigdy bym nie pomyslala ze nie mozna bez recepty mleka dostac. No to ja nie wiem dziecko masz zaglodzic, dziwne to

Pinka glosik na Eryka oddany, a mozesz mi powiedziec skad masz takie super wdzianko. Moj m choruje na cos takiego i chcialam malemu kupic zeby tatus sie pocieszyl

reklama
Bosa - zawsze można zadzwonić do lokalnego NFZ i się poskarżyć ... ludzie nie korzystają z tego przywileju a czasem na prawdę warto.

a ja się witam i zmykam... dziś mamy kontrolę bioderek.

Do góry