reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

witajcie :)

właśnie położyłam Elinkę do łóżeczka...
ostatnio co siadam na bb, to zaraz afera i nawet nie miałam czasu was doczytać.

ale te wasze maleństwa to zdolniachy. ja już bym chciała, żeby Elcia bawiła się grzechotkami, bo w kańcu ma już prawie 4 miesiące, ale ona jakoś niezbyt chętna. no i nie jest brzuszkowa, leniuszek z niej nadal.

za to mogę pochwalić się, że znalazłam metodę na umiarkowany spokój podczas kąpieli. okazało się, że Elinka nie lubi pozycji na plecach. za to kąpiel ze mną w pozycji na brzuszku jest ok. nawet nóżkami pomacha, jakby pływać chciała. w pozycji pionowej też jest ok, więc postanowiłam nabyć wiadero kąpielowe, żeby było na wyjazdy. niestety jeszcze aferuje się podczas rozbierania i ubierania. ale przynajmniej część kąpielowa już nam jakoś wychodzi.

chciałabym jeszcze pozbyć się problemów z zasypianiem i ogólnym rozwojem.

katjusza my też będziemy się rehabilitować. mamy skierowanie na rehabilitacje metoda bobatha (10 zajęć) i 10 x masaż. czekamy w kolejce już 2 tygodnie. nie wiem jeszcze jak długo to czekanie potrwa. na szczęście w sobotę będziemy mieć lekcję instruktażową z tej metody (ośrodek organizuje darmowe indywidualne spotkania), więc bedziemy mogli potem w domu poćwiczyć.

wczoraj byliśy na usg główki (neonatolog nas wysłała, pisałam już o tym, ze względu na duży przyrost główki) no i okazało się, że mamy zewnątrzmózgowe przestrzenie płynowe (tzw. wodniaki podtwardówkowe, czy jakoś tak), więc za 6-8 tygodni kolejne usg kontrolne.
juz mam dosyć biegania po lekarzach....

reklama
Vecia super kareca, tez bede potrzebowala takiego wiec testuj!
Fifroncia utul ode mnie Elunie. Biedactwa nachodzicie sie po lekarzach! Ja w sumie tylko na wizyty obowiazkowe chodze i tez mam dosyc!

Kurde zamiast korzystac z tego , ze Laura poszla wczesniej spac ja siedze i walcze z zatkanym kanalikiem :( cyc mnie boli. Juz rozgrzalam i sciagnelam 10 ml mleka, mam nadzieje ze ulze, chy a nastepne karmkenie tez z tego cyca zaserwuje ( a drugi pewnie trzeba bedzie odciagnac)

Tulipku współczuję. Pilnuj, żeby całkiem nie zablokować. U mnie pomogła zmiana pozycji przy karmieniu. Jak zazwyczaj karmię klasyczną lub na leżąco, tak wzięłam spod pachy i się odblokowało :)

Fifronka - przytulam:* oby jak najmniej tych lekarzy... my w pierwszym miesiącu jak biegaliśmy po lekarzach to już miałam dosyć! a co dopiero tak ciągle... jestem przekonana że wszystko z Elunią będzie dobrze

Tulipku - nie smutaj kochana... z Laurki również wyrosną ludzie:-) powiem ci co kiedyś bosej... ona teraz tak szaleje a juz za niedługi czas będzie grzeczniusi aniołek:-) jestem tego pewna:-) po prostu musi się wymarudzić na zapas i ponarzekać że w brzuszku to jednak było fajnie a tu tyle się dzieje! :-)

Malinka
- no bo chowasz się przed eMkiem po lasach to teraz masz! :-D

Laski,ale pranie zrobilam..slysze,ze juz cicho w lazience, wiec ide wyciagnac pranie, a tu..reczniki suche, cholera cos mi sie nie wlaczylo :/

A moja Myszka wykompana, nakarmiona przespała się 40 min i oczy jak 5 zł, grucha jak najęta...
Fifi-uściski do Ciebie i Eluni, mam nadzieję, że wodniaki się wchłoną:) A Elunia jest wczesniakiem więc patrząc na jej postepy w rozwoju koryguj jej wiek:) Hmmm 10xzajęć rehabilitacji- Fifi porozmawiaj z tym rehabilitantem jak juz do niego traficie, bo albo wam ta rehabilitacja nie jest potrzebna albo 10 zajęć to stanowczo za mało:) Mam nadzieje że to pierwsze:)

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy :)

Vetuś - lekarka powiedziała, że powinny się wchłonąć, bo ponoć nie sa duże. A jeśli chodzi o rehabilitację, to będziemy sie kontrolować w międzyczasie. Już nawet za 2 tygodnie kolejna wizyta, bo oprócz rehabilitacji mamy ja układać na drugą strone w łóżeczku i z drugiej strony podchodzić, żeby wyrównać asymetrię. Lekarka powiedziała, że niezależnie od tego, czy uda nam sie już dostać na rehabilitacj, mamy przyjść na kontrolę, więc myslę, że jeśli będzie taka potrzeba, to jeszcze potem dostaniemy kolejne skierowanie. Szkoda tylko, że czas oczekiwania jest taki długi.

fifi/vetka u nas dają zawsze skierowanie na 10 zabiegów potem kontrola i jak jest jeszcze potrzebne to kolejne 10.
U mnie dziś była rehabilitantka NDT, moja przyjaciółka nawiasem mówiąc i uświadomiła mi, że jeszcze pogłębiałam asymetrię Helki przytulając ją nie do tego policzka co trzeba bo mi się strony pomyliły:zawstydzona/y: mam obniżać ramionka, nosić na boku by "odkryła", że ma dwie strony.

tulip dzieci się szybko zmieniają, wkrótce i Ciebie Laura zaskoczy:-) u nas od tygodnia jest tak fajnie a wcześniej - podobnie do ciebie. Dziś istny aniołek, gadała, śmiała się i leżała na macie długo:happy:

madzik-ja mam wrażenie- może mylne, że jeśli 10 sesji rehabilitacji jest skuteczne to raczej temu dziecku rehabilitacja była zbędna, wystarczyłaby korekcja złych nawyków np włśnie odpowiednie noszenie czy układanie. no ale mogę nie mieć racji...

reklama
heloł
ola ladnie gosia pospala a moj eMek to wyjezdza i nie ma go 2 tyg a 2tyg jest w domu jest to uciazliwe ale silne babki jestesmy damy rade ;-)
madzikm helenka daje ci posprzatac caly domek kochane dzieciatko
bosa wspolczuje i tez sie :wściekła/y:
milutek gratulacje i &&&&&& za 4.07 fakt sporo tego melka schodzi :tak: ale w koncu szczescie masz podwojne
pinka wspolczuje Eryczkowi i Tobie rowniez biedaczysko :-(
izabela ciuszki tylko dla Emilki kupilam dal siebie poki co wole nie kupowac bo mam pozostalosci po ciazy i moja figura mnei wkurza wiec nie narazam sie na ogladanie siebie w lustrze :szok:
malinka &&&&&&&& za dzisiejsza nocke ale sie eMkowi dostalo :rofl2:'
tulipek nie doluj sie tak Laurka zobaczysz ze w koncu wszytsko co zle sie skonczy i bedzie z gorki
vecia niezla bryka
zakupy udane Emilka okupiona a ja padam
dobrej nocki

Do góry