reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Cyrk z tym mlekiem jak nic! Ile się trzeba naprodukować żeby dziecko nie było głodne. Myślenie lekarzy poprostu super... Nie zdawałam sobie nawet sprawy że to może być taki problem. Dostałam jakieś darmowe mleko hipp i czasami małej daję i nic jej po nim nie jest.

No własnie Futro dobrze mówi. Zaraz mozemy się zgadać i wszystki bedziemy dzwonić;) niech przychodnia beknie;)

reklama
Dziewczyny, nie mozna wypisac recepty bez wizyty u lekarza, to rozporządzenie Pani Minister sprzed 3 tyg, więc dzwonienie do NFZ nic nie da, przychodnia postepuje zgodnie z prawem:(

Vetka to dziecko ma głodem przymierać? Musi być jakiś sposób. Przecież do lipca mała nie wytrzma na jednej puszce więc powinni wypisać albo przyjąć dziecko na wizyte wcześniej.

Dziewczyny, nie mozna wypisac recepty bez wizyty u lekarza, to rozporządzenie Pani Minister sprzed 3 tyg, więc dzwonienie do NFZ nic nie da, przychodnia postepuje zgodnie z prawem:(

niby tak... ale aż mi się wierzyć nie chce by do pediatry nie można było się umówić szybciej ...w końcu to dziecko! i jeść musi!

może zarejestrować się do poradni dziecka chorego? tam od razu przyjmują na wizytę...

Witam,
Mam na imię Magda, do tej pory udzielałam się sporadycznie w lutowych mamuśkach (miałam termin na 28 lutego), mój malutki szkrab Wojtuś (no dobrze teraz już nie malusi rozrabiaka) urodził się jednak 1 marca, a więc czas zmienić się bo w końcu marcówką się stałam z wyboru synka.
Na samym początku przejścia mam pytanko? Czy miała któraś z Was drogie mamuśki problemy z okolicami intymnymi po porodzie? Otóż tak w czasie porodu pękła mi szyjka (może to i normalne zjawisko) potem brałam jakieś globulki dowcipne nie pamiętam nazwy, miesiąc temu skończyłam dostałam jeszcze jakieś pałeczki kwasu mlekowego i smarowałam kremem na receptę. Niestety od soboty mam dość drażliwy problem ( a nie mogę iść do mojego gin. bo na urlopie) znaczy się swędzą mnie i pieką te właśnie okolice. kupiłam sobie CLOTRIMAZOLUM i tamtum rosa. efekt jakiś tam jest. Miałyscie moze cos podobnego i macie jakies rady?
PS żeby nie było, nie jestem jakimś flejtuchem, który nie dba o siebie, podmywam sie żelem i ogólnie dbam o higienę intymną, szczerze mówiąc nie wiem skad takie coś mi się pojawiło. A dodam że w ciąży pojawiła mi się nadżerka.
Pozdrawiam i życzę Wszystkim mamusią miłego dnia a ich pociechą radosnego baraszkowania . (przepraszam że taki długi tekst wyszedł mi)

madiu- obawiam sie, że bez wizyty u ginekologa się nie obejdzie, masz prawdopodobnie stan zapalny ale czy grzybiczy trudno powiedzieć a clotrimazol działą tylko na grzybicę. Mysle, że powinnaś jak najszybciej udać się do najbliższego ginekologa skoro twój jest na urlopie

Bosa nigdy bym nie pomyslala ze nie mozna bez recepty mleka dostac. No to ja nie wiem dziecko masz zaglodzic, dziwne to

Pinka glosik na Eryka oddany, a mozesz mi powiedziec skad masz takie super wdzianko. Moj m choruje na cos takiego i chcialam malemu kupic zeby tatus sie pocieszyl

dziękuje a wdzianko prababcia w poznaniu mu kupiła zobacz na allegro moze będą:tak:

madiu taki problem nie musi być koniecznie z braku higieny. Ja kiedyś wyniszczyłam naturalną florę baktryjną z nadmiaru mycia i żle dobranego żelu intymnego. A z problemem najlepiej wybrać się do lekarza jeśli nic dostępnego bez recepty nie pomaga.

reklama
Wreszcie mam chwilkę odpoczynku. Znowu od rana załatwianie. W końcu udało mi się odebrać dyplom z uczelni i zaświadczenie o ukończeniu kursu pedagogicznego. Jeszcze tylko dziekan podbije i koniec spraw związanych z uczelnią. Młody zasnął, a na spacerek mieliśmy się wybrać:-(
Madzik – ale z Helenki śpioch;-)
Lokata – u mnie też jeszcze nie było @
Ola – pocieszę Cie, ja też sama całymi dniami, Emka nie ma od 7 30 do 18 30:-( na szczęście soboty i niedziele ma wolne:tak:
Pinka – współczuję Eryczkowi bolesnego ząbkowania, u nas też walka z dziąseł kami wre, ale nie jest jeszcze tragicznie
Milutek – gratulacje

Do góry