reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Dzien doberek:-)

O myslałam ze jeszcze spicie;-) ja dzis postanowiłam wstac po porannym karmieniu i wykorzystac czas jak mała mocno spi a wiec mam juz umyte okna:tak: nareszcie cos przez nie widac;-) nawet sniadanko juz zjadłam a niunia nadal spi:tak:
Widze ze zabawki na tapecie;-) u nas wszystko jest ciekawe ale na chwilke tylko,polezy na macie na ktorej lubi wpatrywac sie w lusterko,posiedzi na lezaczku na ktorym lubi ciagnac za ptaszka wiszacego i wpatrywac sie w ruchoma zabke,grzechotka najlepsza ta najzwyklejsza z plastyku(tez sama jeszcze nie łapie),czesto bawi sie własnymi raczkami,no i uwielbia wpatrywac sie w czerwona sciane na ktorej sa ciemne połki a na nich wielka czarna buldoża głowa i złote puchary psa a jeszcze czesto patrzy sie w pluszowego ikeowskiego buldoga bo ma biału pysk i wielki czarny nos:-D

Asco super ten stroj i mi bardziej podoba sie ten ramperski:tak:
Bosa no jak dobrze ze nowa niania juz jest:tak:
Patik moja tez tak ma ze jak zaczyna kwekac przy zabawie to znak ze juz ma dosc i czas na drzemke:tak: ostatnio nawet czytałam ze rodzice robia bład czesto zmieniajac zabawki bo dziecko kweka i mysla ze juz mu sie ta zabawka nie podoba a to chodzi poprostu o to ze dziecko juz ma dosc zabawy:tak:
Lokata a jaki powod wizyty u logopedy? bo ja tez chciałam isc ale moja pediatra powiedziała ze nie ma potrzeby.

tak wczesnie wstałam ze bede miec bardzo długi dzien i juz zastanawiam sie co ja bede robic?okna umyte,firanki sie piorą a inne rzeczy wszystkie poprane wczoraj,podłogi odkurzone tez wczoraj,zostało prasowanie,hmmm;-)
ciekawe czy niunia dzis bedzie grzeczna czy da mi popalic?;-)

Miłego dnia mamuski:-)

reklama
Haha Olka u mnie też prasowanie czeka i tylko rośnie, musze poczekać na wenę ;) a za okna to chyba się nie wezmę nigdy :/
Asco ja też jestem za ramprkiem, extra!!

U nas nocka po nieciekawym wieczorze superowa, pobudka o 2ej, oczywiście zasnęłam z Jasiem i się przebudziłam o 3ej i dałam drugiego cycka i pobudka o 6:30, Jasiek mnie już kopał i boksował, ale dociągnęłam do 7:30 i wstaliśmy ;) Teraz mała drzemka pewnie i obudzi się na jedzonko, a potem spacer w foteliku, zobaczymy czy tak mu się będzie bardziej podobało :)

Przyjemnego dnia!!!!

Hej laseczki-marcóweczki,
Widzę, że na tapecie temat zabawek - u nas karuzela wogóle nie budzi zainteresowania, mata Rain Forest to i owszem, ale muzyczka tylko z odłosami natury jest tolerowana, leżaczek owszew z zawiszonymi na nim czerwonymi koralami. Grzechotki absolutnie jeszcze nie, podobnie jak branie czegokolwiek do raczek

Witam a mój młody od rana jakiś bunt zjadł ostatnio o 5:00 120 ml teraz jest 10:30 a on mleka nie chce juz 2 butle wylałam bo tylko godzine stac moze ehhhh te chłopy :no: ale biadoli smoka ciagnie jak opętany zrobiłam mu herbate własnie sie studzi zobaczymy czy to wypije:confused: pogoda dziś u nas piękna po południu wyciagne dzieciaki na spacer Nikita wczoaj gorączki juz nie miała troszkę osłabiona po biegunce jest ale moze jak sie troszkę dotleni to dojdzie do siebie

Ola-ale ty perszing jesteś he he ja okien nie myje tzn myje tylko od srodka a na zewnątrz mój mąż jedzie:tak::-(
Asco- bo na pierwszy rzut oka ja też patrzę i mysle co ty kieckę chcesz synkowi ubrać ha ha ha 2 zdecydowanie lepszy:tak:

a ja dzis spietrana jakaś i pewnie jeszcze jakiś czas będe:ninja2:

Hej
My wróciliśmy ze szczepienia. Młody pojadł sobie i zasnął. Mam nadzieję, że nie będzie miał, żadnych skutków ubocznych.
Rozmawiałam z lekarką o wprowadzaniu jedzonka, ale to w odpowiednim miejscu napiszę.

bry dzionek:-)

my już po spacerku.

czarnobiałe zabaweczki są supr szczególnie jeśli chodzi o pierwsze tygodnie życia...ja drukowałam różne wzorki czarnobiałe i wycinałam i wieszałam w okolicach łóżeczka:-) a teraz mojemu wystarczą zabaweczki z karuzeli:-) matą nie jest zainteresowany ale mam strasznie "biedną" matę (po znajomych dziecku) i chyba namówię dziadków by kupili fajniejszą:-)

Witajcie :)

Dzisiaj my idziemy na szczepienie, więc trzymajcie kciuki, żeby za bardzo nie bolało...
Ciężko mi, bo 2x dziennie podaje małej żelazo, którego ona nie lubi, kładę na brzuszku, czego nie znosi i jeszcze to szczepienie dzisiaj. Biedna mała, jeszcze trochę, to przestanie mi ufać. Chyba łapie doła...

Fifi przecież to wszystko dla dobra Elci, jesteś super mamą!!!!
Futro nasza mata jest do d.. i nie będę jej polecać, taka co można też domek zrobić, bo jest prostokątna i jak Jasiek się przewraca na brzuch ciągle to ląduje na pałąku :/ beznadzieja!! Może zamiast maty, bo to już trochę za późno, kupimy naszym takie coś, że leży np. na kocu i przed nim stawia się stolik z klawiszami itp. Jak będę miała chwilę to znajdę to na allegro..

Jasiek mnie wykańcza, spacer trwał całe 15 min, bo wył jak opętany, za chwilę się uśmiechał, no to ruszam dalej, a ten znowu ryk i w końcu wymiękłam, po powrocie próbowałam herbatki, to wypił może 10 i drugie tyle wypluł, teraz ogląda tv, bo zabawki nie i spanie też nie, nie mam pomysłu.. spróbuję znów go uspać, bo od 6ej spał tylko pół godziny :/

reklama
ja na pewno będę chciała kupić takie piankowe puzzle i na nich układać Piotrusia... chodzi o to że przy psie to wszystk omi kłakami obchodzi a takie puzzle to łatwo wymyć:-) a potem jak będzie starszy to te puzzle moga spełniać edukacyjną rolę bo na nich są:literki/cyferki/kształty/zwierzątka. Myślę że dla każdego smyka mogą być przydatne.

to daj mi na pw linka do tej maty to będę wiedziała by takiej nie kupować:-)

Do góry