reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Asco, tylko nie nadużywaj pozycji siedzącej u małego, bo to źle dla kręgosłupa.

Co do zabawek, to najlepsze są proste i sprawdzone grzechotki, w żywych podstawowych barwach, małe, żeby zmieściły się do rączki i lekkie, bez ostrych elementów, do gryzienia, itp :) mata edukacyjna, to fajny plac zabaw dla maluszka, na którym może bawić się sam. Karuzelka i jakiś projektor, zabawki do wózka ewentualnie. I masz szkraba z głowy, a on poznaje świat i rozwija swoje zmysły :D
Zawsze możesz też użyć swojej wyobraźni i nie wydawać dużych sum pieniędzy. Dziecku podoba się wszystko, co ma widoczny kolor, wydaje jakiś dźwięk, można to pomemłać w buzi, ma ciekawą w dotyku strukturę, rusza się ;)

Młody wpadł w histerię o 18, nie wiem czy przez burzę czy z głodu... Śpiewałam i bujałam do 18:30 i odłożyłam na brzuszek do gondoli. Śpi 10 min, oby wytrzymał chociaż do 19:30

reklama
Pinuś - jak wrócilismy, ze szpitala to Maly ważył 2600 gr. Butlę dostaje 2 razy na dobę, na lunch i po kąpieli, a tak jest na mleku z piersi:)

Taki maluch z niego, pediatra mówi, ze jest wszystko ok, więc tego się trzymam:tak:

Ja tez kupiłam 2 grzechotki, ale zainteresowanie mojego synka - zerowe:-(

Konciu - fotelik to krótkie wypady, a spacerówka ma opcję rozkładania, więc chyba ok dla jego plecków. Niestety gondola jest już w niełasce:(

Ostatnia edycja:
Koncia, a myslisz ze lezaczki bujaczki, i hustawki, tez niedobre dla kregoslupa? Moja wlasnie zasnela w hustawce i nieprobuje jej przekladac. Oproznila mi dwa cyce i czekam az mi sie mleko doprodukuje, zeby na noc mogla possac.
Wierka, ja po ostatnim szczepieniu ( zoltaczka) obiecalam sobie ze sama nie pojde. Umowilam wizyte na dzis bo oj H. Mial byc w holandii w poprzednim tygodniu. Niestety tygodnie mu sie pomylily, zle kupil bilet i wyszlo na to, ze zostalam sama z zaszczepionym dzieckiem. Oby mi nie goraczkowala, bo sama w domu siedze..straszne uczucie wiedziec ze corcia tylko na mnie jest dzis zdana

Edit: Asco moja lubi ta grzechotke innymi sie nieinteresuje Fisher Price grzechotka Wesołe kółeczko Warszawa (1631918255) - Aukcje internetowe Allegro

tulip, ja nic nie myślę, powtarzam mądrości lekarzy :) a dzieciaczki uwielbiają siedzieć, to fakt. Ja leżaczka używam tylko do zabawy, do spania odkładam na płaskie. Usypia na rękach lub czasem sam. Gdyby nie te mądrości, to mój cały czas by siedział w foteliku ;D

Ja mam szczepienie w poniedziałek, a M uparcie nie chce wziąć wolnego, bo nie będzie miał ciągłego urlopu 2 tyg, a obiecał :/ ja spanikuję i na końcu nie pójdę do tego szczepienia! Mam totalny uraz, a jeszcze pielęgniarka postraszyła, że im dalej tym gorzej...

Maks uśpiony, dzień zaliczony! Ledwo starczyło mleka, strasznie ciężko trzymać się sugestii z opakowania :/ gdyby nie było tak gorąco, to pewnie w ogóle bym miała problem z zapełnieniem jego brzucha! I tak na noc daje mu 30ml więcej

Nooo witam ponownie ...
po wizycie u dr ... przepisał Debridat, wykupiłam od razu a w domku chciałam podać ale myśle sobie zmienie Małej jeszcze pampka a tam co? Wielka samodzielna śmierdząca kupa! :-D Poczekam jeszcze z podawaniem syropku, może jutro czy pojutrze znów zrobi kupkę.
A jutro idziemy na ćwiczonka a wcześniej wizyta u logopedy. 10tygodniowe dziecko do logopedy :-D

Ola , zapomnialam odpisac, ze TaK, tez poce sie jak szcur jak karmie w nocy, a nad ranem znowu, ze zmeczenia jest mi zimno i momo upalu spie pod kolderka.
Zmykam pod prysznic i spac, sama w domu jestem to sie przynajmniej wyspie. Mala z hustawki do lozeczka wlozylam i spi, wiec chyba juz na noc zasnela

reklama
Nasze dzieciaczki z tego samego dnia, a mój nie chce nic w rączkach trzymać, jedyne co, to łapie mnie za włosy i wali rączkami w zabawki zawieszone na pałąku nad matą.
Asco, sama zabawek jeszcze Stellka nie łapie - ja jej wkładam do rączki. Ćwiczę jej w ten sposób łapki, bo co mnie niepokoi - nadal ma często zaciśnięte piąstki. Ale dzisiejsza grzechotka fajna, bo jak jej zacisnęłam dłoń wokół kółka, tak zaczęła nią manipulować i pchać do pysia.
U nas co do zabawek sprawdzonych to niewiele. Lubi w ograniczonym zakresie karuzelę, matę na krótką metę, a konkretnie jeden element maty - wściekle różowego motyla. No i teraz ta grzechotka.
Ty w Kanadzie na pewno masz większe możliwości zakupienia zabawek czarno-białych lub dla naszych już mogą być czarno-biało-czerwone. W Polsce jest jedna jedyna firma zajmująca się niby czarno-białymi zabaweczkami, ale w praktyce mają tylko pościel, bumpery, koce i rożki. Lipa. Sama zamierzam zrobić zawieszki do karuzeli. Coś takiego jak tutaj:
Karuzelka + 4 książeczki czarno-białe kontrasty (1636691283) - Aukcje internetowe Allegro
Powinno się sprawdzić, bo u nas furrorę robi tapeta biało-malinowa, dlatego, że właśnie taka kontrastowa. Stellka uwielbia jej się przypatrywać.

Co do zabawek, to najlepsze są proste i sprawdzone grzechotki, w żywych podstawowych barwach, małe, żeby zmieściły się do rączki i lekkie, bez ostrych elementów, do gryzienia, itp :) mata edukacyjna, to fajny plac zabaw dla maluszka, na którym może bawić się sam. Karuzelka i jakiś projektor, zabawki do wózka ewentualnie. I masz szkraba z głowy, a on poznaje świat i rozwija swoje zmysły :D
Haha, zobaczyłabyś jak ja mam szkraba z głowy :eek:. Bateria atrakcji, które mają zająć pannicę, a tu nic - i tak mama lub tata potrzebni non stop, bo inaczej wycie.

Do góry