reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Moja Elunia też rówieśniczka Stelli i też ma zaciśnięte piąstki. A w połączeniu z asymetrią rozwoju ciałka lekarz rehabilitant skierowała małą na rehabilitację.
Czas oczekiwania niestety dość długi i jeśli nie uda się przyspieszyć, to chyba pójdziemy prywatnie.

Lokata, a czemu do logopedy idziecie? Czy w tym wieku już można jakieś nieprawidłowości wyłapać? I leczyć?

reklama
Bosa, twoja Stella to jest ewenement :p ale mój też nie bawi się cały dzień, takie dzieciaczki też się męczą zabawą, dużą ilością bodźców. Ale fajnie jest mieć zróżnicowane zabawki, bo wtedy ma się więcej możliwości. Mojemu zabawki szybko się nudzą. Karuzelki użyjemy 3x na dzień i potem już ma w d*, to samo reszta :D Za dużo zabawy też nie zniesie, musi byc tulanko, oglądanie rybek, więcej tulanka... :p i potrafi tupnąć nóżką i powiedzieć 'mama dość!'

I byłam zdziwiona, że mój widzi wściekły róż, ale wygląda na to, że to normalne, skoro Stelli też się podoba :)

No i tapety nie mamy, ale młody uwielbia żabkę w stawie, którą ma tuż nad łóżeczkiem :) nie raz mu włączałam karuzelkę, a on się gapił na żabkę i z nią rozmawiał ;D

U nas najlepsze są pluszowe zabawki, miękkie i przyjemne w dotyku, twarde gryzaki i grzechotki są do bani i od razu lądują pod tyłkiem, na macie wrzeszczy, karuzela jest na kilka minut, a najlepsza oczywiście mama ze swoimi wygłupami ;)

hejo to i ja sie wcisne co moja lubi słon gadajacy z migajacym brzuszkiem i dzwoneczki feng shui czy jak to sie tam pisze delfinki ma taka maniane na tym że jak tylko je dopatrzy to jest koniec nam opadaja rece od potrzasanaia a ona wrzeszczy że maja sie ruszyc a z karuzeli lubi tylko 1misia do którego gada jaka leży na przewijaku bo akurat nad nim dynda aha i ma też taka wisząca zabawke do pociagania 5końcówek każda inna kóleczka chropowana gwiazdeczka piszczałka szeleszczałka i dzwoneczek

tulip jak tam twoja laleczka się czuje po szczepieniu?? mój nie gorączkował ale za to był niespokojny cały dzień,przez zaparcia,dopiero wieczorem go puściło a teraz smacznie śpi
pinka ja tak samo zabawek narazie nie kupuje,bujaczki itp. mam po Sammym

witam!
dopiero tak późno bo ciągle coś robię i nie mam za bardzo czasu:( jutro do południa przyjeżdża moja siostra to przynajmniej będę miała Hankę z głowy i przygotowania ruszą pełną parą hi hi dzisiaj wybraliśmy się do miasta ale zastała nas burza i niewiele zalatwiliśmy...
widzę że na tapecie zabawki dla naszych pociech...jak na razie kupiłam jedną grzechotkę, reszta jest po Hance, nie kupuje bo mam tyle zabawek że nie ma tego gdzie trzymać, więc większość jest pochowana w workach i co kilka miesięcy robimy wymianę i nasze starsze dziecko cieszy sią jak szalone na nowo z tego co wcześniej już dostała.
Zosia dzisiaj nas zaskoczyła bo przez 20 minut trzymała jedną grzechotkę, nie wypuszczając jej z ręki i wciąż gadała... zwykle po chwili każda grzechotka ląduje obok niej. Karuzela jest fajna i z pół godzinki, jak zaczyna marudzić to wiem że czas na drzemkę bo juz jest zmęczona, i w 90 % to się sprawdza, wyłączamy, smok i Zosia po chwili zasypia, a jak przegapię ten moment i zacznie wyć to jest problem z samodzielnym zaśnięciem.

Bosa dobrze że tak szybko załatwiliście zastępstwo dla Stelki!
Pinka zdrówka dla Wiki, no i ulgi z dziąsełkami dla Eryczka

dobrej nocki :-)

Bosa - własnie takie czarno-białe zabawki synek lubi najbardziej:) :tak: Maj_2011 216.jpg

i piłeczkę welurową na której siedzi pszczółka, może do niej gadać nawet 40 minut:)Maj_2011 220.jpg

Patik Wy też chyba macie chrzest w tą niedzielę. Ja największy problem miałam w co ubrać Jaśka, dla dziewuszek tyle cudności w sklepach, aż dech zapiera, a dla facecików to marny wybór, przeważnie malutkie smokingi, garniturki...a ja chciałam taki tradycyjny strój do chrztu kupić, ale mój eMek stwierdził, że zbyt babski ma wygląd..
Adorable Kids Canada - Winnipeg, MB - Baby girl christening dress, baptism dress, silk baptism gown, christening gown, boys baptism suit, baptism outfit, baptism shoes, bib, blanket, baptism towel, white dress shoes, cotton baptism dress, clothing, c

więc kupiłam taki rampersik, myslicie, ze OK?

http://www.adorable-kids.com/Conner_100_Silk_Baptism_Romper_p/conner.htm

oraz taka uroczą małą Biblię w płóciennej oprawie:

http://www.adorable-kids.com/Christening_Bible_English_p/24co840.htm

Ostatnia edycja:
reklama
Asco, super te zabawki czarno-białe. I Jaś wygląda na zainteresowanego. A moja gwiazdka właśnie leży na leżaczku, wierzga i kopie i krzyczy na motyla i kaczuszkę i chyba produkuje kupsko, bo co jakiś czas milknie i widać poważne skupienie na jej twarzy. Grzechotka obśliniona i robi teraz za podłokietnik :-)

Ten tradycyjny strój do chrztu piękny!!! Gdybym miała chłopca, pewnie bym miała walkę z M., bo mi się zawsze taka długa tradycyjna szatka marzyła, nawet dla synusia, a pewnie też zdaniem M. byłoby to zbyt babskie, ech! Ale dla Stelluni mogłam swobodnie taki strój kupić.

Ale rampersik też baaardzo fajny i jedwabny, wiec będzie przyjemny dla skórki Jasia.

Do góry