reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Witam dziewczęta :)
Co za pogoda deszcz, deszcz i deszcz .... Widzę, że większość z Was zna już płeć swoich maluszków. Kurcze, a ja jeszcze nie i już nie mogę się doczekać kiedy uda mi się ją poznać. Mam nadzieję, że w poniedziałek ... :) Miło by było :)

reklama
milutek a już myślałam, że zrujnuję rodzinę i coś będą musieli płacić;)
tylko się za bardzo nie stresuj w tej gminie, to dla dobra dziewczynek, wyślij lepiej mamę żeby zrobiła rozpierduchę

kasiulka tam była określona liczba sztuk do rozdania, więc po miesiącu już nic im pewnie nie zosało:/

Ostatnia edycja:
Milutek - rób dym jak nic!!! Niech brzuszek Twoją przewagą będzie!

Bosa, Katjusza litości, nic już przez te okna nie widać, mogę pójść na kompromis i umyć tylko salon, czyli 2+balkon ;) W reszcie pokoi myłam w sierpniu to styka ;)
Malina, nie ma litości! Będę brutalna - co ważniejsze: głupie czyste okna, czy bezpieczeństwo Twoje i DZIECKA!!! W ciąży absolutnie nie można myć okien!!! A już z nieco większym brzuszkiem tym bardziej!!! Emka pogoń do roboty, a jak Ci powie, że jutro - to olej. Najwyżej go przy gościach zawstydzisz. Świat się nie zawali.

Zwłaszcza do Harsharani, ale nie tylko :ninja2::ninja2::ninja2:.

Nie mogę spać ostatnio :baffled: Przychodzi 1-2 w nocy a ja się czuję jakby było południe,a później śpię do 11.. I tak w kółko Macieju. Chyba dobrze, że już do pracy nie chodzę. :-D
Teraz przed nami długi weekend pełen świętowania. W piątek rano spotkanie z naszym Dzidziusiem, później urodziny babci a w sobotę osiemnastka mojej siostry! Kurcze, zawsze była dla mnie małą dziewczynką a tu "nagle" się okazuje, że to już dorosły człowiek :-D

Pestusia, w związku z moim wyjazdem, wybacz ale nie będę cię witać z transparentem.. Mam nadzieję, że wybaczysz? ;-) Póki co, czeka na ciebie piękne slońce!

Pinka, nie powinno się myć okien w ciąży, bo grozi to odpływem krwi z mózgu, kiedy mamy ręce uniesione wysoko i można stracić przytomność.
Nie można robić nic z rękami uniesionymi do góry (wieszać firan,itp.)

A jeszcze doszukałam się czegoś takiego: "Unoszenie rak do gory (wieszanie prania, zaslonek, mycie okien), w ciazy i
pologu, nawet pozniej, powoduje rozciagniecie wiezadel utrzymujacych
macice, co moze, w pozniejszym terminie byc przyczyna wypadania narzadu
rodnego!!!"

Nie wiem co o tym myśleć, ale lepiej uważać :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny.

Milutek, walcz o swoje i niech Was w drugim końcu miasta nawet będzie słychać, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Koncia, moja teściowa też nie jest idealna i czasami mam z nią na pieńku, ale ogólnie się stara i jak czytam niektóre historie to zawsze mogłam trafić gorzej.

Pinka, ja też nie polecam mycia okien w ciąży. Miałabym gdzieś to, że są brudne. Zdrowie Twoje i dziecka ważniejsze.

Pinka, Koncia znakomicie za mnie odpowiedziała :-) Mi przypomniał o tym lekarz, chociaż i tak mnie to nie dotyczy, bo sama nigdy okien nie myję, bo dostaję histerii już na 3 szczebelku drabiny - tak nie lubię wysokości.

reklama
No to w koncu witam sie i ja w ten dzisiejszy szary dzien:-)
Wczesna pora a ja juz mam wstawione drugie pranie,zmieniona posciel i odkurzone mieszkanko:tak:,teraz grzeje zupke bo sie głodna zrobiłam.
Milutka biedna jestes z ta woda,zrob im mega afere,postrasz sadem i myszami;-),powodzenia ,tylko niedenerwuj sie za mocno;-),sciskam:-)
Pinka podobno podnoszenie rak wysoko moze spowodowac przedwczesny porod itd,rozne sa teorie;-)
Pabella ja tez czesto budze sie w nocy i potem odsypiam rano ,dzis spałam super cała noc a mimo to obudziłam sie o 10.20;-)
Pestusia spokojnej drogi i miłegho urzadzania sie:-)
Malina u mnie z M tak jak u Ciebie,zrobie to pozniej,jutro itd:angry:.Moze zacznij troszke sie wymigac od niektorych robot ze wzgledu na ciaze,u nas to podziałało,tłumaczyłam M ze w ciazy wielu rzeczy nam nie wolno robic i musi mi pomoc:tak:,pomogło;-).Co do badania cukru to moze i dobrze ze dzis Ci nie zrobili bo po tej ilosci owocow co zjadłas wczoraj mogła by Ci wyjsc cukrzyca:tak:,bardzo wazne jest przed badaniem cukru co sie je dzien wczesniej.Mojej cioci wyszła cukrzyca tylko dlatego ze wypiła wieczorem szklanke mleka:szok:
Milenka ja niby znam płec ale nie na 100%,musze czekac do stycznia:-(
Koncia ja tez lubie takie nietypowe zapachy do mycia,mniam;-)
Pinka podrzuc mi ta chałke;-) ,ja bym musiała po nia specjalnie do miasta zjezdzac,z dzemem truskawkowym i kakao,mmmmniam:-)
Scarletka ja jeszcze nie mam nic w skrzynce,a jak sprawdzałam u nich gdzie jest moja paczka to tam ciagle pisze ze sprawdzaja moj adres:baffled:

Co do włosow to ja mam teraz lepiej,myje co 4 dni i cera tez nieprzetłuszcza sie tak jak kiedys,oby juz tak zostało na zawsze:tak:
My znowu mamy problemy z tym naszym autkiem,chcemy go sprzedac to zaczoł sie psuc,babka ktora miała go kupic rozmysliła sie,przegladu nie przeszedł i mimo ze hamulce były naprawione to juz drugi raz sie nie udało i teraz trzeba znowu wydac 300zl na tarcze ,jak to wszystko zapłace to na zycie nam nic nie zostanie,a do nastepnej kasy z zusu jeszcze z tydzien....

Do góry