reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

echh wpadam się tylko przywitać i śmigam dalej. Nie dadzą mi się ponudzić, nie ma szans. W planach przeprowadzka do Wrocławia, wybór nowego lekarza, zmiana opon, wynajem mieszkania w Toruniu, zmiana dokumentów...matko kiedy ja to wszystko ogarnę?:( z tego co zdążyłam przeczytać i nadrobić to z Wami wszystko dobrze:) bardzo mnie to cieszy:) co do teściów...echh..na moją teściową narzekać nie mogę, bardzo denerwują mnie tylko ciągłe rozmowy o pieniądzach. Mam czasami wrażenie, że teściówka myśli, że kasa rozmnaża nam się na kontach każdego dnia i już są na nich odłożone miliony....no ale pomaga tak samo jak teściowa Ewi - jak tylko u niej jesteśmy dostajemy całą wielką wyprawkę jedzenia i za to jesteśmy jej strasznie wdzięczni:)

No dobra, to ja mykam teraz załatwiać sprawy w administracji;) wpadnę wieczorem:)

reklama
a ja zamiast leżeć brzuchem do góry, to wpadłam w wir szaleństwa kuchennego. dzisiaj, to ja rozpieszczę mojego emka. Pieczeń rzymska upieczona, ziemniaczki pure, kapustka zasmażana, a na deser szarlotka na kruchym cieście:)
zapraszam kochane do mnie na deserek!

hej babeczki :-)
ja znów miałam częściowo nieprzespaną noc. obudziłam się o 5 i do 9 nie spałam.
potem załapałam się na szybką drzemkę do jakiejś 11.

Wiem, że zabrzmi to dziwnie ale trochę brakuje mi pracy.
Mogłabym wrócić na jakiś tydzień :tak:

futrzakowa w happy mum zdarzają sie przeceny ale dotyczą one towarów, które im zostały. Raczej nie są to dżinsy rurki, bo to im pewnie w pierwszej kolejności są kupowane przez ciężarówki.
Proponuję Ci poszukanie na allegro używanych dzinsów rurek happy mum. Można trafić na spodnie w bardzo dobrym stanie i po ciekawej cenie :tak:

fifronka - no to jesteśmy dwie, z utęsknieniem czekające środy

katjusza gulasz a'la bosonóżka PYCHA!!! Zazdroszczę ;-)

milutek eh! tak to jest z tymi teściami (chociaż ja na swoich nie mogę narzekać)
niestety sprawy finansowe to prawie zawsze temat drażliwy.
a wyprawka dla bliźniaków niestety trochę kosztuje...

scarletka może wpadnę do ciebie na obiad? :-)

Skarletka ja też na obiadek bym wpadła;) mniam...

Oleniolek mi też strasznie brakuje pracy bo w domu jedna wielka nuda!!!

Lecę do koleżanki bo zdziczeję sama w tym domu niedługo!!!

Scarletka pędzę lecę w podskokach!!!!!

Ewi82 czyli nie jestem jedyna z pracoholistycznymi zapędami

AH! zapomniałam Wam powiedzieć, że od dwóch dni chyba? czuję ruchy dzieci
z entuzjazmem, z tej okazji, na 100 fajerek jeszcze chwilkę się wstrzymam :-)

Oleniolek do pracoholiczki to mi duuuużo brakuje ale za pracą tęsknię;) Ja już czuję super ruchy ale to dopiero od wczoraj!!! A wczesniej musiałam leżeć plackiem i czekać na muśnięcie;) A wczoraj to juz nawet M poczuł kopniaka;) wiec w moim przypadku tak jak piszą w książkach około 21 tydzień!

Skarletka a ja??? Ja tez tu wygłodniała sie wpraszam:(

Matko, jaka jestem na swoją asystentkę wku...wiona, to szok!!! Nie chce mi się tłumaczyć, o co chodzi, ale gdyby głupota miała skrzydła, to latałaby jak gołębica!!! Wrrrrr!!!! Aż musiałam na BB wejść i odstresować się!

a ja idę do sklepu po ligawę - będzie dzisiaj Gulyás a'la Bosonogá :-D :-D

Dumnam normalnie :-)

A pomysł wyeksmitowania i spłacenia brata nie wypali bo rodzice stwierdzili że wszyscy w małym się pomieściliśmy na imieninach i jest fajnie i opowiadali jak to przez kilka lat mieszkali w jednym malutkim pokoiku ze mną;)

Milutek możesz mnie zlinczować ale ja mam odmienne zdanie w tej sprawie. To kasa teściów i to oni decydują co z nią zrobią. Ja od moich poza prezentem ślubnym nie dostałam nigdy pieniędzy i nie wymagam tego od nich. Za to dostaję cały czas ziemniaki, jajka itd. i uważamże to też duża pomoc. Też mamy teraz ciężką sytuacje ale jakoś dajemy sobie sami radę bo musimy. Jedyne co mi się nie podoba w Twojej sytuacji to to że oni się jakby przechwalają i ciągle mówią o pieniądzach. A będąc w ich wieku będziecie mieli odchowane dzieci i też będzieci chcieli pomyśleć czasami tylko o sobie i o swoich przyjemnościach. Wydaje mi się że jak zechcą Wam pomóc to sami Wam pomogą tak jak np. moi rodzice zaproponowali wózek. I cieszę się bo to 1000 zł. w kieszeni ale jakby nie zaproponowali to bym kupiła sama i tyle. Ale jestem nie dobra hehe;)

Ewi, no to z bratem może być faktycznie ciężko z eksmisją. Jak ja kocham takie porównania - jak to fajnie było się gnieść kiedyś, jak my mogliśmy - to i wy możecie, etc. Moja teściowa jest taka i mój tata trochę też. Mama na szczęście moja jest taka, że co kiedyś miała trudną sytuację - czy to mieszkaniową, czy z teściową czy coś w ten deseń, to zawsze sobie obiecywała, że nie chciałaby, żeby jej dzieci tak miały! I popiera i pomaga w dążeniach "do więcej". Czasami samo dobre słowo to już dużo.

Co do linczowania - ja Cię nie zlinczuję na pewno. Bo w sumie się zgadzam z Tobą. Przykre jest strasznie szpanowanie kasą przez teściów Milutka, ale co do pomocy materialnej - jesteśmy dorośli, rodzice nie mają już takiego obowiązku. Będą chcieli - super. Nie będą - lincz im się nie należy. Ważniejsza jest raczej taka pomoc, jak mamy Milutka - wsparcie niematerialne, ale w zwykłym funkcjonowaniu, opiece etc.

Nam moi rodzice pewnie coś kupią dla maleństwa, mama wspomina wózek (i tak ją zamierzam na tym oszukać i wziąć tylko część kwoty, bo nie mam serca, żeby 2,5 tys. wydała!), ojciec chce się dołożyć do pokoiku. Ale nie zaoferowali by tego, to żalu najmniejszego bym nie miała. Teściowa nie mówi o niczym, a my o nic nie poprosimy. O teściu nawet nie myślę, bo to chłop i ciężko oczekiwać, że o takich pierdołach, jak coś z wyprawki będzie myślał ;-)
To dziecko moje i M. i to my mamy wobec niego zobowiązania! Dziadkowie mają jeden, psi obowiązek - KOCHAĆ MALEŃSTWO I DOSTAĆ NA JEJ/JEGO PUNKCIE FIOŁA!

reklama
Do góry