reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Z tym domem wydaje mi sie, ze jest dlatego, bo...kiedys to wlasnie Ci rodzice sie o ten dom wystarali. Znaczy sie...
Tak jak pisalam, tu mozna skladac podania o domy z tzw council. No i oni wprowadzili sie tutaj jak K. mial kilka lat...przy czym tak jak i w PL, po pewnym czasie mozna wykupic ten dom ze znizka.. A ze nikt sie do tego nie palil, a K. pracowal na pelny etat i nie mial kasy gdzie pakowac to wykupil tas chalupe jakies 30 tys. taniej... Generalnie teraz jest warta okolo 200tys, przy czym okolica tez jest fajna, bo nie jest 'councilowa' czyli kazdy domek taki sam i generalnie jakis niefajny, ale jedna z lepszych dzielnic tutaj i duzy ogrod.

Koncia, moze to nie jest zly pomysl. Sugerowalas Ewi, ale moze namowie K. zebysmy wynajeli wieksza czesc domu..Mieszkamy blisko collegu wiec na pewno ktos sie znajdzie... [zlowieszczy smiech]...

reklama
latife my już zaczęłyśmy pomału kupować, różne mamy możliwości finansowe, a wydatki są duże więc rozkładamy je na raty. Poza tym teraz mamy dużo siły więc lubimy takie bieganie, a czym bliżej porodu będzie się ciężej do czegokolwiek zebrać.

life naprawde nie korci cie nic kupić?
ja ma już prawie wszystko dla maluszka pierdołki tylko zostały.
dzisiaj mama widziała mnie pierwszy raz odkad jestem w ciązy i szczerze mówiąc wkurzyła mnie troche jak powiedziałam że musze zakupić otulacze odpowiedziała że mam ze mam przestac kupować bo nigdy nic nie wiadomo kto jak kto ale rodzona matka mogła by mnie wspierac w tym wszystkim

no właśnie, moja tak samo twierdzi. Nic nigdy nie wiadomo. Ponoć nasze mamy to gromadziły ubranka dopiero po porodzie, przed jedynie podstawowy niezbędnik.

papciarkowa: oczywiście, że mam ochotę, wszystkie ciuszki dla maleństw są takie słodkie. Oglądam i napatrzeć się nie mogę, ale jak narazie się powstrzymuje, choć nie wiem ile jeszcze zdołam:happy2:

jejciu wy juz kupujecie ? a my tylko ogladamy ale nic nie mamy planujemy zaczac kupowanie dopiero na poczatku roku...ale teraz to mam watpliwosci czy to nie za pozno? tak wogole to kiedy powinno sie zaczac zaopatrzac w te wszystkie rzeczy??

jejciu wy juz kupujecie ? a my tylko ogladamy ale nic nie mamy planujemy zaczac kupowanie dopiero na poczatku roku...ale teraz to mam watpliwosci czy to nie za pozno? tak wogole to kiedy powinno sie zaczac zaopatrzac w te wszystkie rzeczy??

gdy uznasz,ze juz czas. Musisz miec na uwadze to ile masz kasy, to ile masz czasu wolnego.
Rowniez warto pamietac, ze czesto sie zdarza, ze kobiety rozpakowuja sie i w 35 tygodniu... wiec ja np postaram sie miec wiekszosc tak do wlasnie tego tygodnia.

sorki nawet sie nie przywitalam, witam:) ja dopiero bede w ok 30 tyg w styczniu i juz bede na mcierzynskim-hopefully;p i wtedy myslelismy zeby zaczac dzialac bo wczesnie to kurcze to nasze pierwsze dzieciatko i troszke sie boimy zaczac zbyt wczesnie bo wiecie nigdy nic nie wiadomo i po co wywolywac wilka z lasu niech tam siobie siedzi jak powinien co nie?to tak 35 t by bylo gdzies do konca stycznia hmm..

ten temat zza mojego ramienia czyta mój mężuś i on również uważa, że od ok 30 tc będziemy kupować ubranka. Mówi, że od stycznia, bo teraz są inne wydatki, a i dzidziuś niech narazie siedzi tam gdzie siedzi;-)

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
Poczytałam posty wstecz i niektóre wasze opowieści o teściach mrożą krew w zyłach. ja mam cudowna teściową a i moi rodzice są bardzo w porządki i zawsze i tesciowa i oni pomagają.
Co do zakupów to Harsh ma racje - kupujcie jak będziecie gotowi - mentalnie i finansowo, tylko pamiętajcie że ciuszki to najmniejszy z wydatków i w sumie najprzyjemniej się go robi

Do góry