reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Ojjjjjjjj zimno zimno dziś miałam okna myć ale wycofałam się jeszcze szybciej jak jedno otworzyłam ale zaraz robię zamiennik biorę się za prasowanko bo mam taką kopę od podłogi po sufit. Moje chłopaki brudzą że aż strach a ostatni nie miałam weny do prasowania. Tak samo jak z oknami a jak mi się dziś zachciało to jest tak zimno że masakra. To uciekam do prasowania i mam nadzieję że do wieczorka mi się uda hihi.
Widze ,ze plany te same , tez miałam myć okna ,ale zimno BARDZO i tez rozłożyłam prasowanie bo juz szafy puste a z garderoby się wywala sterta ciuchów

reklama
dzien dobry brzuchatki:-)
jejku w ogole nie mam czasu nawet wejsc na komputer, a co dopiero poczytac was...u mnie powoli problemy sie rozwiazuja...zdecydowalismy z moim, ze jednak mieszkanie kupujemy...no teraz chodzimy i ogladamy...po slubie mamy zamiar sie juz przeprowadzac...no a co do slubu to ostatnie guziczki dopinamy:-D:-D juz leciutki stresik jest...no i oczywiscie nie umiemy sie juz doczekac:-):-) niebawem ide do lekarza...tego nowego "lepszego" mam nadzieje. No okaze sie, mam nadzieje, ze juz moze bedzie mnie dokladniej ogladal i moze zobaczy juz co dzidzius ma tam miedzy nozkami:-D:-D:-D jak ja juzzz chce wiedziec:-):-) heheh Zrobilam sie taka okragla juz, ze w sukni wygladam jak kulka:-D:-D caly fason stracila...no ale trudno, przewidywalam to;-);-)

Moje okna pare tygodni temu umył maz;)
U nas tez dzis potwornie zimno,nawet czuc zime w powietrzu a zapowiadali słoneczny dzien tylko ze u nas to jest mglisto i pochmurnie,tak szaro z odrobina słonca.
Pranie juz wstawiłam i chyba jeszcze dzis ze trzy pojda;) no i moze tez zrobie prasowanko to sie rozgrzeje;)

A i jeszcze jedno ,własnie był listonosz z kasa od zusu i znowu tylko za dwa tygodnie,hmmm

:-D Pochwalę się Wam, ze udało mi się umówić na to USG 4D :-) w przyszłym tygodniu, w czwartek - już się nie mogę doczekać!!! :laugh2: Cieszę się strasznie - bo w zeszłym tygodniu to w ogóle nie szło sie tak dodzwonić - a co dopiero umówić!!!

:eek:zostawić was na 2 h i już tyle naskrobałyście ! no nie idzie wytrzymać z wami! :-D

ola
- trzymam kciuki za grubaska:-)...z tym suszeniem głowy musze spróbować...ale powiedz mi kochana gdzie ty wywieszasz te 4 pralki prania!? :-) mi się też mnóstwo uzbierało ale na stojaku tylko dwie pralki mi wchodzą:-(

Maruda
- no to będzie przeżycie:-)

a mój m to taki zorientowany że bez komentarza...:-) raz na jakiś czas się go pytam czy wie w którym tygodniu / miesiącu jestem... no i wczoraj się go pytam w którym jestem miesiącu..a on: w 6 :-D ...:laugh2:

maruda- w jakim miescie i ile to kosztuje??:-):-)
W Chorzowie będę robić - 200zł! I chyba w tym jest płytka.. Mam nadzieje, że nic się pani nie poplątała, bo rozmawiała ze mną przez telefon i kogoś tam na miejscu jeszcze obsługiwałam. A w Rudzie Śląskiej - podobno kosztuje 230zł i nie wiem czy za płytę jeszcze nie trzeba tam dopłacić..
Ale tam na 100% wszystko będę wiedzieć za tydzień to zdam relację!!!
Aaaa... i to są konkretne tygodnie w krótych można robić te badania.. Podam Ci stronkę, to tam pisze wszystko!!
http://www.adomed2.com.pl/usg3d-4d.htm
Kiedy wykonuje się i jakie daje możliwości badanie USG 4D?
W czasie ciąży zgodnie z wytycznymi Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego zaleca się wykonanie przynajmniej 3 badań ultrasonograficznych w określonych przedziałach czasowych oraz ewentualnie dodatkowych badań ultrasonograficznych w razie pojawienia się medycznych wskazań:
- Badanie ultrasonograficzne w pierwszym trymestrze ciąży (11-14 tydzień ciąży)
- Badanie ultrasonograficzne w drugim trymestrze ciąży (18-23 tydzień ciąży)
- Badanie ultrasonograficzne w trzecim trymestrze ciąży (30-32 tydzień ciąży)

Ostatnia edycja:
Witaj Kasiula30-nie wiesz jak sie cieszę słysząc że jednak nie ja sama kłóję sie w brzuch codziennie-tzn mój mąz to robi bo ja jakos nie mam sumienia hihihi.właśnie nie miałam styczności z innymi kobietami które brały zastrzyki przeciwzakrzepowe.do tego codziennie biore ASPIRIN PROTEKT100-tez działa rzeciwzakrzepowo i to wszystko przez całą ciąze.ale cóż-cieszę sie że w koncu po tylu latach wykryto to u mnie.dodam jeszcze ze miałąm tez oprócz tych dwóch dośc wysokich juz ciąż,jedno poronienie na początku juz i tez puste jajo.w koncu mój gin stwierdził ze mam udac sie do specjalisty bo on nie wie co jest-dobrze ze przyznał sie.teraz jednak jestem naprawde nasstawiona super pozytywnie...

maruda- jejku to oplaca sie nawet...za zwykla wizyte daje sie 100...a Chorzow to nie daleko:)....moze sie skusze...po tej wizycie pogadam z moim i zobaczymy...no to trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze...:-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Maruda1-no ja juz miałam jedno usg w 12 tyg ciąży.płaciłam 200zl za to usg i płytke dostałam gratis.śmialiśmy sie z mężem bo lezałąm i mialam założoną noge na noge a małe miało tak samo-mąż patrzył i śmiał sie że tak samo robi jak mama...ale jest przeżycie faktycznie.teraz mam plytke w domu i moge jeszcze nagrywac nastepne usg miedzy 18-23 tyg.

Do góry