reklama
Moja mama zostala babcia w wieku 38 latAle to ona zaszalala, bo urodzilam sie gdy miala 18 lat. Ja mialam ponad 20 (i tak za wczesnie dla mnie).
Scarletka, w sumie mozemy podac sobie reke! Bo mamy 23 lata i 3letnich chlopcow
I juz pisze o co chodzi z wiekiem.
Wedlug mojego indyjskiego sprzedawcy, ktory dodatkowo jest wrozbita-horoskopista (hahahaha), kobiety, ktore maja 23 lata i ktorych ojciec urodzil sie w miesiacu nieparzystym, beda mialy w 2011 dziewczynki![]()
I generalnie poszlam po mleko, a nagadal mi takich rzeczy, ze szok :-)
hihihihi
u mnie wszystkie gwiazdy i wróżby mówią, że dziewczynka, a usg że facet. Z twojej teorii też wynika, że będzie chłopaczysko. O wieku swoim jako babci też myślałam hehehe ale żeby się za szybko nie zestarzeć, to planujemy koło 30 jeszcze jedno dziecko
Powiem ci, że fajno mieć 23 latka i 3 latka w domku
bosa nie gadaj! jestem w szoku, bo najbardziej z nas tutaj wszystkich zależało ci na chłopaku
milenko wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Ostatnia edycja:
pestusia
Fanka BB :)
milenko - wszystkiego co tylko sobie wymarzycie, pięknych i szczęśliwych chwil, które zapamiętacie na długo
Bosa - no to masz Ci niespodzianka no
trochę zazdroszczę
nie martw się, będziesz najlepszą mamą na świecie i dasz sobie radę także z dziewczynką
gratulacje serdeczne 
Bosa - no to masz Ci niespodzianka no
K
koncia
Gość
hej babeczki.
Jestem happy, bo udało mi się załatwić praktyki w domu kultury
bardzo sympatyczni ludzie tam pracują i na prawdę niezmiernie się cieszę :-)
Mam 24 lata i urodzę też w wieku 24 lat, bo swoje urodzinki mam dopiero w kwietniu
Bosa, gratuluję córci. Ja z kolei wolę dziewczynkę, bo na babskich sprawach znam się lepiej
wiem jakie bym chciała ciuszki i zabawki i w ogóle wszystko!!! Bo kupowanie samochodzików wyścigowych to nie to samo, co Barbie z konikiem w różowym kabriolecie, z willą z basenem i pięknymi kreacjami na każdą okazję
Ale bym się wyszalała. Za to wiem, że przy synku tatuś będzie szalał i aż się boję
zacznie spełniać swoje marzenia i pociągnie kolejkę przez cały pokój 
Ewi, kocham ogórkową. Prześlij mi talerzyk kochana
Milenka, gratulacje!!!

Co wy macie do różowego koloru? Ja uwielbiam różowy
oczywiście w granicach dobrego gustu;-) a Barbie to nie tylko róż. Każda dziewczynka chciała mieć Barbie. Wy nie?
Harsh, wg podobnego horoskopu powinnam mieć chłopaka.
papciarku, ja też mam parę cudeniek z ciucholandu. Niebawem wkleję foteczki ;-) wyglądają jak nówki sztuki nie śmigane
linea, z takiego chłopca wychowanego wśród bab wyrośnie wspaniały mężczyzna, który doskonale będzie rozumiał swoją partnerkę
potwierdzone naukowo
Jestem happy, bo udało mi się załatwić praktyki w domu kultury

Mam 24 lata i urodzę też w wieku 24 lat, bo swoje urodzinki mam dopiero w kwietniu

Bosa, gratuluję córci. Ja z kolei wolę dziewczynkę, bo na babskich sprawach znam się lepiej

Ewi, kocham ogórkową. Prześlij mi talerzyk kochana

Milenka, gratulacje!!!

Co wy macie do różowego koloru? Ja uwielbiam różowy

Harsh, wg podobnego horoskopu powinnam mieć chłopaka.
papciarku, ja też mam parę cudeniek z ciucholandu. Niebawem wkleję foteczki ;-) wyglądają jak nówki sztuki nie śmigane

linea, z takiego chłopca wychowanego wśród bab wyrośnie wspaniały mężczyzna, który doskonale będzie rozumiał swoją partnerkę

magdzior1985
Bosonóżka - ale niespodzianka
ciekawe jakie mieliście minki
Ja padam na pysk. Kolacyjka i odpoczynek. Jakiś sądny dzień miałam, najpierw omało co pijak mi nie wpadł pod koła, a na koniec złapałam gumę:-( Na szczęscie mój TZ już wracał z pracy i zmienił kółko:-)

Ja padam na pysk. Kolacyjka i odpoczynek. Jakiś sądny dzień miałam, najpierw omało co pijak mi nie wpadł pod koła, a na koniec złapałam gumę:-( Na szczęscie mój TZ już wracał z pracy i zmienił kółko:-)
No jestem w domku. Próbuję się z emocjami uporać, bo jakoś z szoku wyjść nie mogę. No bo faktycznie, jak powiedziała Scarletka, tak straaaasznie zależało mi na chłopaku. Bo nie obraźcie się, Was uwielbiam - jesteście wszystkie przekochane!, ale ja generalnie za babami nie przepadam. Samą siebie ledwo znoszę ;-), kilka razy sparzyłam się strasznie na koleżankach i mam w sumie jedną pasiapsiółę (ale też taki konkretno-męsko-stąpający po ziemi typ jak ja), a tak - raczej mężczyźni wokół mnie.
I jak usłyszałam, że jednak lekarz dziewczynkę widzi, to się przeraziłam!!! Bo ja ani słodka, ani delikatna, ani specjalnie czułostkowa - no i co ze mnie za materiał na mamę dziewczynki? Całę dorosłe życie słuchałam, że jestem zimna i twarda - no to myślałam, że z chłopakiem jakoś prędzej sobie poradzę i on prędzej zniesie mnie. A tu trzeba sobie wszystko będzie przewartościować, inaczej w głowie ułożyć i UWIERZYĆ, ŻE DAM RADĘ!!! M. jest przekochany i tłumaczy, że nie każda dziewczynka to cukierkowa księżniczka, że nasza będzie małym twardzielem, jak mama i że się dogadamy i że będzie cudownie i że pod moją twardą, zimną skorupką mam całkiem miękkie serducho i mała to doceni.
No i imię niechcący wymyśliliśmy!!!! M. oznajmił, że już się cieszy na naszą córeczkę-gwiazdeczkę z Gwiaździstej (na takiej ulicy zamieszkaliśmy), a ja bez zastanowienia wypaliłam, że w takim razie na imię powinna mieć Stella, bo to oznacza "gwiazda". Nie wiem, skąd ten pomysł, bo wcześniej w ogóle nie myślałam o tym imieniu. Może to przeznaczenie?
Ale się rozpisałam

. Musiałam się wygadać.
A poza tym - nadrobiłam dzisiejsze strony. I jaka większość z Was jest młodziutka! A ja, jak to powiedziała Maruda, w średnim wieku - 28 lat skończone ;-)
Maruda - powiem Ci, że do mnie idea bycia babcią w wieku 38 lat nie przemawia. W wieku 38 lat to ja będę jeszcze młoda, fajna du...a :-)
W wieku 48 i 58 lat zresztą również ;-)
A fajne USG ze szpitala wypróbowałam rano. No chyba fajne, widziałam co/kogo mam w środku
Milutek, ale sen miałaś! A co byś faktycznie powiedziała na trojaczki?
Cliffordek, Ona - nie smuteczkujcie się nam. Ja bym chciała Was wszystkie widzieć (czytać :-)) uśmiechnięte!
I jak usłyszałam, że jednak lekarz dziewczynkę widzi, to się przeraziłam!!! Bo ja ani słodka, ani delikatna, ani specjalnie czułostkowa - no i co ze mnie za materiał na mamę dziewczynki? Całę dorosłe życie słuchałam, że jestem zimna i twarda - no to myślałam, że z chłopakiem jakoś prędzej sobie poradzę i on prędzej zniesie mnie. A tu trzeba sobie wszystko będzie przewartościować, inaczej w głowie ułożyć i UWIERZYĆ, ŻE DAM RADĘ!!! M. jest przekochany i tłumaczy, że nie każda dziewczynka to cukierkowa księżniczka, że nasza będzie małym twardzielem, jak mama i że się dogadamy i że będzie cudownie i że pod moją twardą, zimną skorupką mam całkiem miękkie serducho i mała to doceni.
No i imię niechcący wymyśliliśmy!!!! M. oznajmił, że już się cieszy na naszą córeczkę-gwiazdeczkę z Gwiaździstej (na takiej ulicy zamieszkaliśmy), a ja bez zastanowienia wypaliłam, że w takim razie na imię powinna mieć Stella, bo to oznacza "gwiazda". Nie wiem, skąd ten pomysł, bo wcześniej w ogóle nie myślałam o tym imieniu. Może to przeznaczenie?
Ale się rozpisałam

A poza tym - nadrobiłam dzisiejsze strony. I jaka większość z Was jest młodziutka! A ja, jak to powiedziała Maruda, w średnim wieku - 28 lat skończone ;-)
Maruda - powiem Ci, że do mnie idea bycia babcią w wieku 38 lat nie przemawia. W wieku 38 lat to ja będę jeszcze młoda, fajna du...a :-)

Tulip, mi wszystko jedno jaki lekarz, trafiłam na pierwszą z brzegu babkę, ale w miarę spoko - konkretna. Ja po prostu nie zamierzam rezygnować z mojego prywatnego gina. W Medicoverze będę po prostu robić badania, a i to nie wszystkie.Hej Bosonozka- witam w klubie badajacych sie na koszt Medicovera- Jak chcesz pisz na priva w ktom centrum chcesz sie leczyc- to ci skomentuje kilku lerzy- przez wielu juz przebrnelam ze wzgledu na moje czeste podroze. PS w szpitalu Medicovera maja fajne USG
A fajne USG ze szpitala wypróbowałam rano. No chyba fajne, widziałam co/kogo mam w środku

Ze śmiechu zaplułam się po pachy!!!Laseczki- a propos wieku to ja mam 18 lat- tylko kurde mi sie w papierach pomylili i 30 wpisali :/ ( wiek mam pewnie po mamie- ona miala 18 lat dopoki moja starsza siostra nieosiagnela pelnoletnosci- potem musiala na 21 podwyzszyc) ;-)
Milutek, ale sen miałaś! A co byś faktycznie powiedziała na trojaczki?
Cliffordek, Ona - nie smuteczkujcie się nam. Ja bym chciała Was wszystkie widzieć (czytać :-)) uśmiechnięte!
Dzięki kochana! Co do Barbie i kolejki - to obawiam się, że moja malutka prędzej kolejkę dostanie od rodziców, bo i tatusia i mamusię bardziej takie zabawki kręcą. Do Barbie się zraziłam przez moją bratową, która na przykładzie Barbie kładzie swojej córci straszne głupoty do głowy - w skrócie, że dziewczyny takie jak Barbie nie pracują, są piękne i wszystko dostają od Kena. Ile ja się na Gwiazdkę naszukałam Barbie Pracującej Dziewczyny! No ale takiego modelu nie ma :-)Bosa, gratuluję córci. Ja z kolei wolę dziewczynkę, bo na babskich sprawach znam się lepiejwiem jakie bym chciała ciuszki i zabawki i w ogóle wszystko!!! Bo kupowanie samochodzików wyścigowych to nie to samo, co Barbie z konikiem w różowym kabriolecie, z willą z basenem i pięknymi kreacjami na każdą okazję
Ale bym się wyszalała. Za to wiem, że przy synku tatuś będzie szalał i aż się boję
zacznie spełniać swoje marzenia i pociągnie kolejkę przez cały pokój
![]()
Ostatnia edycja:
Bosa -ty mimo, że jesteś raczej mało sentymentalna i zaliczaasz sie do tych twardych bab to jednak jesteś kobietą a kiedys byłas małą dziewczynką więc DASZ RADĘ!!! Dziewczynka wcale nie musi być cukierkowa a chłopak b.twardy. Mój syn jest b.uczuciowy, wrażliwy o od samochodó woli konie - zbieram miniatury koni i mógłby całe dnie spedzać w stajni, jeżdzi konno od 6 roku życia. Każde dziecko jest inne i nie zawsze decyduje płeć o byciu "twardym" lub "miętkim".
Hmmm... czyżbym była najstarsza? 33 będę mić jak fistaszek sie urodzi...
Hmmm... czyżbym była najstarsza? 33 będę mić jak fistaszek sie urodzi...
papcia
Mamunia Lenuśki
koncia ja wiekszosc ciuszków dla dzidizusia mam z ciucholandu bo po1 są praktycznie nie zniszczone 2dobre gatunkowo 3 prawie wszystko firmówki i np w środe jest wszystko po1,00 i taki zakpu to rozumiem bo na co mi spioszki z wójcika za40zl które po2-3 tyg beda za małe? za tą sama kase mam 40szt super fajnych ciuszków że głowa boli własnie sobie uświadomiłam że troche sie z poscielą zagapiłam chyba jutro po nia skocze
kasienka77
Cześć baby kochane :-)
Ja normalnie nie mogę w domu sostatnio posiedzieć tylko mnie ganiaja po miescie ,cały dzień, padnięta jestan ,a niby nic nie robiłam
Koncia- pozostaje tylko pgratulować ,że praktyki załatwione, ja córkę urodziłam jak miałam prawie 24 i uważam ,że to bardzo dobry wiek na rodzenie dzieci;-)
Bosa -ale szok z Tą zmianą płci dla mnie , dla Ciebie pewnie większy. Ale dziewczynka to sama słodycz;-), wiem bo mam juz jedną księżniczkę teraz przydał by się książę
Futrzak -kuruj sie i przedewszystkim odpoczywaj ile się da,praca nie zając...
Aneta -nie daj się chorobie i uważaj na córcię , ja się juz boję co to będzie jak moja Ola będzie tak przynosić chorobska do domu , gdy w nim będzie mały dzidziuś.
Kasiulka -dekoracje super , Moja cora gdy zobaczyła , od razu krzyknęla ja chcę taki napis Ola na drzwi , tylko bez kubusiowych zwierzakow
Musze zamowić , zawsze taniej Ola niż Aleksandra 
Harsh-zapytaj swojego "wroża" co urodzi się 33 letniej (babie
) w 2011 roku , gdy jej ojciec jest z miesiąca parzystego
Ja normalnie nie mogę w domu sostatnio posiedzieć tylko mnie ganiaja po miescie ,cały dzień, padnięta jestan ,a niby nic nie robiłam

Koncia- pozostaje tylko pgratulować ,że praktyki załatwione, ja córkę urodziłam jak miałam prawie 24 i uważam ,że to bardzo dobry wiek na rodzenie dzieci;-)
Bosa -ale szok z Tą zmianą płci dla mnie , dla Ciebie pewnie większy. Ale dziewczynka to sama słodycz;-), wiem bo mam juz jedną księżniczkę teraz przydał by się książę

Futrzak -kuruj sie i przedewszystkim odpoczywaj ile się da,praca nie zając...
Aneta -nie daj się chorobie i uważaj na córcię , ja się juz boję co to będzie jak moja Ola będzie tak przynosić chorobska do domu , gdy w nim będzie mały dzidziuś.
Kasiulka -dekoracje super , Moja cora gdy zobaczyła , od razu krzyknęla ja chcę taki napis Ola na drzwi , tylko bez kubusiowych zwierzakow

Harsh-zapytaj swojego "wroża" co urodzi się 33 letniej (babie

reklama
bosonozka gratuluje coreczki
napewno dasz rade!
choc dosc dobrze cie rozumiem pod wzgledem obaw co do dziewczynki.
Ja ide niedlugo na usg,mam nadzieje ,ze potwierdzi nam chlopca, a jak nie to trudno, jakos sie przestawie i tez bedzie ok.
Ja jak bylam w ciazy z Bartkiem w ogole sobie nie wyobrazalam,ze moze on byc dziewczynka, wiem,ze to glupie ,ale nie chcialam cory, nie wyobrazalam sobie siebie z malutka dziewczynka... bo ja wiem,ze wiele z nich jest slodkich i przekochanych,ale jakos zawsze bardziej mnie takie male zlosnice denerwowaly.... no i ja rowniez nigdy z babami sie nie dogadywalam, zawsze lepiej z facetami.
No,ale jak juz sie urodzi to pewnie nie wazne czy dziewczynka czy chopiec i tak bedziemy kochac najbardziej na swiecie

choc dosc dobrze cie rozumiem pod wzgledem obaw co do dziewczynki.
Ja ide niedlugo na usg,mam nadzieje ,ze potwierdzi nam chlopca, a jak nie to trudno, jakos sie przestawie i tez bedzie ok.
Ja jak bylam w ciazy z Bartkiem w ogole sobie nie wyobrazalam,ze moze on byc dziewczynka, wiem,ze to glupie ,ale nie chcialam cory, nie wyobrazalam sobie siebie z malutka dziewczynka... bo ja wiem,ze wiele z nich jest slodkich i przekochanych,ale jakos zawsze bardziej mnie takie male zlosnice denerwowaly.... no i ja rowniez nigdy z babami sie nie dogadywalam, zawsze lepiej z facetami.
No,ale jak juz sie urodzi to pewnie nie wazne czy dziewczynka czy chopiec i tak bedziemy kochac najbardziej na swiecie