reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej wszystkim;-)

Niestety dziś, a w zasadzie od kilku dni mam jakiegoś doła i dziwne myśli co do mojego M. hmmm chyba najbardziej mnie tu zrozumie teraz Ona, bo wyczytałam ,że się sama z tym boryka. :-( nie wiem co się dzieje..ale dobrze to nie wygląda.
Nie będę Wam tu marudzić i smęcić..idę się położę i tak chyba będzie najlepiej dla wszystkich.:-(

Ściskam Was wszystkie!!

reklama
CZEŚĆ MAMUSIE!!!

A ja dziś naleśniki z serkiem homo i dżemem.
Maruda1 ... z tego co wyczytałam to Ty ze Świętochłowic jesteś?
:-) Dokładnie - wczoraj chyba udało mi się dojść do tego, gdzie się dodaje miasto :-D (Ty moze też z tych okolic??) 17 pażdziernika będzie, że od roku - ale pracuję w Tarnowskich Górach - więc mam 'piękny' dojazd.. :dry:

Miałyście może jakieś bóle nerek.. Mnie coś pobolewa ostatnio w dole pleców, tak w środku - wydaje mi się, że to mogą być nerki.. Choć jest to krótkotrwały ból - to wręcz okropny i prawie nie do zniesienia.. W poprzednim badaniu wykryto mi białko w moczu.. może to ma związek i nerki nie funkcjonują za dobrze..

MIŁEGO DNIA!!!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Wszystkim!

Maruda1
... no okolice okolice bo Ruda Śl :p

Pestusia ...
Dziewczyny...tak się zastanawiam...czy te z Was, które wiedzą już czy w brzuszku jest Fasol czy Fasolka potwierdzają, że jak ma być chłopak to kobieta zjada tony ogórków i mięsa, a jak dziewczynka to górę biorą jednak słodycze?
Zastanawiam się, bo od samego początku pożeram tony mięsa i ogórków, a dziś wypiłam cały słoik tego kwasu z ogórków:p
Wiesz co, ja od samego początku miałam smaki na owoce i warzywa, zdrowe odżywianie ... natomiast mięsa to dla mnie nie musi być w ogóle, tak samo ogórków kiszonych i śledzi.
U mnie dr stwierdził że Dzidzia jest dziewczynką ... więc u Ciebie na pewno będzie chłopak ;-)

Ostatnia edycja:
Wstawajcie spiochy:p hehe

Maruda oo w tych tarnowskich gorach bylam kiedys na wycieczce ale tam nic nie ma:p

Lokata jak tam przygotowania do slubu stresik juz jest?:)

u mnie slonko swieci drzewa nie gibocza sie na boki wiec chyba az tak zimno nie jest:)

Vetka witaj po urlopie :D A ja od razu z interesem ;) Napisz mi proszę jaki jest najlepszy wiek na kastrację pieska, czytałam, że pomiędzy 7 a 11 miesiącem.. A jak długo po zabiegu piesek dochodzi do siebie??

Jeśli pisek to sunia to najlepiej ok 2 mieś. po pierwszej cieczce, po 7-10 dniach ściąga się szwy ale sunia gania już po 2 dniach
Jeśli piesek to piesek to po osiągnięciu dojrzałości co jest zależne od rasy i wielkości psa - duże później (dogi rosną nawet do 2 lat), małe wcześniej czasem już można po 6 mieś. zycia. Pies dochodzi błyskiem po kastracji, gania juz na drugi dzień, trzeba tylko pilnować by nie rozlizał ranki

W tej chwili mieszkam na Popowicach, ale dzidziuś będzie już "Maślakiem" :-)
Natomiast rodzić będę najprawdopodobniej w Lubinie - moim rodzinnym mieście. Głównie dlatego, że "głównodowodząca" na oddziale położna jest koleżanką mamy i odpadłby mi koszt opłacania kogoś za "dobre" traktowanie.. Z drugiej strony, coraz więcej dobrego słyszę o oddziale na Kamieńskiego, więc nic nie jest jeszcze pewne..
Ja jestem ze Śródmieścia, ale od następnych wakacji - Krzyki
a rodzę na Brochowie, podobnie jak 9 lat temu ale cc

Cornellka ...
Lokata jak tam przygotowania do slubu stresik juz jest?:)
Ojj nawet mi nie mów ... jeszcze nieco ponad tydzień. Mam wrażenie że padne zemdlona w ten dzień.
Ostatnio nawet mi sie śniło że od momentu wejścia z M do kościoła nie pamiętałam nic, czarna dziura. A na następny dzień sie okazało że nie było fotografa i krzyczałam "jak to mogło nie być fotografa w taki dzień?!" Ehh ... nawet w śnie mnie to wszysko dopada.
Ale wszystko już jest gotowe na ten wielki dzień.

A jak u Ciebie to wygląda Kochana?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się zakatarzona!!!!!! Wczoraj położyłam się wcześniej do łózka a mimo to nie mogłam zasnąć do 23:(:(!!! Teraz mam zapchane zatoki i pije od rana litrami herbatę z cytrynka. Znowu mam wrażenie że mi brzuch pęka w szwach...czuje jak mi go rwie i znowu mega szybko rośnie- on ma tak falami. Przez jakiś czas spokój a potem nagle bum. A i maluszki strasznie sa od wczoraj energiczne:) Za to wyobraźcie sobie ze mi sie sniło że urodziłam dziecko i okazało sie ze mamy trojaczki a z racji tego ze mówiono tylko o bliźniakach- chcieli mi zabrać to trzecie dziecko które patrzyło już na mnie słodkimi oczkami i było moje. Szok- dobrze że mnie M przed wyjściem całusem na pożegnanie obudził:):) Bo chyba bym była odpowiedzialna za porwanie trojki swoich dzieci ze szpitala:):)

Do góry