reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Fusia- to co piszesz to jakiś koszmarny film. Nie daj się, bo faktycznie ktoś może chcieć Was wykurzyć. :szok::szok: A może to tak jak Malina pisze- jakiś zły sen!!!! Informuj nas na bieżąco!!!!!!!! Bedziemy Cie wspierać murem!!!!!:-):-)

Migotka- to niech Ci przyniosą ogóreczki do szpitala:)

reklama
Fusia- to co piszesz to jakiś koszmarny film. Nie daj się, bo faktycznie ktoś może chcieć Was wykurzyć. :szok::szok: A może to tak jak Malina pisze- jakiś zły sen!!!! Informuj nas na bieżąco!!!!!!!! Bedziemy Cie wspierać murem!!!!!:-):-)

Migotka- to niech Ci przyniosą ogóreczki do szpitala:)

o tym nie pomyslam a tak mnie ssie hehe.
o teraz dopiero zobaczyłam ze blizniaki bedziesz miała:)
super gratulacje moja kolezanka tez dwie dziewuszki ma są słodziutki tylko nie wiem jak ona je rozroznia :)

Fusia wspolczuje okropnego dnia. szkoda nerwow tylko

a mnie na szpinak wzieło...mam takiego smaka ze teraz sobie szpinak z jakieczkiem robie ale ja dziwna jestem bo i na i córa uwielbiamy szpinak więc i córa będze miała troszke na kolacje jako ze spać chodzi o 22.30 to jeszcze moze

ło matko, Fusia! Zawał normalnie :szok: kobiety w ciąży mają bardzo realistyczne sny, ale to na sen nie wygląda. Trzymaj się kobieto i uważaj na siebie, bo coś tu nie halo.
A z tym czynszem to jakaś masakra. Mi też w ciągu ostatniego roku wzrósł dwukrotnie, a oprócz tego spłacamy prawie 1500zł zaległości za ciepłą wodę od kiedy tu mieszkamy (niecałe 2 lata) i aż boję się co będzie po nowym roku, bo w tym nazbierało się tysiąc złotych i chcieli nam ciepłą wodę odciąć :baffled:
A z tym moim brzuszkiem, to rzeczywiście obejrzałam się ze wszystkich stron, M też obejrzał i chyba mi się szkrab przemieścił na lewą stronę :laugh2:
migotka, łap ogórki!:-D

Dobry wieczór! Hanka śpi, a ja zamiast się pakować, bo jutro z rana jedziemy do rodziców do Bytomia, to wpadłam, żeby troszkę Was poczytać:tak: pewnie jak skończę to Wy się będziecie żegnać i gnać do łóżeczek, więc jakby co to słodkich snów:-) a ja rozpoczynam lekturę:tak:

noi stało sie m wyszedł do pracy młoda zasypia -jak ją dziś kapałam to zauważyłam pare bąbli a na pupie też ma pełno babi ale nie jak odpażenia ani jak alergia tylko jakby ja komary pogryzły punkt przy punkcie i boje sie ze to ospa...tego mi brakowało ospy...
co do mieszkania i czynszy to roczby wzrost cynszu nie moze przekraczać wskaźnika pkb na dany rok chyba zejest dobrze wyjaśnione czemu aż taki wzrost a i tu masymalny wzrosy to 10%
-dotycze sie to równiez wynajmu przez osoby prywatne!
Tak wiec niezgodzimy sie z takim wzrostem czynszu i pani z 2 piętra-kobiecina ma 85 lat też to powiemże niemoze
dodatkowo dzisiejsze pismo mówi zę przyjdze rzeczoznawca -w sobote 3pazdziernika -i tu znowu sie na to niezgodzimy-bo mamy byc 2 tyg wcześniej uprzedzeni!
tak wiec pisze do przyjaciółki która kończy prawo zeby mi to ładnie skleciła i wysyłam pismo do tego pana!
znowu sie wścieknie będze codzennie tu łaził wydzerałs ie nanas -zadzwoni sie a policje ze nas pan nachodzi!

zała sprawa zaczeła sie w zime kiedy to Pan sasiad z 1piętra-właściciel przyleciał ze piec nasz dymi i ze będzemy płacić za malowanie całego domu(mamy piec centralny na nasze mieszkanie w piwnicy)
była wielka awantura tak dymiło że musiałam sie o 10 wieczorem z1,5miesięcznym dzeckiem ewakuować bo byśmy sie potruły-na drugi dzeń Róza miała chcrzest ryczałam całą noc!
tem właścieciel dla skrutu "W" zawezwał zduna który ozekł ze to nienasza wina nie wina złego uzytkowania pieca jak twierdził W tylko niedroznuch kominów!
Po chrzcie na tydzeń pojechałam do mamy-przedłużyło sie do 2 tyg bo czekano na kominiarzyi w domu niemożna było zapalić w piecu i był ziąb okrutny!
przyszki kominaże komin wyczyścili-zero dymu wszystko cacy!to był grudzeń w sylwetra rano powiesiłam ręcnzniki białe o obrus lniany po gotowaniu na strychu-tam jest suszarnai i co wieczorem W rzucił mi je na próg bo na sylwestra nic niema wisieć-prać musiałam odnowa ale pikus!
początek stycznia -W stwierdził ze mam mys od drzwi wejsciowych do naszych bo wózkiem noszebłotoo i to sie niesie na cały doma to sól itd -nie jezdiłam wózkiem-chodziłam w chuście ale raz w tyg przetarłam dla świetego spokoju-neważne ze miesiecznie płacimy dodatkowo do czynszu20złza mycie klatki!
zrobiło sie wiosenie ładnie koniec sniegu i błota -przestałam myć tympadzej ze byłam na tydzeń u roddziców potem w domu i na weekend do rodziców na wieś sie jezdziło!
przyszedł kiedyś otwozyłam a W do mnie zemam klatke umyć bo jest brudna-wściekłam sie bo imo ze płacimy była niemyta a tym razem zarzadał umycia całej klatki:szok::szok:
pozatym jest godzina 9 a ja mammokna nieodzłonie.te ze o 7 mam odsłaniać i ze mam wjkońcu dze3cko wziac nadwór bo Róza wogle na ogródku nie siedzi a mam wziąc koc i sobie posiedzec na ogródku!Róze wtedy codzennie była na dwoze po 3-4 godziny jeden posiłek na dwoze jadła-tyle ze na spacerku w parku itd a nie na orudku gdze pan W będze sie na nas gapił
odpowiedzałam ze juz niema błota za mycie płacimy a wózkiem nie jezdze bo mam chuste!i zamknełam drzwi
jak wrócił m z pracy -miał wtedy na rano
to W znowu przyleciał i chciał rozmawiać z męzem i powiedzł mu ze "ma sobie żone ustawic bo sie go niesłucham bo on mi kazał odsłaniać zasłony umys klatke i Roże na ogrudek wynieść a ja go niesłucham:szok::szok::szok:!
M sie wściekł niewytrzymał i nawrzeszczał ze co on sobie wyobraża ze ma służacą zę jego zona jest dobrą zoną i ze taki ton i takie teksty o jego zonie to ma 4 razy przemyslec zanim powie bo inaczej on mu przetrąci facjate!i że żone moze ewentualnie o coś poprosic a nie cos kazać"na to w stwierdził ze w takim razie wypowie nam mieszkanie-umowe najmu!
i m zamknoł drzwi!
na drugi dzeń o 9 znowu dzwonek do drzwi i W z teksrem ze klatka ma byc natychmiast umyta na to odpowiedzałam "żegnam"i zamknełam drzwi
w ten sam dzen rozmawialam z panią z 2 pietra która opowiadała jak matka W mówiła o tykm człowieku ze jest nienormalny i sie go boi-własna matkla o synie!
Zona tego pana od niego uciekła-noiedziwie soie syn zrywa kontakt-mądry chłopak!
a córka znajomych od teściów-w naszym wieku jest -ma 22lata jakies6-7 lat temu ten koles nagabywał dzewczyna bała soie z domu wychodzić bo sie doniej dostawiał-miał koło40 wtedy!ojciec tej dzewczyny zrobuł z nim pożadek !
Wracając do ieszania i W -dostaliśmy wupowiedzenie umoey najmu napisane jakby to 15 latek układał!
telewon do przyjaciółki z prawa -objaśnienie napisała nam pismo w jeżyku prawniczym z czym musiał latać po prawnikach bo niewieżył ze nie,moze nam tak sobobie wypowiedzeć najmu:)
i cisza 5 wrzesnia minoł termin pypowiedzenia mieszkania i cisza dalej(było pare pism ze wypowiedzenie jest ważna ale bez znaczenia dla sprawy i bez znaczenia prawnego)
aż do niedawna jak nagle sie jest okno otwarte ,wybijają nam korki bez powodu-dupek je wyłączał m go nakrył i dzisiejsza akcja z drzwiami(dziś na noc zostwiłam klucz w drzwiach -to zabezpieczyprzed otwarciem dzrwi kluczem od zawnątrz a w najbliższym czasie wymiana zamków)no i dzisiejsza podwyzka czynszu-bezprawna!

tak wyglada ta historiaw mocnym skrucie

a ja niewiem co jest ale jescze ruchów nie czuje w pierwszej ciązy czułam coś koło 20tyg ale w drugiej ciazy podobno czuje sie wcześniej -a wy juz czujecie?

Ostatnia edycja:
migotka876 witam serdecznie i życzę powrotu do zdrowia!
pestusia gratuluję pierwszych dzidziusiowych stuków puków:-)
cliford nie wiem czy coś ominęłam czy nie, ale pytam, jak się udały obchody rocznicy?
Scarletka kochana , a po kim Twój synek ma taki cięty języczek?:-D i jak tu zachować powagę przy takich tekstach wypływających z ust 3 latka;-)
aneta9981 nie martw się kochana, tak jak piszą mamusie, za wcześnie na regularne ruchy, dzidzi jeszcze ma mnóstwo miejsca na fikołki:tak:
koncia cellulit??? ja wolę nie analizować czy go więcej czy mniej, na razie żyję nadzieją że nie pojawią się rozstępy w większej liczbie niż za pierwszej ciąży:-( pomimo że smarowałam się kremami od samego początku i wydawałam dużo kaski na kosmetyki... teraz jak poleciła mi koleżanka smaruję się oliwką w żelu Johnsona, może ona pomoże...
Pastela jeśli chodzi o pralki to polecam LG - na sam silnik 10 lat gwarancji:tak: mam 3 lata , na razie niezawodna, a do tego bardzo cicha:tak:
katjusza77 uważaj kochana na siebie i odganiaj wirusy wstrętne, bo Ci tą wolność zabiorą! ale zazdroszczę pokoiku dla dzidzi:tak: nas czeka urządzenie pokoju od zera, począwszy od podłogi, poprzez ściany i sufit, ledwo co wprowadzeni do domku i całe poddasze do zrobienia, a czas ucieka... a Ty już prawie gotowa na witanie bobo w Waszym gniazdku:-)
papciorkowa oj biedna Ty z tymi dolegliwościami, szczerze współczuję! a tekst babci odjazdowy, ciekawe gdzie takie rzeczy piszą:-D
ola.80 przykro mi że Twoja babcia odeszła:-( to strasznie smutne gdy musimy żegnać bliskich, niby wiemy że tak już jest ale tak trudno się z tym pogodzić:-(
lokata super że fryzura wyszła tak jak chciałaś i jesteś zadowolona:-) jeśli chodzi o makijaż ślubny to też nie mam pozytywnych doświadczeń, na próbnym malowała mnie jedna kobitka i byłam w miarę zadowolona, a w dniu ślubu okazało się że jej nie ma w salonie i zaczęła mnie malować inna babka, zapewniając mnie że tamta jej wszystko przekazała co i jak, w trakcie malowania jak spojrzałam w lustro to myślałam że zemdleję, makijaż był tragiczny - zwróciłam jej uwagę że żadnych czarnych kresek pod oczami nie było to mi jeszcze wpierała, że miały być i koniec, kazałam jej natychmiast to zmywać i poprawiać, potem była niemiła i mnie popędzała, gdy zaczęły mi łzawic oczy, że zaraz ma następna klientke:wściekła/y: oczywiście zapewniała mnie że kosmetyki sa super trwałe, a ja się już świeciłam po godzinie, zanim jeszcze dotarłam do urzędu stanu cywilnego:angry: ach jak sobie wspomnę to aż mnie skręca!
malinaa ale się obkupiłaś:-) super! ja szaleć zbytnio nie będę bo po Hanusi mam dużo ubranek i to w różnych kolorach więc na sam początek na pewno coś wybiorę zarówno dla chlopca i dziewczynki:tak: a co będzie to nie wiemy, może 20 października się nasz dzidziuś ukaże w całej okazałości;-)
Harsharani miłych odwiedzin, i uważaj na siebie!
Fusia czasami trzeba się wyżalić, wtedy od razu lżej, a to Ci historie z tym mieszkaniem, nie wspominając o podwyżce czynszu, ten właściciel oszalał, prawie 100% więcej:angry:
właśnie przeczytałam Twój post o tym właścicielu, to co piszesz nie mieści mi się w głowie:szok::szok::szok: ja z takim wariatem nie potrafiłabym żyć, co za niezrównoważony psychicznie człowiek, nie wiem w jakiej jesteście sytuacji życiowej i czy w tej chwili to w ogóle możliwe, ale ja bym szukała jakiegoś innego mieszkania, gdzie moglabym normalnie żyć!

szukamy tylko woleli byśmy wynajac bo ja w spadku dostane 2 domy ale narazie zasiedlane przez rodziców i dzadków dwa niechcemy brac na głowe dużego kredytu bo nas na niego poprostu niestać

ale napewno wiecej niebedzemy wynajmować od prywatnej osoby....
może od miasta staniemy w przetargu czynszowym na mieszkanie

apropo slubu to fryzure-raczej zadowolona byłam makijaż-robiła mi go przyjaciółka m foromotelka która zresztą też fotomodelką makijaze robi-niechce wiedziec ile bym za niego zapłaciła ale to był prezent
trzymał sie do rano pomimo moich łeż wzruszeń i całowań umalowanych cioc -przetarłam policzek ślady ich makijaży sie starły a ójbył nienagannydo rana -podziw bo dotego był śliczny!
ale ja zato miałam wpadke z sukienką ktura w połowie poszław pasie wszwie -była szyta na zamówienie i pare dni przed slubem zwęzana i kobieta źle przyszyła 7d4eee618a.jpegto jest fotka koło 17 a slub było o 12 alw mała i s łabo widac

Ostatnia edycja:
reklama
Fusia w takim razie powodzenia w poszukiwaniach nowego lokum:tak: trzymam kciuki! co do wynajmowania, ja swego czasu jak mieszkałam w Bytomiu to wynajmowałam dwa mieszkania od prywatnych ludzi, pierwsze było bardzo duże ale w starej kamienicy i też sami musieliśmy ogrzewać(czynsz 400 zl + opłaty i opał), drugie w bloku z CO (1000 zł + opłaty), po obliczeniach w rocznym rozrachunku te w bloku wychodzilo ok. 250 zł drożej na miesiąc, ceny sprzed 2 lat, w obu przypadkach właściciele super, bezproblemowi, więc może i Wy traficie na kogoś uczciwego i normalnego za jakąś przyzwoitą cenę, życzę Wam tego z całego serca:tak:

Do góry