reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Fusia- to co piszesz to jakiś koszmarny film. Nie daj się, bo faktycznie ktoś może chcieć Was wykurzyć. :szok::szok: A może to tak jak Malina pisze- jakiś zły sen!!!! Informuj nas na bieżąco!!!!!!!! Bedziemy Cie wspierać murem!!!!!:-):-)

Migotka- to niech Ci przyniosą ogóreczki do szpitala:)

reklama
Fusia- to co piszesz to jakiś koszmarny film. Nie daj się, bo faktycznie ktoś może chcieć Was wykurzyć. :szok::szok: A może to tak jak Malina pisze- jakiś zły sen!!!! Informuj nas na bieżąco!!!!!!!! Bedziemy Cie wspierać murem!!!!!:-):-)

Migotka- to niech Ci przyniosą ogóreczki do szpitala:)

o tym nie pomyslam a tak mnie ssie hehe.
o teraz dopiero zobaczyłam ze blizniaki bedziesz miała:)
super gratulacje moja kolezanka tez dwie dziewuszki ma są słodziutki tylko nie wiem jak ona je rozroznia :)

Fusia wspolczuje okropnego dnia. szkoda nerwow tylko

a mnie na szpinak wzieło...mam takiego smaka ze teraz sobie szpinak z jakieczkiem robie ale ja dziwna jestem bo i na i córa uwielbiamy szpinak więc i córa będze miała troszke na kolacje jako ze spać chodzi o 22.30 to jeszcze moze

ło matko, Fusia! Zawał normalnie :szok: kobiety w ciąży mają bardzo realistyczne sny, ale to na sen nie wygląda. Trzymaj się kobieto i uważaj na siebie, bo coś tu nie halo.
A z tym czynszem to jakaś masakra. Mi też w ciągu ostatniego roku wzrósł dwukrotnie, a oprócz tego spłacamy prawie 1500zł zaległości za ciepłą wodę od kiedy tu mieszkamy (niecałe 2 lata) i aż boję się co będzie po nowym roku, bo w tym nazbierało się tysiąc złotych i chcieli nam ciepłą wodę odciąć :baffled:
A z tym moim brzuszkiem, to rzeczywiście obejrzałam się ze wszystkich stron, M też obejrzał i chyba mi się szkrab przemieścił na lewą stronę :laugh2:
migotka, łap ogórki!:-D

Dobry wieczór! Hanka śpi, a ja zamiast się pakować, bo jutro z rana jedziemy do rodziców do Bytomia, to wpadłam, żeby troszkę Was poczytać:tak: pewnie jak skończę to Wy się będziecie żegnać i gnać do łóżeczek, więc jakby co to słodkich snów:-) a ja rozpoczynam lekturę:tak:

noi stało sie m wyszedł do pracy młoda zasypia -jak ją dziś kapałam to zauważyłam pare bąbli a na pupie też ma pełno babi ale nie jak odpażenia ani jak alergia tylko jakby ja komary pogryzły punkt przy punkcie i boje sie ze to ospa...tego mi brakowało ospy...
co do mieszkania i czynszy to roczby wzrost cynszu nie moze przekraczać wskaźnika pkb na dany rok chyba zejest dobrze wyjaśnione czemu aż taki wzrost a i tu masymalny wzrosy to 10%
-dotycze sie to równiez wynajmu przez osoby prywatne!
Tak wiec niezgodzimy sie z takim wzrostem czynszu i pani z 2 piętra-kobiecina ma 85 lat też to powiemże niemoze
dodatkowo dzisiejsze pismo mówi zę przyjdze rzeczoznawca -w sobote 3pazdziernika -i tu znowu sie na to niezgodzimy-bo mamy byc 2 tyg wcześniej uprzedzeni!
tak wiec pisze do przyjaciółki która kończy prawo zeby mi to ładnie skleciła i wysyłam pismo do tego pana!
znowu sie wścieknie będze codzennie tu łaził wydzerałs ie nanas -zadzwoni sie a policje ze nas pan nachodzi!

zała sprawa zaczeła sie w zime kiedy to Pan sasiad z 1piętra-właściciel przyleciał ze piec nasz dymi i ze będzemy płacić za malowanie całego domu(mamy piec centralny na nasze mieszkanie w piwnicy)
była wielka awantura tak dymiło że musiałam sie o 10 wieczorem z1,5miesięcznym dzeckiem ewakuować bo byśmy sie potruły-na drugi dzeń Róza miała chcrzest ryczałam całą noc!
tem właścieciel dla skrutu "W" zawezwał zduna który ozekł ze to nienasza wina nie wina złego uzytkowania pieca jak twierdził W tylko niedroznuch kominów!
Po chrzcie na tydzeń pojechałam do mamy-przedłużyło sie do 2 tyg bo czekano na kominiarzyi w domu niemożna było zapalić w piecu i był ziąb okrutny!
przyszki kominaże komin wyczyścili-zero dymu wszystko cacy!to był grudzeń w sylwetra rano powiesiłam ręcnzniki białe o obrus lniany po gotowaniu na strychu-tam jest suszarnai i co wieczorem W rzucił mi je na próg bo na sylwestra nic niema wisieć-prać musiałam odnowa ale pikus!
początek stycznia -W stwierdził ze mam mys od drzwi wejsciowych do naszych bo wózkiem noszebłotoo i to sie niesie na cały doma to sól itd -nie jezdiłam wózkiem-chodziłam w chuście ale raz w tyg przetarłam dla świetego spokoju-neważne ze miesiecznie płacimy dodatkowo do czynszu20złza mycie klatki!
zrobiło sie wiosenie ładnie koniec sniegu i błota -przestałam myć tympadzej ze byłam na tydzeń u roddziców potem w domu i na weekend do rodziców na wieś sie jezdziło!
przyszedł kiedyś otwozyłam a W do mnie zemam klatke umyć bo jest brudna-wściekłam sie bo imo ze płacimy była niemyta a tym razem zarzadał umycia całej klatki:szok::szok:
pozatym jest godzina 9 a ja mammokna nieodzłonie.te ze o 7 mam odsłaniać i ze mam wjkońcu dze3cko wziac nadwór bo Róza wogle na ogródku nie siedzi a mam wziąc koc i sobie posiedzec na ogródku!Róze wtedy codzennie była na dwoze po 3-4 godziny jeden posiłek na dwoze jadła-tyle ze na spacerku w parku itd a nie na orudku gdze pan W będze sie na nas gapił
odpowiedzałam ze juz niema błota za mycie płacimy a wózkiem nie jezdze bo mam chuste!i zamknełam drzwi
jak wrócił m z pracy -miał wtedy na rano
to W znowu przyleciał i chciał rozmawiać z męzem i powiedzł mu ze "ma sobie żone ustawic bo sie go niesłucham bo on mi kazał odsłaniać zasłony umys klatke i Roże na ogrudek wynieść a ja go niesłucham:szok::szok::szok:!
M sie wściekł niewytrzymał i nawrzeszczał ze co on sobie wyobraża ze ma służacą zę jego zona jest dobrą zoną i ze taki ton i takie teksty o jego zonie to ma 4 razy przemyslec zanim powie bo inaczej on mu przetrąci facjate!i że żone moze ewentualnie o coś poprosic a nie cos kazać"na to w stwierdził ze w takim razie wypowie nam mieszkanie-umowe najmu!
i m zamknoł drzwi!
na drugi dzeń o 9 znowu dzwonek do drzwi i W z teksrem ze klatka ma byc natychmiast umyta na to odpowiedzałam "żegnam"i zamknełam drzwi
w ten sam dzen rozmawialam z panią z 2 pietra która opowiadała jak matka W mówiła o tykm człowieku ze jest nienormalny i sie go boi-własna matkla o synie!
Zona tego pana od niego uciekła-noiedziwie soie syn zrywa kontakt-mądry chłopak!
a córka znajomych od teściów-w naszym wieku jest -ma 22lata jakies6-7 lat temu ten koles nagabywał dzewczyna bała soie z domu wychodzić bo sie doniej dostawiał-miał koło40 wtedy!ojciec tej dzewczyny zrobuł z nim pożadek !
Wracając do ieszania i W -dostaliśmy wupowiedzenie umoey najmu napisane jakby to 15 latek układał!
telewon do przyjaciółki z prawa -objaśnienie napisała nam pismo w jeżyku prawniczym z czym musiał latać po prawnikach bo niewieżył ze nie,moze nam tak sobobie wypowiedzeć najmu:)
i cisza 5 wrzesnia minoł termin pypowiedzenia mieszkania i cisza dalej(było pare pism ze wypowiedzenie jest ważna ale bez znaczenia dla sprawy i bez znaczenia prawnego)
aż do niedawna jak nagle sie jest okno otwarte ,wybijają nam korki bez powodu-dupek je wyłączał m go nakrył i dzisiejsza akcja z drzwiami(dziś na noc zostwiłam klucz w drzwiach -to zabezpieczyprzed otwarciem dzrwi kluczem od zawnątrz a w najbliższym czasie wymiana zamków)no i dzisiejsza podwyzka czynszu-bezprawna!

tak wyglada ta historiaw mocnym skrucie

a ja niewiem co jest ale jescze ruchów nie czuje w pierwszej ciązy czułam coś koło 20tyg ale w drugiej ciazy podobno czuje sie wcześniej -a wy juz czujecie?

Ostatnia edycja:
migotka876 witam serdecznie i życzę powrotu do zdrowia!
pestusia gratuluję pierwszych dzidziusiowych stuków puków:-)
cliford nie wiem czy coś ominęłam czy nie, ale pytam, jak się udały obchody rocznicy?
Scarletka kochana , a po kim Twój synek ma taki cięty języczek?:-D i jak tu zachować powagę przy takich tekstach wypływających z ust 3 latka;-)
aneta9981 nie martw się kochana, tak jak piszą mamusie, za wcześnie na regularne ruchy, dzidzi jeszcze ma mnóstwo miejsca na fikołki:tak:
koncia cellulit??? ja wolę nie analizować czy go więcej czy mniej, na razie żyję nadzieją że nie pojawią się rozstępy w większej liczbie niż za pierwszej ciąży:-( pomimo że smarowałam się kremami od samego początku i wydawałam dużo kaski na kosmetyki... teraz jak poleciła mi koleżanka smaruję się oliwką w żelu Johnsona, może ona pomoże...
Pastela jeśli chodzi o pralki to polecam LG - na sam silnik 10 lat gwarancji:tak: mam 3 lata , na razie niezawodna, a do tego bardzo cicha:tak:
katjusza77 uważaj kochana na siebie i odganiaj wirusy wstrętne, bo Ci tą wolność zabiorą! ale zazdroszczę pokoiku dla dzidzi:tak: nas czeka urządzenie pokoju od zera, począwszy od podłogi, poprzez ściany i sufit, ledwo co wprowadzeni do domku i całe poddasze do zrobienia, a czas ucieka... a Ty już prawie gotowa na witanie bobo w Waszym gniazdku:-)
papciorkowa oj biedna Ty z tymi dolegliwościami, szczerze współczuję! a tekst babci odjazdowy, ciekawe gdzie takie rzeczy piszą:-D
ola.80 przykro mi że Twoja babcia odeszła:-( to strasznie smutne gdy musimy żegnać bliskich, niby wiemy że tak już jest ale tak trudno się z tym pogodzić:-(
lokata super że fryzura wyszła tak jak chciałaś i jesteś zadowolona:-) jeśli chodzi o makijaż ślubny to też nie mam pozytywnych doświadczeń, na próbnym malowała mnie jedna kobitka i byłam w miarę zadowolona, a w dniu ślubu okazało się że jej nie ma w salonie i zaczęła mnie malować inna babka, zapewniając mnie że tamta jej wszystko przekazała co i jak, w trakcie malowania jak spojrzałam w lustro to myślałam że zemdleję, makijaż był tragiczny - zwróciłam jej uwagę że żadnych czarnych kresek pod oczami nie było to mi jeszcze wpierała, że miały być i koniec, kazałam jej natychmiast to zmywać i poprawiać, potem była niemiła i mnie popędzała, gdy zaczęły mi łzawic oczy, że zaraz ma następna klientke:wściekła/y: oczywiście zapewniała mnie że kosmetyki sa super trwałe, a ja się już świeciłam po godzinie, zanim jeszcze dotarłam do urzędu stanu cywilnego:angry: ach jak sobie wspomnę to aż mnie skręca!
malinaa ale się obkupiłaś:-) super! ja szaleć zbytnio nie będę bo po Hanusi mam dużo ubranek i to w różnych kolorach więc na sam początek na pewno coś wybiorę zarówno dla chlopca i dziewczynki:tak: a co będzie to nie wiemy, może 20 października się nasz dzidziuś ukaże w całej okazałości;-)
Harsharani miłych odwiedzin, i uważaj na siebie!
Fusia czasami trzeba się wyżalić, wtedy od razu lżej, a to Ci historie z tym mieszkaniem, nie wspominając o podwyżce czynszu, ten właściciel oszalał, prawie 100% więcej:angry:
właśnie przeczytałam Twój post o tym właścicielu, to co piszesz nie mieści mi się w głowie:szok::szok::szok: ja z takim wariatem nie potrafiłabym żyć, co za niezrównoważony psychicznie człowiek, nie wiem w jakiej jesteście sytuacji życiowej i czy w tej chwili to w ogóle możliwe, ale ja bym szukała jakiegoś innego mieszkania, gdzie moglabym normalnie żyć!

szukamy tylko woleli byśmy wynajac bo ja w spadku dostane 2 domy ale narazie zasiedlane przez rodziców i dzadków dwa niechcemy brac na głowe dużego kredytu bo nas na niego poprostu niestać

ale napewno wiecej niebedzemy wynajmować od prywatnej osoby....
może od miasta staniemy w przetargu czynszowym na mieszkanie

apropo slubu to fryzure-raczej zadowolona byłam makijaż-robiła mi go przyjaciółka m foromotelka która zresztą też fotomodelką makijaze robi-niechce wiedziec ile bym za niego zapłaciła ale to był prezent
trzymał sie do rano pomimo moich łeż wzruszeń i całowań umalowanych cioc -przetarłam policzek ślady ich makijaży sie starły a ójbył nienagannydo rana -podziw bo dotego był śliczny!
ale ja zato miałam wpadke z sukienką ktura w połowie poszław pasie wszwie -była szyta na zamówienie i pare dni przed slubem zwęzana i kobieta źle przyszyła 7d4eee618a.jpegto jest fotka koło 17 a slub było o 12 alw mała i s łabo widac

Ostatnia edycja:
reklama
Fusia w takim razie powodzenia w poszukiwaniach nowego lokum:tak: trzymam kciuki! co do wynajmowania, ja swego czasu jak mieszkałam w Bytomiu to wynajmowałam dwa mieszkania od prywatnych ludzi, pierwsze było bardzo duże ale w starej kamienicy i też sami musieliśmy ogrzewać(czynsz 400 zl + opłaty i opał), drugie w bloku z CO (1000 zł + opłaty), po obliczeniach w rocznym rozrachunku te w bloku wychodzilo ok. 250 zł drożej na miesiąc, ceny sprzed 2 lat, w obu przypadkach właściciele super, bezproblemowi, więc może i Wy traficie na kogoś uczciwego i normalnego za jakąś przyzwoitą cenę, życzę Wam tego z całego serca:tak:

Do góry