reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Cześć dziewczynki :-) Widzę, że większość z nas walczy z jakimiś choróbskami albo złym samopoczuciem.. Mnie, na szczęście, przeziębienie na razie omija ale od jakiegoś tygodnia zdarza się, że leci mi krew z nosa. Do tego jestem koszmarnie zmęczona - normalnie jak w początkach ciąży :baffled: Chyba zrobię sobie badanie krwi, bo może mi po prostu czegoś brakuje i stąd to osłabienie? Póki co, się oszczędzam i dzisiaj pierwszy raz w życiu zwalniam się z pracy i idę trochę poleżeć w domku, a co! ;-)

A tak poza tym, to w końcu przyszło TO boskie uczucie bycia w ciąży! Normalnie zachwycam się sama sobą, hi hi :-D

Ciekawe ile z nas będzie miało takie niespodzianki jak Ewi? Przyznam szczerze, że ja bym się nie obraziła, jakby u nas też się jajeczka "wchłonęły" :) Ale to głównie przez problem z imieniem dla synka - na tą chwilę jedyna opcja to Dzidziuś M...ski :eek:

reklama
Dmuchawiec winietki to się szybciutko robi;) robiłam sama nie tak dawno;) oby stworzyć pierwszy szablon a potem tylko się nazwiska zmienia i doczepiasz kokardkę serduszko i już;) ja robiłam jeszcze zawieszki na wódkę, mam gotowe do druku jak chcesz;) tylko imiona zmienisz:)

ewi nie martw się kilogramami, to nie od nas zależy, każda babeczka to inna uroda. dzidzia najważniejsza, zwalimy po porodzie. ja do przedwczoraj przytyłam 1,5 kg po wcześniejszym chudnięciu i ginek na to: nareszcie coś się rusza:) jak najbardziej z tobą wszystko w porządku

ja też mam nadzieję, że mojemu synkowi już siusiak nie odpadnie;) hehehe choć jak będzie córa, to płakać nie będę..
pabelka porób kochana podstawowe badania jak jakiś czas nie sprawdzałaś, bo krew z nosa, złe samopoczucie, żeby to nie byłą jakaś anemia
dmuchawiec no to kopię cię w dupę;) lepiej? hihihihi
milutek idz idz do tego lekarza jak się da. stres szkodzi i tobie i maluszkom
koncia dzisiaj też idziemy do parku?

Ostatnia edycja:
dziendoberek
Chyba mnie wywwla z pracy jak dojda ile czasu poswiecam na BB :D, za to jak typowy polak- bede martwic sie po szkodzie- poki co nikt nie krzyczy- wiec was podczytuje.

Pinka- kurcze z tymi zawrotami glowy to tez tak mam- nie wiem bardzo od czego. 2 razy ledwo co do pracy doszlam ( po sniadaniu!) a raz pod prysznicem zaniemoglam. czyzby nam sie objetosc k=rwi zmieniala czy co?

Bosa- oby wiecej babeczek mialo taki ciety jezyk. Ja strasznie komentuje kazde takie sytuacje. Ostatnio w sklepie stalam w kolejce po jogurcik i nikt mnie nie chcial puscic :( wiec wyszlam mowiac ze mi slabo- i wrocilam kiedy byla moja kolej- troche glupie miny mieli pozostali!)

czesto mam takie wrazenie - ze chciala bym miec pozwolenie na bron i wsytrzelac wszystkich tych glupkow z ulic. Takich jak np koles- ktory nieustapil mi drogi na lotnisku i pokazal mi srodkowy palec- ( regule prawej reki malo kto pamieta)

Marudka- czy ty bijesz rtekordy dlugosci maili Clifka i Szafirka?

Kasienka- paczki paczkami- ale taka buleczke z budyniem i kakao to bym zjadla hmmm

Scarletka- Ja myslalam ze tylko moi sasiedzi sa lekko nie teges. Raz moj luby zrobil grilla na balkonie- a sasiad wyslal smsa zeby nie strzepywac fajek na jego balkon - a to popiol czasem sfruwal jak zawialo :/ Pewnie z jego balkonu sfrunal rownie szybko jak z mojego.

Milutek- ty tu nie przeciazaj mozgu mysleniem tylko lec do lekarza- napewno ciebie uspokoi

Evi82- ale jaja z ta twoja corka::) w dodatku nie pewna na 100% :) Moze i dobrze ze u mine jeszcze nic lekarz nie widzial- przynajmniej sie nie nastawiam

Konstańkcik Ty spryciulo ;p już mnie wiele razy pominęłaś :/

Ewi No ja mam nadzieję, że moja Julka nie zmieni się jednak w Filipka, bo wtedy będzie musiał różowe ciuszki ścierpieć, przed którymi nie mogłam się oprzeć ;)
W środę mam zamiasr pobuszować w galerii jupi!!

Dmuchawcowa idziemy łeb w łeb z wagą :D Ja myślę, że te półtora poszło w cyce, wody, łożysko i dzidzię - ani grama tłuszczyku!!

Milut spokojnie :* nie denerwuj bliźniaków!!

Scarletka - nic nie lepiej:no: Nadal lenia mam. Chyba za słabo kopnęłaś...;-)

Evi- kochana, dzięki, ale ja szablon na winietki juz dawno mam:tak: Juz nie raz je robiłam. I faktycznie szybko pod warunkiem, ze klientka nie zażyczy sobie kokardek z satynowej wstążki:confused2: Wiązanie 137 maluskich kokardek wcale nei jet szybka robotą. Ale dam radę:tak: o ile sie rusze sprzed kompa.

Koncia dzięki:) to jeszcze mam zgodę na 2,1kg;) a czwart już blisko końca:)

Tulip na koniec lekarz powiedział że na 50% dziewczynka w żartach więc już sama nie wiem co mam myśleć hehe

Dmuchawiec ja myślałam że to dla Ciebie na wesele;) widzę że mamy ten sam biznesik hehe, ale ludzie to wymyślają, ciekawe który z gości zauważy że to satyna a nie zwykła wstążka...

Malina mi się też strasznie podoba Julia, mama mówiła że sama miałam być Julia a stałam się Eweliną;) A jak będziesz miała Filipa to wymienimy się śpiochami hehe ja oddam Ci niebieskie z mojego Adasia który stał się Julką;)

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
oj baby wspoczuję przeziębień, leżcie pod kocykiem z syropem cebulowym i kurujta się.

Katjusza- na gardło z aptecznych srodków GARDLOX można brać, jest to lek ziolowy i bardzo skuteczny o czym niejednokrotnie się przekonalam.

Moja ginka też na fotelu bada mnie max 1 minutkę, jak wszystko oczywiście gra ;)

Dziewczyny chyba się wybiorę dzisiaj do lekarza:tak::tak::tak:. Tylko nie mogę się dodzwonić do ośrodka żeby upewnic się czy lekarz dzisiaj jest!!! Za bardzo się denerwuje co się tam w środku dzieje a poza tym szczegółowe usg miałam 30.08 natomiast potem na kontroli 9.09 sprawdzał tylko czy pikają serducha i ujście szyjki.
Jak myślicie dziewczyny???????????? Jakoś tak dziwnie się czuje- mam wrażenie z jednej strony ze przesadzam a z drugiej że mogę juz isc i to nie bedzie za czesto!!!

p.s.dodam ze martwi mnie czy już mam całe łóżysko i jak to tam wygląda poza tym martwie się ze coś mogę przeoczyć bo teraz to już jest taki etap ciąży że nie każdy problem objawia się plamieniem- mam na myśli odklejanie się łożyska czy skracanie szyjki!!!!!!!

oj Milutek - na pewno wszystko gra, odpoczywaj, dbaj o siebie, NIE STRESUJ się i zapytaj gina, jak już do niego dotrzesz, czy w ciąży mnogiej nie przysługują dodatkowe wizyty? mnie z kolei trochę stresują za częste i dlugie usg, które mi robi. Przecież jakieś niekorzystne oddziaływanie na delikatny organizm dziecka ultradzwięki mogą mieć ;/ ech i bądź tu mądry

co do stresu nawet logopeda Wiktorka pytała mnie czy czasem nie za bardzo stresowalam się w ciąży, bo i to może wplywać bardzo na psychike dziecka. Tak więc LUZZZ tym razem glębokie oddechy i relaks ;)

miłego dnia

Do góry