reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
hej babiszonki :-D
Samopoczucie u mnie dziś genialne od rana, pogoda zapowiada się ładna, choć jest kilka stopni mniej, ale słonko widać. Czekam grzecznie na mojego M, żeby wyprowadził mnie i pieska na dłuższy spacerek do parku ;-)

Z tymi ginami to jest tak, że nie ważne czy NFZ czy prywatny, i tak może cię olać, więc trzeba niestety poszukać właściwego i to najlepiej przed ciążą :tak: na BB jest przecież chyba jakiś ranking z różnych miast, więc to też może pomóc.:happy:

Bosa, fajną zabawę organizujesz z tymi gadżetami. Sporo pracy to kosztowało, myślę, że się opłaci i ludki będą zachwycone twoim pomysłem :rofl2:
Fajne ciuszki, to teraz będziesz "Hot mama" w sexy spodniach :-D
Dobrze babie powiedziałaś! Jestem z ciebie dumna :cool2:
Powiem szczerze, że aż tak odważna nie jestem, ale na pewno, jeśli będę czuła się gorzej lub będzie wyraźne oznaczenie, że mam pierwszeństwo, to będę korzystać. Jestem tylko ciekawa czy ktoś mi w tramwaju będzie ustępował, bo jakby nie było codziennie na uczelnie jadę 30min :-p

katjuszka, dużo zdrówka życzę! Biedna jesteś, ja jak na razie (tfu tfu) uniknęłam tej przyjemności, ale już niedługo opuszczę mój azyl i na samą myśl drżę. Widzę te ochydne bakterie jak mnie oblepiają i molestują i wchodzą wszędzie :eek:

Scarletka, też się wczoraj do parku wybrałam i były takie tłumy, ze chyba wszyscy z okolicy wpadli na ten sam pomysł :rofl2:

Olcia, dobrze, że mówisz o tych gorących napojach na chore gardło. Co prawda nigdy tak nie robiłam (bo gardło się jakoś trzyma), ale zapamiętam :tak:

Pinka, też mam czasem zawroty głowy, najczęściej jak za szybko wstanę lub zbyt się wysilę. :baffled:

Szafirek, najlepsze życzenia z okazji wczorajszej rocznicy! :-) Oraz zdrówka.
I też wczoraj oglądałam o tych rozstępach. Ale wg mnie gorzej wyglądał ten zwisający brzuch, bo tego żadna koszulka nie ukryje :no:

Maruda, ja teraz chodzę do prywatnej przychodni, która ma umowę z NFZ i traktują mnie przyzwoicie:happy: na 1 wizytę do pani doktor czekałam tylko tydzień, a teraz chodzę co 3 tygodnie i miałam łącznie 3 wizyty, w tym 2 USG :-p myślę, że teraz jak pójdę 27, to nie będzie USG, ale może uda mi się umówić na kolejne i wtedy poznam płeć dziecka.

dmuchawiec
, powodzenia z nową firmą ;-)

Dziewczyny chyba się wybiorę dzisiaj do lekarza:tak::tak::tak:. Tylko nie mogę się dodzwonić do ośrodka żeby upewnic się czy lekarz dzisiaj jest!!! Za bardzo się denerwuje co się tam w środku dzieje a poza tym szczegółowe usg miałam 30.08 natomiast potem na kontroli 9.09 sprawdzał tylko czy pikają serducha i ujście szyjki.
Jak myślicie dziewczyny???????????? Jakoś tak dziwnie się czuje- mam wrażenie z jednej strony ze przesadzam a z drugiej że mogę juz isc i to nie bedzie za czesto!!!

p.s.dodam ze martwi mnie czy już mam całe łóżysko i jak to tam wygląda poza tym martwie się ze coś mogę przeoczyć bo teraz to już jest taki etap ciąży że nie każdy problem objawia się plamieniem- mam na myśli odklejanie się łożyska czy skracanie szyjki!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny;)

Nie było mnie tu już chyba dwa tygodnie! Cierpię na brak czasu...

Wczoraj byłam u swojego Ginka i z mojego synka zrobiła sie córeczka! A na koniec stwierdził że na 100% to powie za 3 tygodnie bo jeszcze nie jest do końca pewny... Więc dalej żyję w niepewności.

Przytyłam 3,9 kg aż się przeraziłam jak mnie lekarz zważył i powiedział że to za dużo jak na 16 tydzień. Muszę uważać co jem...

Widzę że dużo nowych Mamusiek na forum:) nie nadrobię już raczej tego co napisałyście! Cały dzień musiałabym czytać...

A Milutek jaką ma fajną foteczkę;) odwracałam komputer żeby zobaczyć aż mąż się dziwnie spojrzał i zapytał co ja robię hihi
Mój lekarz zrobił mi szczegółowe 1 września a wczoraj miałam tylko kontrolne czy serce bije i czy łożysko ok i kolejne kontrolne mam za 3 tygodnie. Twierdzi że w zagrożonej ciąży powinno się sprawdzać co 3 tygodnie.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny;)

Przytyłam 3,9 kg aż się przeraziłam jak mnie lekarz zważył i powiedział że to za dużo jak na 16 tydzień. Muszę uważać co jem...

Widzę że dużo nowych Mamusiek na forum:) nie nadrobię już raczej tego co napisałyście! Cały dzień musiałabym czytać...

A Milutek jaką ma fajną foteczkę;) odwracałam komputer żeby zobaczyć aż mąż się dziwnie spojrzał i zapytał co ja robię hihi
kilogramami się nie przejmuj- lekarze czasem troche przesadzają:):) a takie mam zdjęcie bo od kiedy wiemy ze bedziemy miec bliźniaki to świat przewrócił sie nam do góry nogami:)hihihi...a co bedzie potem??? To sie zobaczy jak sie Szkraby urodzą:)

No to miałaś niespodziankę Ewi :) ale jaja ;) Pewni to my chyba będziemy dopiero jak same zajrzymy do pieluchy ;)

Koncia zapomła o mnie:/

Milusia jeśli masz się zadręczać to lepiej pójdź :* Sama mówiłaś wcześniej - lepiej dmuchać na zimne :* i zapytaj o twardnienie brzuszka, czy wieczorami to normalne ;)

oj malinko, nie zapomniałam, tylko sprawdzam czy dokładnie czytasz :-p
Milutek, jeśli rzeczywiście się martwisz, to idź do lekarza. Pamiętaj, że jesteś w wyjątkowej sytuacji i masz prawo martwić się podwójnie :tak:
Ewi, pierdoły gada ten lekarz. Otyła nie jesteś, to o co mu chodzi? Źródła podają różnie, a moje ulubione to zezwala na do+6kg w 4 miesiącu :-p
Schudłam kilogram! Anomalia z tą moją wagą, a moja ginka się nie czepia, choć książkowej wagi nie mam.

No to miałaś niespodziankę Ewi :) ale jaja ;) Pewni to my chyba będziemy dopiero jak same zajrzymy do pieluchy ;)

Koncia zapomła o mnie:/

Milusia jeśli masz się zadręczać to lepiej pójdź :* Sama mówiłaś wcześniej - lepiej dmuchać na zimne :* i zapytaj o twardnienie brzuszka, czy wieczorami to normalne ;)

Zapytam go ogólnie o co chodzi z tym twardnieniem brzuszka- jak to sprawdzać i co robić jak się to zbyt długo utrzymuje!!! Ja już się trzese z jakiś dziwnych emocji na ta potencjalną wizytę u gina!!

Milutek ja jedyne zdjęcie jakie znalazłam to to dziwne w czepku z wieczoru panieńskiego;)

Malinka masz rację że jak tak dalej będzie rozpoznawał to po porodzie się sama przekonam dopiero hehe, ale jak powiedział że najprawdopodobniej dziewczynka to tak skakałam ze szczęścia:) oby ta teoria się potwierdziła za 3 tygodnie;)

Koncia a co to za źródło;)? chętnie bym sie pocieszyła hehehe

Ostatnia edycja:
reklama
Boniu! Weźcie mnie kopnijcie w cztery litery bo nic mi się nie chce, a roboty mam od groma. Będę później po nocach siedziała nad winietkami, do 29go musze ich zrobic 137szt.

Piszecie o tyciu...ja od poczatku tylko 1,5 kg przytyłam i juz sie martwie czy wszystko aby jest ok. Tak to juz z nami -ciężarówkami jest:tak:- wszystko nas martwi. Kolejna wizytę mam 6 października, ale wtedy pewnie tylko ginekologicznie mnie zbada i serduszk osłucha, na usg dopiero umówi.

Do góry