reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

ja pracuję i zamierzam jak najdłużej - dopóki dobre samopoczucie moje i fasolki pozwoli.
jestem księgową, a w tym zawodzie lepiej nie robić długich przerw.
na szczęście mogę liczyć na dobrą i wyrozumiałą szefową.
w razie czego mogę pracować w krótszym wymiarze czasu.

reklama
o tym antybiotyku, to też słyszałam takie informacje jak jua. dlatego nie przejmuj się kasienka, wszystko będzie dobrze

ja w tym momencie jestem na urlopie wychowawczym i mam to szczęście, że nie muszę chodzić do pracy. Z pierwszym dzieckiem pracowałam do 7 miesiąca, potem zrezygnowałam, bo było mi już bardzo ciężko, zmęczenie, środek lata i straszne upały

witajcie dziewczyny, jest nas coraz wiecej, super!

ja w poprzedniej ciazy pracowalam do 6 mc, potem powoli zaczynaly sie klopoty z brzuszkiem,wiec juz z pracy zrezygnowalam. A jesli nie ma przeciwskazan to wiele dziewczyn pracuje do konca 8 mc.Najlepiej oczywiscie jesli nie ma sie fizycznej pracy, wtedy mozna sobie pozwolic na to zeby pracowac dluzej.
Teraz siedzialam z synkiem w domu, z nastepnym planuje posiedziec rok i potem zaczac szukac pracy. Bo wiadomo, przy dluzszym siedzeniu w domu idzie zwariowac, i zdziczec :-D

Zawiozlam synusia do tescia na 2 godzinki.Pojda na spacer i Bartus sie troche wyszaleje ;-)

Ale nam się grono rozrasta! Gratulacje dla nowych marcówek :-)

Kasienka nie przejmuj się antybiotykiem, ja własnie biorę z powodu przeziębienia i jest dobrze, oczywiście im mniej tym lepiej, ale natura sama wie co dobre :)

Co do pracy, to też zamierzam jak najdłużej pracować, ale czekam z utęsknieniem na urlop, ktory znając życie wypadnie we wrześniu.

ja też pracuję - jestem projektantem konstrukcji inżynierskich i z tego względu muszę być na bieżąco i lepiej nie robić dłuższych przerw; będę starała się pracować jak najdłużej - póki dobre samopoczucie mi na to pozwoli :-) jedyne co mnie zastanawia to kodeks pracy i te maksymalnie 4h przed komputerem dziennie - ale zapytam o to ginka czy jeśli się dobrze czuję to czy nic się wg niego nie stanie jak będę przed kompem spędzać więcej czasu. a póki co mam w sierpniu 2tyg urlopu:-)

vetka i kasienka77 witam Was kochane.:-)
Chyba nasze grono będzie się powoli zamykać bo za parę dni pewnie będą startować kwietnióweczki :-D Ale ten czas s strasznie szybko leci.Nawet Nas jest sporo!:-)
kasienka77 nie przejmuj się antybiotykiem w tak wczesnej ciąży-ja w pierwszej ciąży brałam dość silne leki na zapalenie przydatków(prawego) a potem dowiedziałam się że jest ciąża-ale było zaskoczenie! :szok: a z córą wszystko jak najlepiej.
Dziewczyny coś mnie bierze na ogórki kiszone mniammmm!:-)

futrzakowa ja pracowałam przed komputerem 8 godzin dziennie i lekarz nie miał zastrzeżeń. mówił, że teraz są już takie dobre i bezpieczne kompy, że maleństwu nic nie będzie

ja też pracuję przy komputerze, tyle że 7 godzin (taki jest u mnie w firmie czas pracy na pełen etat) - mam nadzieję, że mi to nie zaszkodzi

reklama
futrzakowa ja pracowałam przed komputerem 8 godzin dziennie i lekarz nie miał zastrzeżeń. mówił, że teraz są już takie dobre i bezpieczne kompy, że maleństwu nic nie będzie

tak też mi się wydawało :-) bo wiele moich znajomych pracowało/pracuje przy kompie mimo ciąży ... więc nie może być z tym aż tak źle :-)

jedyne co wiem co jest wskazane to co 2h robić sobie 10-15min przerwy i rozruszać trochę kości :-)

Do góry