reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

malinaa zgadzam się z Toba,ze starsi ludzie nie pomagają używając takich zdrobnionych słówek. Mój Samuel przez to ze tylko w domu uczy się polskiego i spędza głownie ze mną większość czasu zaczął mówić jak dziewczynka,z końcówkami typu 'zjadłam'.Jak byłam w Pl to mojemu tatowi się to spodobało i zwracał się do niego jak do dziewczynki,bo myślał ze tak jest zabawnie,ale jak go naprostowałam,to w mig podszkolił Samuela z poprawnej polszczyzny:tak:

reklama
Sabrina, Ona, Poziomki - kurujcie się:-)
Harsharani - cieszę się, że wszystko skończyło się po Twojej myśli:happy: Leć na tę wizytę i wracaj z dobrymi wieściami:-)
Pastela - dobrze, że się nie poddałaś i w końcu znalazłaś dobrego specjalistę. Praca z dobrym logopedą w krótkim czasie przynosi ogromne postępy. Ja na studiach miałam zajęcia z emisji głosu ze świetną babką i byłam pod wielkim wrażeniem jej umiejętności pracy z dorosłymi i z dziećmi:tak:

Wierka a mojej kumpeli 2-letnia córeczka ma starszego brata i mówi "byłem" "robiłem" "zjadłem" i tak jej się to podoba, mimo że wie, że to źle i jak powinna, ale woli tak :D

Hallo ciężarówki!!!!

Witam Was wszystkie bardzo serdecznie,wróce do Was na pełny etat dopiero za 2 tyg .Na razie spędzam czas z mamą .
Natalka na szczęście już wyzdrowiała.:tak:nie wymawia r,zamiast c,s,często jest cz,sz i odwrotnie.Chyba też poszukam jakiegoś logopedy i umówię się na wizyte.

To chyba normalne u dzieciaczkow zze starsze rodzenstwo nasladuja, moj chrzesniaczek ma starsza siostre- i wszystko chce robic jak ona- nawet siusiac , jak sie bawia w ksiezniczke i smoka- to chce byc ksiezniczka- hehe mam nadzieje ze z tego szybko wyrosnie. Kolezanka mi mowila ze ona siusiala na stojaco- bo chciala tak jak jej starszy brat.

Tak na marginesie tez kiedys bylam u logopedy-= ale chyba na 2 wizytach. Kiedys przyszla Pani do przedszkola i kazala dzieciom nasladowac jak dzwoni teleforn- i troche mi slabo poszlo dryn dryn

Pastella najwazniejsze ze juz wiecie ze cos jest nie tak i znalazłas dobra doktorke,teraz duzo cwiczen i z dnia na dzien bedzie lepiej;-).Dzieki za info ze juz z kilkumiesiecznym bobasem mozna isc do logopedy bo nie miałam zielonego pojecia o tym,moze mi sie to kiedys przyda:tak:.
Sabrina do inhalacji na katar polecam napar z ziołek np mieta,ruminek,szałwia albo gotowy preparat Inhalol.:-)
Scarletka ja wczoraj do M mowie ze musze jutro wstac wczesniej a on sie pyta ''wczesnie? tzn o ktorej?'' no to ja mowie ze o 9 a on w smiech ''i to jest wczesnie?wczesniej to ja musze bo o 5'':-D

Cześć ciężaróweczki czy was tez dzisiaj tak boli głowa? mi peka ale od cisnienia za niskie mam stanowczo. A co dzis serwujecie na obiadki bo dzis coś głucho w tym temacie

Papciarkowa u mnie miały byc pierogi z serem, a okazało się, że są z kapustą i grzybami. zjadłam i przyznam, że to była lepsza opcja;)

wpadam tylko na chwilkę.

dzisiaj dzień pracy w biegu ZUS, US, itp.

a po pracy wyjeżdżam na weekend, więc od razu uprzedzam, że dopiero w poniedziałek się odezwę.

miłego weekendu wszystkim życzę :)))))))

reklama
Wsunęłam zapiekankę z mrożonki i zrobiłam ciasto z paczki :D Ale na kolację już będą wreszcie naleśniki!
Teraz muszę wskoczyć pod prysznic, wyskoczyć z Fredzikiem i na wizytę z mężulkiem :D
Pewnie wpadnę dopiero jutro i to wieczorkiem, bo dzisiaj będziemy przeżywać pierwszą wspólną wizytę :D a od rana jestem mega zabiegana..

Przyjemności na weekend Pączuchy :*

Do góry