reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Posta mi wcieło, grrrr
Bosonóżka - mam nadzieję, że wytrwasz w swoim postanowieniu! Trzymam kciuki. Pamiętaj, że od zabiegania i zapracowania niektóre mamy musza lezeć od 5 mieś. bo zaczynają się skurcze ... Nie życzę tego wiec oszczędzaj się. Mi właśnie w 4 mieś. 1ciąży brzuch zaczął twardnieć a po mieś. już mialam regularne skurcze i lezałam do końca. Organizm teraz ostrzega, aby zwolnić. No to tyle straszenia ;) Sorki
Dziś jestem też obolała mimo ze nic nie robiłam ciężkiego, aura też raczej nam nie sprzyja.

Ha i ja miałam dzis dzień pierwszych zakupków ciuszkowych! Kupiłam: 2 pajacyki w kwiatuszki, 3 rozowe body z krotkim, 2 z dlugim rękawkiem, 2 pary spodenek. Wszystko babskie, heh ale frajda. Pokazałam już rodzince i Mariuszowi.
A jutro ruszamy do logopedy, bo Wiktora ciężko jest nam momentami zrozumiec.

Dobranoc

reklama
Pabella opowiedz coś więcej o tej Pradze: jak jechaliście, gdzie spaliście, na ile itd???? Ciekawa jestem bardzo, bo też chciałabym Pragę zobaczyć :D
Jechaliśmy naszym autkiem - z Wrocławia zajmuje to trochę ponad 3 godziny, więc wyjazd w sobotę rano a powrót w niedzielę wieczorem. Hotelu szukaliśmy przez Booking.com i byliśmy bardzo zadowoleni :) Szczerze mówiąc w ogóle nie byliśmy zorientowani, w którym miejscu Pragi się on znajduje a okazało się, że był dosłownie kilka metrów od jednej z głównych atrakcji turystycznych miasta. :-) I dwa dni to zdecydowanie za mało czasu - my nie byliśmy w żadnym muzeum itp. za to dużo spacerowaliśmy. Na pełne zwiedzanie to przynajmniej jeszcze jedna doba by się przydała i poruszanie wyłącznie metrem :-D

Ja też paliłam ale zaraz po wykonaniu testu ciążowego gdzie pokazał dwie kreseczki wypaliłam ostatniego papierosa na pożegnanie i do tej pory nic ... nerwowa byłam strasznie, myślałam że wszystkim zjem ze złości ... ale teraz zero pociągu do nikotyny, jestem z siebie dumna! :p

Ja dokładnie tak samo :laugh2: wszyscy znajomi się dziwią, że nie mam z tym żadnego problemu, pomimo niechlubnych 10 lat palenia prawie paczki dziennie :zawstydzona/y:

kasiulka, pfff rząd zlikwidować, a od becikowego łapska precz. Mam nadzieję, że to nie przejdzie, cholera, zawsze pod górkę w tym państwie.:wściekła/y:

A ja ostatnio w tescko wskoczyłam w ciążowe spodnie do tego obcisła bluzka i się pobujałam do kasy dla ciężarnych z dumnie wypiętym brzusiem. Duży nie jest, da się go ukryć, ale pokazać też już mogę :-)

Ja to z chęcią wymieniłabym to becikowe na dodatkowy miesiąc macierzyńskiego... Ech, marzenia.. ;-)
A o kasach tzw. "pierwszeństwa" to się takich historii ostatnio nasłuchałam od dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży, że aż uwierzyć nie mogłam. Wisi jak byk oznaczenie nad kasą a ludzie potrafią tak kobietę zwyzywać, że szok! :angry:

Pabella... super ,że rocznica udana!!!! ;-) a z tym wyglądem - to kolejne zabobony naszych dziadziów i pradziadziów..:-)
no zabobony, zabobony, ale w tej sytuacji to akurat żałuję, że się nie sprawdzają :-D
Ach, i zrobiłam sobie ten test, który chyba Cornelka wrzuciła do linków - 30% na chłopaka i 70% na dziewczynkę. Chyba muszę się wybrać do ginki i złożyć reklamację na jej sprzęt :sorry2::-)

Ola, twój pies jest przesłodki! Jestem zakochana od lat w buldogach angielskich i gdyby nie mój tryb życia to z pewnością też byłabym właścicielką jednego :tak:

Scarlet ja też mam takie uczucie, że mój eM łagodnieje ;) Oni chyba tak mają, jak widzą nasze rosnące brzuszki.. Zaczynają doceniać nasz wysiłek.. A wyobraź sobie, co to będzie później, takie pantoflaki nam się z nich zrobią hahahaha ale ja nie mam nic przeciwko! Mojemu nerwuskowi przyda się trochę łagodności (;)

Prawda, prawda :tak: Mój geniusz ostatnio stwierdził "On (brzuch) naprawdę rośnie!" Haha, prawdziwy facet - nie zobaczy, nie uwierzy :-D

Ona, szybkiego powrotu do zdrowia!
Mania, mam nadzieję, że w piątek będziesz miała same dobre wieści!
Bosa, uważaj na siebie! Ja podobną lekcję dostałam 3 tygodnie temu i zaczęłam naprawdę coraz bardziej ograniczać się do tzw. delegowania..

Ostatnia edycja:
Bosulka takim samodzielnym i samowystarczającym osobom to ciężko tak nagle przestać żyć na największych obrotach, bo na początku ciąży jak brzuszek jeszcze nie uwiera, wydaje się, że można góry przenosić :) Ale musimy pamiętać, że kobieta w ciąży wykonuje taki wysiłek jak przebiegnięcie maratonu - sama chyba to pisałaś kiedyś (;) Musimy wrzucić na luz, a inni (Ci mądrzejsi) nie odbiorą tego, jako lenistwo czy olewactwo, wręcz przeciwnie - docenią, że potrafimy powiedzieć "nie" i zadbać o siebie i swoje maleństwo.. Wypoczywaj, niedługo weekend to sobie poleniu****esz (;)

Milut cudowne zakończenie wieczoru ;) też bym takie wolała, ale eM siedzi z bratem na allegro i robią zakupy painballowe.. no comment.. Szanuję jego hobby i cieszę się, że ma zajęcie, ale jak za bardzo zacznie ono przeszkadzać "nam" albo będzie ważniejsze niż ja czy dziecko, to wtedy inaczej porozmawiamy ;) Na razie jest ok.

Pastela dzięki za doedukowanie.. mi też twardnieje brzunio jak się przesilę, potem zaraz odpoczywam i jets git, ale nie wiedziałam, że to może mieć takie poważne skutki.. Chyba też muszę trochę zwolnić..

Pabella wielkie dzięki za info, dałabyś namiar na Wasz nocleg??

Zmykam już, dokończę seriale i kimanko.. Lubię ten moment, kiedy można się wyciągnąć w wyrku, rozprostować knypelki po całym dniu, zasunąć kołderkę po sam nos i pomyśleć tylko o przyjemnościach, pomarzyć, powyobrażać sobie, jak to będzie itp..

Słodkich snów moje Drogie :* i do jutra.. Oby było wszędzie słonko :D

Ostatnia edycja:
Cześć kochane
Troche nie mam czasu i wpadam tak na chwilke:(
Dziewczyny ze staraczek pozachodziły i w wolną chwile gratulowałam fasolek:))
Noc miałam koszmarną bo kapało mi z sufitu bo mam zdjęty dach:/,dzisiaj poprawili folie i jest lepiej.
Czuje się jak bym miała grype boli mnie gardło i mięśnie ale nie mam gorączki...echh
Poczytam Was ale nie wiem czy dam rade coś napisać:***

Pastela, spoko że straszysz. Czasami trzeba takiego przestraszenia, jak np. ja dzisiaj, żeby sobie zdać sprawę, że jednak jesteśmy, jakby nie patrzeć, w stanie ODMIENNYM i musimy się nieco "odmienniej" traktować.
Ipowodzenia u logopedy. Logopedzi są super! Ja do dzisiaj pamiętam, jak w wieku pięciu lat po ćwiczeniach języka zaordynowanych przez logopedę, już po pierwszej wizycie zaczęłam wymawiać "R"!

Pabella
, fajny wypad mieliście!

Milutek, przytulenie do ciepłego męża fajniejsze, niż każdy serial!

Ostatnia edycja:
Cześć kochane
Troche nie mam czasu i wpadam tak na chwilke:(
Dziewczyny ze staraczek pozachodziły i w wolną chwile gratulowałam fasolek:))
Noc miałam koszmarną bo kapało mi z sufitu bo mam zdjęty dach:/,dzisiaj poprawili folie i jest lepiej.
Czuje się jak bym miała grype boli mnie gardło i mięśnie ale nie mam gorączki...echh
Poczytam Was ale nie wiem czy dam rade coś napisać:***

Ja już po kąpieli i zmykam do łóżeczka. Muszę poleżeć trochę brzuchem do góry i dać mu odpocząć. Małża zgarniam ze sobą, co się będzie marnował, jak mogę się przytulić. Mamy nagrane kilka fajnych dokumentów z Discovery Historia, to nudzić się nie będziemy. Mamy ostatnio prawdziwą manię dokumentów historycznych - młody będzie wyedukowany jeszcze prenatalnie ;-) Dzisiaj uczymy dziecko o budowie i początkach Nowej Huty, przemianach społecznych w PRL i o wyborach '89, hihi.
Miłej nocki kochane!!!!

Hej moje kochane marcóweczki !!!:-)
Dawno mnie nie było bo ten internet :wściekła/y:,ale już jest ok-naprawili mi i myślę że będe częściej z Wami :tak:
Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić żebym jak chciała ,trochę z grubsza przejrzałam i mam nadzieję że u Was wszystkich jest ok;-)
Niestety ostatnio się pochorowałam po mani grzybobrania bo buty mi przemokły i proszę odrazu zapalenie pęcherza i musiałam przyśpieszyć moją wizytę u p.doktor i jestem na antybiotyku(już jest dobrze),ale jest plus mojej choroby bo powiedziała że chłopczyk tam się chyba kręci a ja na to że wiem bo wkońcu syn był robiony według jej samych wskazówek ha ha! Oczywiście nie kazała się chwalić jeszcze bo jest za szybko i gorzej jak się okaże cipulinda potem,na następnej wizycie powie już napewno.Ale jesteśmy szczęśliwi że musiałam się Wam kochane pochwalić!
malina widzę że twoja kolekcja jest dla chłopczyka moja też ale z 4x większa niż twoja (jeszcze dostanę od rodzinki bo dużo maluchów)i mamy już wózek niebiesko-granatowy.
Sorki że tyle się spisałam !Pozdrawiam wszystkie mamusie :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki moje ja tak tylko na chwilę ,bo oczy się kleją a na jutro cały rozpisany kalendarz co muszę załatwić...:szok::-)

Nie siedźcie zbyt długo tylko odpocznijcie dziś trochę!!!...:tak::tak:

Dobrej nocki i pobudki w dobrym nastroju, buziaki!!!;-);-)

reklama
Do góry